Jump to content



ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΜΕ SATA ΣΚΛΗΡΟ


FREY REACTOR

Recommended Posts

Σε μητρικη asus P4P800 που φορουσε ηδη 120αρη IDE-ATA σκληρο συνδεω SEAGATE 320αρη SATA.Εκκινω κανονικα,μπαινω στο BIOS οπου τους βλεπει κανονικα και τους 2, επανεκκινω και το συστημα "κολλαει" στην Logo screen.Εκτοτε δοκιμασα αμετρητους συνδυασμους(βυσματα sata 1/2,βυσματα τροφοδοσιας) και ρυθμισεις απο το IDE configuration αλλα τζιφος.

Λογικα προσπαθει να bootarei απο τον (κενο) 320αρη και κολλαει.Ομως παεολο που τους βλεπει και τους 2 στο main menu δεν τους εμφανιζει στο boot priority(ουτε καν τον παλιο 120αρη)

Τι κανουμε παιδες?

Link to comment
Share on other sites

*Σε περιπτωση που ο δισκος που εβαλες ειναι sata2:

Eμενα και οι δυο seagate sata2 που εχω εχουν πισω jumperaki ωστε να λειτουργουν και ως sata 1.Νομιζω οτι η μητρικη σου δεν υποστηριζει sata2.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς και να κάνεις update το bios εμένα άμα το έκανα update αναγνωρίζει ποιος δίσκος είναι sata 1 η sata 2. είναι λίγο παρακινδυνευμένο αυτό όποτε στη χειρότερη περίπτωση που τελικά θελήσεις να κάνεις bios update βαλε κάνα ups για ασφάλεια

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Μόλις αγόρασα τον WD2500KS sataΙΙ(έχω ήδη πάνω έναν IDE που έχω το λειτουργικό) και τον τοποθέτησα σε μητρική gigabyte GA-SINXP1394 που υποστηρίζει sataI. Έβαλα το jumberaki για να δουλεύει στα 150mb/s.Έχω τα winXP PRO και όταν μπαίνω στο "Ο υπολογιστής μου",δεν μου τον εμφανίζει,ενώ στο "διαχειριση συσκευών" μου τον αναγνωρίζει σαν SCSI(ειναι σωστό;).Ξέρει κανείς τι να κάνω; :wassat:

Link to comment
Share on other sites

Ναι.Και update του bios έκανα.Μπορεί να έχω βρεί μια λύση...στο "Διαχείριση Υπολογιστή" τον βρήκα και του κάνω format.Τώρα μου τον εμφανίζει στο "Ο Υπολογιστής μου".Περιμένω να τελειώσει το format για να δω αν δουλεύει σωστά.Το οτι μου τον αναγνωρίζει σαν SCSI Disc Device στο "Διαχείρηση Συσκευών" είναι σωστό;:...:

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι ακόμα γιατί άκουσα κάποια προβήματα με sata σκληρούς.Στον sata θα μεταφέρω όλα μου τα αρχεία και μετά θα κάνω format στον IDE,όπου και θα ξαναεγκαταστήσω το λογισμικό.Μετά το format στον IDE θα μου τον αναγνωρίζει τον sata με τα αρχεία(δλδ χωρίς να ξανακάνω format στον sata);Μήπως κάποιος το έχει κάνει και ξέρει;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.