Jump to content



Αγορά νέου υπολογιστή


vanimar

Recommended Posts

Γεια σας. Είχα μπει πριν απο τέσσερις μήνες περίπου για τον ίδιο λόγο. Μου είχατε πει λοιπον ότι προκειται για μεταβατική περίοδο οπότε θα ήταν καλύτερο να ξαναμιλήσουμε τέλη Αυγούστου. Λοιπόν, ο καιρός έφτασε για να παρω υπολογιστή.

Τα δεδομενα.

Τα διαθέσιμα λεφτά είναι 750ευρώ - μαξιμουμ 850. Οθόνη δεν χρειάζομαι. Σκοπεύω να κρατήσω αυτήν που έχω και με switch να εναλάσσω μεταξύ καινούργιου και παλιού Η/Υ.

Τον μεν παλιό θα τον έχω για να κατεβάζω απο το ιντερνετ τον δε καινούργιο θα τον έχω εκτός νετ και όποτε χρειάζεται θα τον συνδέω και αυτόν (για κανα δικτυακό κτλ).

Για τον καινούργιο υπολογιστή.

Βασικά τον θέλω φτιαγμένο για gaming. Εξηγούμαι. Δεν με νοιάζει να βλέπω και την παραμικρή λεπτομέρεια στην οθόνη μου όσον αφορά τα γραφικά. Αυτό που θέλω είναι, έστω και με χαμηλότερες ρυθμίσεις να μου τρέχουν τα παιχνίδια νερό. Επίσης θέλω όσον αφορά τα παιχνίδια, όσον το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια μέχρι την επόμενη αναβάθμιση αν και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να το προσδιορίσει κανείς.

Επίσης μια άλλη βασική ασχολία θα είναι ο σχεδιασμός τρισδιάστατων γραφικών, οπότε θα πρέπει και εκεί ο υπολογιστής να ανταποκρίνεται καλά.

Τέλος, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ή όχι, εγώ πάντως το αναφέρω, στο σύστημα θα τρέχουν κυρίως λίνουξ. Μπορεί για αρχή να περάσω και windows, πάντως το περιβάλλον που θα χρησιμοποιώ και θέλω να ασχοληθώ είναι βασικά το λίνουξ. Δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα συμβατότητας με τους επεξεργαστές ή οτιδήποτε άλλο, εσείς θα μου πείτε.

Γενικότερα θα ήθελα επίσης να μου πείτε.

Η εποχή είναι κατάλληλη για αγορά ή θα πρέπει να περιμένω λίγο ακόμη; Σημειώνω ότι δεν μπορώ να περιμένω πολύ. Σκέφτομαι την αγορά να την κάνω μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Όυτως ή άλλως ποτέ και πάντα είναι κατάλληλη εποχή να πάρεις υπολογιστή.

Τέλος AMD ή Intel; Αν και γίνεται πανικός με τους κονροε υπάρχουν πολλοί σκεπτικιστές γύρω απο την αξιοπιστία τους ή την τιμή τους.

Παρακαλώ να ήθελα αν μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε, να το κάνετε χωρίς προκαταλήψεις υπέρ του ενός συστήματος ή εναντι του άλλου. Επίσης θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσατε μόνο όσοι πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να με βοηθήσετε. Πρόκειται για τον δικό μου υπολογιστή όχι τον δικό σας, για τα δικά μου λεφτά και την επόμενη αναβάθμιση θα την κάνω πάλι σε πέντε χρόνια. Αυτο που θα ήθελα να πετύχω είναι απόλυτη συμβατότητα σε αυτό το μηχάνημα.

Με συγχωρείτε για τον τρόπο που μιλάω όμως fanboys φαίνεται ότι υπάρχουν σε κάθε αγορά και κάνουν την ζωή εμάς των άσχετων πολύ δύσκολη.

Σας ευχαριστώ, να είστε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Στο θέμα του επεξεργαστή.

