Jump to content


Έρχεται το PCI Express 2.0


BILL5

Recommended Posts

Όπως φαίνεται, η Microsoft παραδέχεται πλέον σε συνεργάτες της στη βιομηχανία παιχνιδιών κάτι που είχε εντοπιστεί από τις πρώτες "ενδεικτικές" μετρήσεις των beta και RC1 builds των Vista. Συγκεκριμένα, σε επιλεγμένους συνεργάτες της η εταιρεία αποκάλυψε πως το gaming στα Vista θα είναι 10% με 15% πιο αργό από ό,τι στα XP, γεγονός που οφείλεται στη συνεχή εκτέλεση του 3D accelerated desktop των Vista [Aero Glass]. Από μια άποψη είναι ειρωνικό που η Microsoft εξακολουθεί να υποστηρίζει απέναντι σε developers ότι το ίδιο API των Vista σε κάποιες περιπτώσεις είναι τέσσερις φορές πιο γρήγορο από αυτό των XP.

Σύμφωνα με άλλες -ανεπιβεβαίωτες- φήμες, η αναπαραγωγή παιχνιδιών DirectX 10 στα Windows XP θα είναι τελείως αδύνατη. Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι ακόμα και τίτλοι που ισχυρίζονται πως αξιοποιούν το DirectX 10 [π.χ. το Crysis], δε θα το χρησιμοποιούν και τόσο πολύ, για λόγους συμβατότητας. Η ημέρα που τα παιχνίδια θα είναι καθαρά DirectX 10 φαίνεται πως είναι ακόμη μακριά.

Οι μειωμένες επιδόσεις στο gaming των Vista κατά 1015% πολύ απλά σημαίνουν πως αν παίξει κανείς παιχνίδια όπως το F.E.A.R. στο νέο λειτουργικό θα έχει σημαντικά χαμηλότερα frame rates από ό,τι στα XP.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή το απόγευμα η Microsoft διέθεσε στο ευρύ κοινό την τελευταία [και αυτήν την φορά στα... αλήθεια] public release των Vista, την RC2. Σύμφωνα με την εταιρεία, η RC2 δε θα υποστηρίζεται μέσω του Windows Update όσο η RC1, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην είναι δυνατή η αναβάθμιση από RC2 στην τελική έκδοση των Vista. Την RC2 μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.