Jump to content


Partition Image σε network δίσκο


fonzi

Recommended Posts

Περιγράφω το δίκτυο στη δουλειά μου:

4 συνολικά pc ως εξής:

1 "καλό" με XP SP2, dvd writer

3 "ερείπια" με windows 98 και μόνο cd player

Επίσης τοποθέτησα έναν δίσκο δικτύου WD που συνδέεται στο χαμπακι που έχουμε και του έχω δημουργήσει 4 volumes (partitions ουσιαστικά) με σκοπό σε καθενα να αποθηκεύσω από ένα image (ένα δηλαδή για κάθε pc). Πρόγραμμα έχουμε το Ghost 9 αλλά δεν με αφήνει να πάρω κλώνο των δίσκων των 3 παλιών pc (το χειρίζομαι από το δικό μου που έχω XP). Mε αφήνει μόνο να πάρω image του δικού μου στον δικτυακό δίσκο αλλά και πάλι στην επαναφορά (όπου ξεκινάω βέβαια από CD restore μου τα χαλάει. Δεν έχει πρόσβαση στο δίκτυο των windows (workgroup) και λέει ότι πιθανόν δεν έχω δικαιώματα παρότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Δοκίμασα και με διάφορα δωρεάν προγραμματάκια να κάνω δουλειά αλλά μάταια.

Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε λογισμικό (δωρεάν) που έχετε δοκιμάσει και έχει την δυνατότητα από το δικό μου pc να το τρέξω και να πάρει εικόνες των άλλων τριών υπολογιστών στον δικτυακό δίσκο. Και φυσικά να μπορώ μετά να επαναφέρω ξεκινώντας με δισκέτα ή CD από τα παλιά PC αν χρειαστεί (πχ καταστροφή windows).

Ή όποιον άλλον τρόπο νομίζετε ότι θα με σώσει από επερχόμενη καταστροφή μιάς και είναι βέβαιο ότι οι παλιοί δίσκοι θα χτυπήσουν και μετά τα παλιά pc δεν θα μπορώ να τα σετάρω με τίποτα... Ούτε drivers υπάρχουν, ούτε ο χρόνος για να στηθούν από το μηδέν!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.