Ξέρω ότι γίνεται πανικός με τους core duo. Όμως πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Intel είναι ασύμφορη τουλάχιστον απο οικονομική άποψη σε σχέση με το τι προσφέρει. Ισχυρίζονται λοιπόν ότι και παλι θα γίνει αυτό που έγινε και στο παρελθόν με τους Pentium. Σύντομα η AMD θα μπει πάλι μπροστά με αποδοτικότερους, πιο αξιόπιστους και πιο προσιτούς επεξεργαστές. Η πρόταση που ακολουθεί τους ισχυρισμούς αυτούς είναι να κατευθυνθώ στην αγορά μιας AMD μητρικής, προσβλέποντας σε πιθανή αναβάθμιση του επεξεργαστή μελλοντικά.

Καμια γνώμη πάνω σ'αυτό;

Επίσης θα ήθελα αν είναι δυνατόν, να μου παρουσιάσετε κατά παρόμοιο τρόπο, κάποιο AMD σύστημα για τις δεδομένες ανάγκες και χρήματα.

Τέλος, θα αναφέρω και πάλι ότι πρόκειται να ασχοληθώ με linux οπότε θα ήθελα να μάθω αν τίθεται θέμα ασυμβατότητας με το hardware.

Να είστε καλά. Ευχαριστώ ούτως ή άλλως.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον..Οι core 2 πολυ καλοι αλλα ειναι δυσκολο το χτισιμο συστηματος γυρω απο αυτους με τα λεφτα που διαθετεις...(γενικοτερα ειναι δυσκολο)

http://www.eshop.gr/basket.phtml?itemid=PER.512566&itemname=7900&itemprice=205.85&itemquant=1

και εδω ο επεξεργαστης.(δεν τον βρηκα στο ιδιο)

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1453&v_Item=3678

τελος μην ανησυχεις για καμια ασυμβατοτητα..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον

Για καρτα πας πλαισιο και παρακαλας να μην εχουν εξαντληθει οι Χ1900ΧΤ 256ΜΒ με 200€

Τσιμπας μια..(που να δουλευει βεβαιως-βεβαιως)

Αλλιως στην ιδια τιμη περιπου αλλα σαφως χειροτερη απο επιδοσεις ειναι η 7900GS και η Χ1900GT στα 180€ και 200€ αντιστοιχα.(σε αυτην την περιπτωση θα επαιρνα ατι...)

Σκληρος..80€ μια χαρα ή αυτος(το σκληρο σου δειχνω οχι το μαγαζι...)Παιζει και 320GB ιδια σειρα στα 100€ περιπου.

Mητρικη αυτη στα 95€.

Aξιοπρεπεστατη για καποιον που δεν ζηταει o/c και brand name.

Αλλιως πας σε...αυτη ..την πιο φτηνη (νομιζω) με 965 αν θες να ασχοληθεις και με το oc..).

Aν και παιζουν πιο αξιολογα μοντελα στα 150-160€ (px gigabyte DS4 ,asus P5B)

Επεξεργαστη τι να σου πω...προσωπικα δεν βρισκω καποιο λογο για καινουργιο μηχανημα να μην παρεις core duo...

Oποτε Ε6300/Ε6400 στα 180/220€ αντιστοιχα!

Mνημη απλα λογο κοστους πας σε 2χ512 δδρ2 5300....νομιζω με 130€ βρισκεις.

κουτι το φτηνο καλο hec 6a19 45€.

Kαι τροφοδοτικο θα επαιρνα αυτο στα 84€ .

Αμα πας συντηρητικα σε αυτα...(τα πιο φτηνα δλδ) θα σου βγει 850€ περιπου..

