Jump to content



το πιο "αναβαθμισιμο" socket


weirdo1977

Recommended Posts

πρόκειται να στήσω ένα μηχάνημα για τον 7χρόνο γιο ενός φίλου, θα θελα να βγει κάτι φτηνό αλλα με αρκετές δυνατότητες αναβάθμισης στο προσεχες μέλλον, σε τι socket προτείνεται να κινηθώ ?

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

νομιζω ΑΜ2.ενας λογος προτιμω την ΑΜΔ.η ιντελ ολο τσιπακια βγαζει και επεξεργαστες που δεν υποστηριζοντια προς τα πισω.Ενω η ΑΜΔ 3-4 και αυτα απο αλλο κατασκευαστη.Αρα δε τη συμφερει να αλλαζει συνεχεια απαιτησεις γιατι δε συμφερει και στον κατασκευαστη αρα κατεπεκταση δε θα την υποστηριξει.οποτε λεω για ΑΜ2

Link to comment
Share on other sites

Kι εγώ θα έλεγα ένα σέμπρονα. Μετά μπορεί να πάει πολύ γθηνά σε άθλονα και μετά ακόμη φθηνότερα σε διπύρηνο και αν είναι στωστό το timing στην επόμενη γενιά κατευθείαν που θα κάθεται στην ίδια πλατφόρμα

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι καταλαβαινω οτι και τα 2 σοκετ του χρονου δεν θα υπαρχουνε. Και το ΑΜ2 το 775 θα "φυγουνε" για την υποστηριξη ddr3 και ακομα κι αν τα pins παραμεινουν 939+775 η υποστηριξη για τις σημερινες πλατφορμες θα πεθανει αντε μεχρι το τελος του 2007.

Οποτε μενει το ερωτημα ποιο θεωρει ο φιλος "προσεχες μελλον"?

Προσωπικα θα καλοεβλεπα το 775 λογω της υποστηριξης Kentsfield. Ακομα κι αν ξεκινησει με celeron, μπορει να φτασει μεχρι και quad core ακομα κι αν πεθανει αμεσως μετα το 775.

Απο την αλλη δεν ξερω οποιαδηποτε χρησιμοτητα για τετοιο μηχανημα (Kents) σε 7χρονο παιδι για να πεις οτι αγοραζω με την προοπτικη "του χρονου" στα 8α γενεθλια του να τον κανω 4πυρηνο...

Μαλλον σε ΑΜ2 θα κατεληγα λογω του μικροτερου κοστους (και μητρικης-με 100 ευρω αγοραζεις σοβαρη μητρικη, οχι asrock- και επεξεργαστων)

Link to comment
Share on other sites

+1 στο Σόλωνα,

Για να πεις ότι θα κάνεις αναβάθμιση το 7χρονο όταν θα πάει 10χρονο, θα αλλάξει αρκετά.

Και καλά θα κάνει δλδ.

Οπότε πας στο καλύτερο value for money, δηλαδή ένα Sempronα.

Link to comment
Share on other sites

To αυτό, ένα Sempron κι από εδώ.

1) Καλύτερος από Celeron

2) Υπερβολικά αρκετός για έναν 7χρονο

3) Φτηνός

4) Αναβαθμίσιμος σε 2πύρηνο (πιθανόν και 4πύρηνο στο μέλλον)

5) Ο 7χρονος μέχρι να ζητήσει μόνος του δικό του σύστημα θα έχουν βγει 1002 νέες τεχνολογίες. Όπως είπε και ο yanni, ένα ΜΑΜΕ και καθάρισες για πολλά πολλά χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Εξαρταται ποσα χρονια το θες για αναβαθμιση?

νομιζω το 775 ειναι πολυ καλο. Πολλα χρονια στην αγορα.

1) Celeron τωρα

2) Duo core 2 μετα

3) Quad core πιο μετα αρκει βεβαια η μητρικη να ειναι 965 και πανω και να υποστηριζει DDR2 και Pcie. Ιδει εχει κυκλοφορησει λιστα με το ποιες μητρικες μπορει να σηκοσουν 4πυρηνο.

Link to comment
Share on other sites

To 775 είναι πολλά χρόνια στην αγορά, με 3000 διαφορετικά chipsets κάθε φορά που έβγαινε νέος cpu. Ας ελπίσουμε τώρα να μην αρχίσει η Intel πάλι τα ίδια.

Ο Celeron δεν αξίζει πιστεύω. Με τα ίδια λεφτά παίρνει καλύτερο Sempron. Η μητρική με το 965 για να παίρνει και Kentsfield (C2Q) θα κάνει του σκασμού τα λεφτά σε σχέση με μια απλή-καλή ΑΜ2. Και μην ξεχνάς ότι μιλάμε για 7χρονο, οπότε τις προοπτικές αναβάθμισης μάλλον τζάμπα τις συζητάμε ;)

Link to comment
Share on other sites

Ασχέτος του αν ο Celeron ή ο Sempron είναι ο καλύτερος

1) Ένα PC με Sempron είναι ποιο ήσυχο λόγο μικρότερης κατανάλωσης, ποιο ήσυχο και ως προς την cpu και ως προς το PSU.

2) Στην AMD πλατφόρμα υπάρχουν καλύτερες αλλά και πολύ φτηνότερες λύσεις onboard, μιας και δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο.

Γνώμη μου καλύτερα ένα 6100/6150 παρά οποιοδήποτε Intel onboard.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από weirdo1977 [Σήμερα, στις 12:04]

παιδιά προσανατολίζομε στην αγορά αυτής της μητρικήςGA-M51GM-S2G, τι λέτε ? είναι ικανοποιητική για ένα σταθερό σύστημα ?

Για τα 70 που κάνει πολύ καλή! :T: Χτύπα και έναν 3200+ με άλλα 80 (πολύ καλύτερος από κάθε sempron) και θα είσαι άρχοντας... :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.