Jump to content



Σύνδεση μέσω ΟΤΕ ή εναλλακτικά....?


harisman

Recommended Posts

Χαιρετίζω το forum.

Θέλω να «στήσω» την πρόσβασή μου στο ίντερνετ στο καινούργιο μου σπίτι. Τηλεφωνική σύνδεση δεν υπάρχει ακόμα (όπως επίσης και άμεση ανάγκη για σταθερό τηλέφωνο:innocent: ), οπότε δεν υπάρχει και πρόσβαση στο νετ αυτή την στιγμή:( :( . Θέλω να κάνω 2-3 ερωτήσεις σχετικά.

Καταρχήν να πω που στοχεύω:

-Γρήγορη σύνδεση της τάξης του ADSL 1024 - 2048. Και με κάτι λιγότερο θα συμβιβαστώ αφού οι εξελίξεις τρέχουν.

-Νορμάλ κόστος, μην ξεφύγουμε πολύ.

-Δεν έχω καθόλου εξοπλισμό δικτύου(modem/router κτλ), οπότε ότι αποφασίσω να κάνω θα αγοραστεί (επομένως δε με δεσμεύει ως προς την επιλογή μου υπάρχον εξοπλισμός)

-Τελικός σκοπός η δημιουργία δικτύου μέσα στο σπίτι, με χρήση ενός Celeron 600 ως κατεβαστήρι (always on) και ενός laptop με wi-fi που θα χρησιμοποιεί το δίκτυο κατά περίσταση.

Νομίζω έγινα κατανοητός τι θέλω να κάνω.(σημαντικό πολύ το 3, που μου δίνει δυνατότητα να σκέφτομαι και εναλλακτικά.)

Το αρχικό ερώτημά μου είναι, είναι μονόδρομος η σύνδεση με το δίκτυο του :tomato: (π)ΟΤΕ:tomato: , προκειμένου να αποκτήσω πρόσβαση στο ιντερνετ? Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις (δορυφορικά, με ασύρματο δίκτυο) για να έχω πρόσβαση στο νετ χωρίς την τηλεφωνική γραμμή και σε τι επίπεδα κόστους? Συμφέρει να το ψάξω?

Θα εκτιμούσα κάθε απάντηση από εμπειρίες σας

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

@harisman

Επειδή και εγώ θα μετακομίσω σε καινούργιο σπίτι σε λίγο καιρό και δεν θα έχω σταθερό, γιατί δεν το χρησιμοποιούμε καθόλου παρά μόνο για την ADSL μου

(:rolleyes: ) είχα πάει στον πΟ.Τ.Ε. και ρώτησα αν γίνεται να έχω Internet χωρίς να έχω σταθερό και μου λέγανε ότι δεν γίνεται, γιατί το σταθερό είναι απαραίτητο και απολύτως αναγκαίο :( Δυστυχώς και για τους δυο μας :cry:

Link to comment
Share on other sites

στην αθηνα και σε καποιες επιλεγμενες πολεις,υπαρχει δυνατοτητα για ιντερνετ χωρις καμια δεσμευση στον ΟΤΕ.απλα βρισκεις ενα παροχο με ιδιοκτητο δικτυο κ προχωρας σε συνδεση σταθερου-DSL απο αυτον..

μπες στα site των γνωστων vivodi,tellas,HOL κτλ και δες αν καλυπτεται η περιοχη σου απο ιδιοκτητο δικτυο..

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αποφύγω τον :tomato: (π)ΟΤΕ:tomato: , λόγω του ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός φορέας στην περιοχή μου αυτή την στιγμή (μιλάμε για επαρχία.). Έτσι περιμένοντας να έρθουν να μου περάσουν την γραμμή, το ψάχνω για γραμμή και σύνδεση ADSL. Είμαι εντελώς newbie:jump: :jump: στον τομέα, ωστόσο ενημερώθηκα σε καλό βαθμό έτσι ώστε να ξέρω τι περίπου χρειάζομαι. Θα χρειαστώ λοιπόν:

1)Γραμμή και συνδρομή flat rate ADSL στα 1024 :devil: :devil: (ήδη αναβαθμισμένη, πρώην 512).

2)Modem-Router (wireless κατά προτίμηση λόγω laptop).

3) Θα προτιμήσω να μην μπλέξω με πακέτα τύπου CONN-EX κτλ για μην έχω δεσμευμένη την γραμμή ADSL με τον ISP. Επίσης φαντάζομαι ότι ο εξοπλισμός που δίνουν δεν είναι και ότι καλύτερο (usb modem.).

Όπως υπολογίζω, τα έξοδα για δικιά μου γραμμή ADSL (πάγιο 23 στον (π)ΟΤΕ), συνδρομή σε ISP (γύρω στα 30) και αγορά εξοπλισμού παραείναι αρκετά σε σύγκριση με πακέτα (το conn-ex θέλει 22,5 για όλα).

Ερωτήσεις:

Τι θα μου προτείνατε για αγορά αυτή την εποχή? Πακέτο ή σπαστά? Θα προτιμούσα συγκεκριμένες προσφορές πακέτων ή επιμέρους εξαρτημάτων που υπάρχουν αυτόν τον καιρό.(Δυστυχώς internet υπάρχει μόνο στην δουλειά αυτόν τον καιρόοπότε δεν μπορώ να πολυψάχνω.σερφάροντας). Σε modem / router κάτι καλό και οικονομικό (μόνο του ή σε πακέτο) μέχρι 100 ευρά

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Και γω αυτην την περίοδο σκέφτομαι να μεταβώ σε Dsl και ψάχνω για ασύρματο modem.

Πιστέυω ότι επειδή δεν υπάρχει εξοπλισμός καλύτερη λύση είναι το πακέτο

Υπάρχουν πακέτα με ασυρματα modem όπως της forthnet και της Οτενετ

www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=16&category=26174126&product=850217

www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=16&category=26174126&product=770841

Προσωπικα σκεφτομαι την Forhnet που έχει 6αμηνη σύνδεση-δεσμευσή και μετα μπορώ να μεταβώ στο ιδιοκτητο δίκτυο της(ολοκληρώνεται σε 3 μήνες στην περιοχή μου).

Το μόνο που επιφυλάζομαι είναι πόσο καλό είναι Linksys WAG354G.

Αν ξέρει κάποιος ή το έχει μπορεί να μας πει εντυπώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.