(απλα μην κοψεις την Χ1900ΧΤ ...αν τη βρεις)

Link to comment
Share on other sites

Προτού προχωρήσω σε σύνθεση, να αναφέρω ότι οι προσφορές από πλαίσιο.... ΓΙΟΚ. Οπότε, έχουμε και λέμε :

tower THERMALTAKE VC2000BNS MAMBO BLACK 47,5

psu THERMALTAKE W0061 TR2 POWER 420W 44,91

m/b ASUS M2N-MX 79,78

ram 2Gb DDR2-533 PC2-4200 G.Skill LA Series Dual Channel kit 182+ 4 μεταφορικά από pc-memory-upgrade.co.uk

cpu AMD ATHLON 64 X2 3800 B AM2 154

vga Albatron 7900GT 256MB 272

HD WD 160 GB (7200rpm, 8MB Cache, SATA 2) 66

Σύνολο 850

Νομίζω ότι είναι η καλύτερη και πιο ισορροπημένη επιλογή με τα χρήματα που διαθέτεις.

ΑΜD 64 για Linux

2 GB RAM --> όλα τα λεφτά για τα μοντέρνα παιχνίδια

μαμάτη κάρτα γραφικών

αναβαθμίζεις μέχρι K8L (quad core) μόνο με αλλαγή CPU

Vista ready

Y.Γ. Οι τιμές είναι από Στουρνάρη, πραγματικές και όχι από διάφορα e-shops, όπου θες και μεταφορικά.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Να είστε όλοι καλά. Οι πληροφορίες που μου δίνετε είναι πραγματικά πολύτιμες.

Όσον αφορά την τελευταία σύνθεση, τονίστηκε η δυνατότητα αναβάθμισης σε καθαρό τετραπύρηνο AMD μόνο με την αλλαγή επεξεργαστή.

Μια Core Duo επιλογή, δεν μπορεί να παρέχει αυτή τη δυνατότητα;

Και τέλος, αν κάνω μια τέτοια αναβάθμιση στο μέλλον, θα μιλάμε για διπλάσια επεξεργαστική ισχύ; Πρακτικά δηλαδή μιλάμε για τόσο σημαντική διαφορά;

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gdp77

Προτού προχωρήσω σε σύνθεση, να αναφέρω ότι οι προσφορές από πλαίσιο.... ΓΙΟΚ. Οπότε, έχουμε και λέμε :

tower THERMALTAKE VC2000BNS MAMBO BLACK 47,5

psu THERMALTAKE W0061 TR2 POWER 420W 44,91

m/b ASUS M2N-MX 79,78

ram 2Gb DDR2-533 PC2-4200 G.Skill LA Series Dual Channel kit 182+ 4 μεταφορικά από pc-memory-upgrade.co.uk

cpu AMD ATHLON 64 X2 3800 B AM2 154

vga Albatron 7900GT 256MB 272

HD WD 160 GB (7200rpm, 8MB Cache, SATA 2) 66

Σύνολο 850

H μητρική αυτή δεν είναι Micro-ATX?

Μόλις πριν λίγες μέρες, έφτιαξα ένα PC για ένα φιλαράκι και του βάλαμε Χ2 3800+ (145) με μια Gigabyte GA-M55plus-S3G -> http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2283&ModelName=GA-M55plus-S3G που στα 90 δίνει κάποια πολύ καλά σημεία. Βασικότερα αυτών, τα 4 PCI slots, τα 2 IDE , το HD Audio και το FireWire.

Link to comment
Share on other sites

βεβαιως μπορεις να βαλεισ και 4πυρηνο σε ιντελ αλλα το τσιπσετ πρεπει να ειναι ενα απο τα 965 μια λιστα μερικων μητρικων που θα υποστιριζουν 4πυρηνους ειναι εδω: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2848 φυσικα υπαρχουν και θα υπαρξουν κιαλλες αλλα βασικη και αναγκαια η προυποθεση οτι η μητρικη εχει 965 ή 975 σαν τσιπσετ δεν ξερω αν ολλες τους οι παραλλαγες υποστιριζουν 4πυρηνους ομως...και καπου νομιζω διαβασα πως οι 4πυρηνοι θα χρειαζονται ενα ακομα μολεξ τροφοδοσιας επιπλεον των 12βολτ... κατι τετειο ειδα μονο σε μοντελο τις αμπιτ αβ9....καπου στα 150 ευρο...

Link to comment
Share on other sites

Και τέλος, αν κάνω μια τέτοια αναβάθμιση στο μέλλον, θα μιλάμε για διπλάσια επεξεργαστική ισχύ; Πρακτικά δηλαδή μιλάμε για τόσο σημαντική διαφορά;

Όχι δεν μιλάμε για διπλάσια επεξεργαστική ισχύ. Ο διπλασιασμός των πυρήνων δεν συνεπάγεται και διπλασιασμό "επεξεργαστικής ισχύος" παρα μόνο στα χαρτιά.

Διαφορά θα δεις μόνο σε εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τους 4 πυρήνες (multithreaded) ή όταν χρησιμοποιείς πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Όσον αφορά τις διαφορες σε ταχύτητα : (Αν και μπαίνουμε σε τεχνικά χωράφια τώρα).... Όσον αφορά τους K8L (AMD) θα δεις scaleability έως και 98%. Οι C2Q θα έχουν scaleability έως και 80% (σε ιδανικά σενάρια), με τα real life νούμερα (DivX) να βρίσκονται στο 51%.

Επίσης να αναφέρω, ότι K8L ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ακόμα. ’ρα στο θέμα της συμβατότητας με τα AM2 mobos γνωρίζουμε όσα έχει ανακοινώσει η AMD , ότι δηλαδή θα είναι συμβατά. ΑΠό την άλλη οι C2Q υπάρχουν στα fabs της Intel και είναι έτοιμοι για την αγορά. Κατά συνέπεια γνωρίζουμε ότι σίγουρα θα παίζουν σε 965 και 975 mobos.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gdp77

Όσον αφορά τους K8L (AMD) θα δεις scaleability έως και 98%. Οι C2Q θα έχουν scaleability έως και 80% (σε ιδανικά σενάρια), με τα real life νούμερα (DivX) να βρίσκονται στο 51%.

Για να το λες, κάτι θα ξέρεις...

’ρα λοιπόν έχετε δίκιο, προκειμένου να μη χάσει το παλικάρι τις καταπληκτικές (ίσως) επιδόσεις του K8L (όταν θα βγει), που θα είναι ταχύτερο (ίσως #2) από την αντίστοιχη τετραπύρηνη (αν το χρειαστεί ποτέ ο φίλος μας) πλατφόρμα της Intel κατά 10-20% (έτσι λέει ο gdp77, άρα "Βίβλος" για μένα), ας πάρει ΤΩΡΑ μια λύση ΑΜ2 με 10-20% χειρότερες επιδόσεις, και γλιτώνει και 30 (ολάκερα) ευρά.

Επενδυσάρα λέμε, αφρός! :D

Link to comment
Share on other sites

Είπα εγώ τέτοιo πράγμα; Μα καλά υπάρχει πρόβλημα στοιχειώδους αντίληψης ενός ελληνικού κειμένου? (και θέλω να πιστεύω ότι μιλώ καλά τα ελληνικά)....

ΡΩΤΗΣΕ το παλικάρι αν οι τετραπύρηνοι σημαίνουν και διπλάσιες επιδόσεις. Απάντησα ρητά "Όχι".... Πού είνει το προβλημά σου? Στη σύνθεση που πρότεινα? Με 850 πρότεινα μια σύνθεση. Επίσης υπάρχει και πρόταση με C2D... Ας επιλέξει ο ενδιαφερόμενος...

Αναφέρω κιόλας :

Επίσης να αναφέρω, ότι K8L ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ακόμα. ’ρα στο θέμα της συμβατότητας με τα AM2 mobos γνωρίζουμε όσα έχει ανακοινώσει η AMD , ότι δηλαδή θα είναι συμβατά. ΑΠό την άλλη οι C2Q υπάρχουν στα fabs της Intel και είναι έτοιμοι για την αγορά. Κατά συνέπεια γνωρίζουμε ότι σίγουρα θα παίζουν σε 965 και 975 mobos.

Πόσο πιο αντικειμενικός θες να γίνω δηλαδή για να μη "φαντάζεσαι" λόγια και φράσεις που δεν εχω γράψει?

Ασχολήθηκες καθόλου να διαβάζεις τι ζητάει στο αρχικό post ο vanimar ?

ας πάρει ΤΩΡΑ μια λύση ΑΜ2 με 10-20% χειρότερες επιδόσεις

Η σύνθεση που προτείνω είναι 10-20% χειρότερη από τη σύνθεση που προτείνει ο NTG για τις ΑΝΑΓΚΕΣ του vanimar? Αυτό είναι το επίπεδο των δικών σου γνώσεων?

offtopic

Γράφω στο thelab γιατί είναι το μοναδικό σοβαρό ελληνικό site σε θέματα που αφορούν τεχνολογία PC και μπορείς να συζητήσεις με 2-3 ανθρώπους που έχουν γνώσεις στο χώρο. Κάποτε είχα το δικό μου site (team9) αλλά λόγω φόρτου δουλειάς δεν προχώρησε και έτσι ξεχαρμανιάζω εδώ. Με λυπεί όμως το ότι η άποψη που εξέφρασε άλλο μέλος του forum, ότι δηλαδή έπρεπε να λέγεστε "intelab" κάθε μέρα επαληθεύεται (τουλάχιστον κατά τη δική μου αντίληψη).

/offtopic

Link to comment
Share on other sites

Καλά ρε μην ανεβάζετε τους τόνους, όντως έχουν προταθεί πολύ καλές επιλογές στο Forum θα κρατήσω κάποια επιφ΄λαξη για όσα λέγονται γιατί αν διάβασα καλά ο φίλος έγραψε κάπου "ίσως βάλω κ windows θα χρησιμοποιώ κυρίως Linux" Φίλε Vanimar αν πιστεύεις ότι με Linux θα παίξεις παιχνιαδάκια πλανάσαι πλάνην οικτρά μιάς κ το δοκίμασαν πολλοί αλλά... Για 3D επεξεργασία ας ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι μία δυνατή κάρτα γραφικών σε παιχνίδια δε σημαίνει ότι θα έχει maximum επιδόσεις και σε επεξεργασία, βέβαια αν ασχολείσαι ερασιτεχνικά μάλλον δεν θα δεις διαφορά αλλά αν πάς σε βαριά προγράμματα μάλλον τα 850Ε είναι απαγορευτικά για ένα καλό μηχάνημα αφού θες κ πολύ πιό ισχυρό επεξεργστή (μνήμη 2GB για πλάκα κ.ο.κ.). Δές προσεχτικά τις ανάγκες σου όσον αφορά τα τροφοδοτικά μήν πάρεις κάτι φθηνιάρικο γιατί θα τα βρείς μπροστά σου μην πας σε psu κάτω από 460W (thermaltake κορυφή εδώ).

Καλές αγορές κ ψάξε όσο μπορείς δεν έχεις να χάσεις τπτ. :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 19:02]

Για να το λες, κάτι θα ξέρεις...

’ρα λοιπόν έχετε δίκιο, προκειμένου να μη χάσει το παλικάρι τις καταπληκτικές (ίσως) επιδόσεις του K8L (όταν θα βγει), που θα είναι ταχύτερο (ίσως #2) από την αντίστοιχη τετραπύρηνη (αν το χρειαστεί ποτέ ο φίλος μας) πλατφόρμα της Intel κατά 10-20% (έτσι λέει ο gdp77, άρα "Βίβλος" για μένα), ας πάρει ΤΩΡΑ μια λύση ΑΜ2 με 10-20% χειρότερες επιδόσεις, και γλιτώνει και 30 (ολάκερα) ευρά.

Επενδυσάρα λέμε, αφρός! :D

Πάντως δεν είδα άλλη ολοκληρωμένη πρόταση με τιμές Στουρνάρη στα 850 που έβαλε max όριο ο ενδιαφερόμενος.

Πάντα θα υπάρχει το καλύτερο και το πολύ καλύτερο αν μπορεί να διαθέσει κάποιος παραπάνω χρήματα.

Ορισμένες φορές, αν δούμε μια πρόταση που για 30 παραπάνω οι επιδόσεις είναι σημαντικά καλύτερες, θα το πούμε στον ενδιαφερόμενο, ότι αξίζει βρε αδελφέ να κόψεις, να ράψεις, να τα βρεις.

Αν υπάρχει τέτοια ολοκληρωμένη πρόταση, με τιμές Στουρνάρη, ας τη δούμε πρώτα και μετά συζητάμε.

Ακόμα καλύτερα θα ήταν ό ίδιος ο ενδιαφερόμενος, να κάνει μια βόλτα στα μαγαζιά, να ποστάρει τις διαφορετικές συνθέσεις με τις τιμές και το σύνολο και να ρωτήσει τη γνώμη μας.

Link to comment
Share on other sites

To "τιμες στουρναρη" εγω δεν μπορω να το προσεγγισω..

Μενω 360Κm μακρια οποτε δεν ξερω αν το εχει το προιον καποιο μαγαζι και σε ποια τιμη...!

Το μονο που μπορω να κανω ειναι να δειχνω μοντελα και μια τιμη (μεσω skroutz) που να προσεγγιζει την πραγματικη-αποδεκτη...!Απο οπου θελει ας το παρει...

Πχ στον ε6300 εβαλα τιμη 180 ενω ειχα βρει οτι σε καποιο μαγαζι τον ειχε 170(172 αν θυμαμαι το camber..).

Πχ μνημες δεν εχω την παραμικρη ιδεα ποσο κανουν οι value σε καποιο μαγαζι...

Καποιος θεσσαλονικιος σε μινι παρουσιαση ειπε οτι βρηκε με 170€ κατι τετοιο(για 2χ1 γιγα)!

Εβαλα ενα αξιολογοτατο τροφοδοτικο το οποιο χαλαρα θα το αγοραζα αν δεν ειχα ηδη ...(ή αν εστηνα καινουργιο pc).

Ελαφρως δικαιολογουμε μιας και η μονη προταση (περα του gdp77) ειναι η δικη μου...

Σαν μια ευκολοχωνεπτη αλλαγη ειναι να μπει το ιδιο τροφοδοτικο(ή παραπλησιας τιμης) και μνημες με του gdp ...μιας και οντως τα 2 γιγα ειναι must...

Αnyway...ξαναλεω οτι απλα μοντελα δειχνω ....οχι μαγαζια..

Δεν ειμαι υποχρεωμενος να του κανω και την παραγγελια..

Στην τελευταια σειρα του mariosalice στηριζομαι...

("ο ενδιαφερόμενος, να κάνει μια βόλτα στα μαγαζιά, να ποστάρει τις διαφορετικές συνθέσεις με τις τιμές και το σύνολο και να ρωτήσει τη γνώμη μας")

Η εστω να παρει τιμες απο τις απο δω συνθεσεις...

Και τελος αν κερδιζει η χανει σε επιδοσεις ας το δει ο ενδιαφερομενος...

Ειτε παρει αμδ ειτε ιντελ χωρις να ξερει γιατι το παιρνει νομιζω δεν θα εχει καμμια διαφορα για τον χρηστη οποια και να ναι η τελικη επιλογη του...

Δεν εχει νοημα καθε φορα που καποιος ρωταει τι pc να φτιαξει να προσπαθουμε να προσυλητισουμε καποιον amd-a ή ιντελ-α αναλογα...(οι μεν να προσεγγισουν καποιον απο την απεναντι μερια εννοω).

Γιατι απο ο,τι βλεπω παντα εκει καταληγουμε...

αυτα.....

piece (ΤΜ by gorillakos)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.