Jump to content


Εγκατασταση ΧP σε SATA


sfeteristis

Recommended Posts

Eπειδη ηθελα να εγκ/σω τα win xp pro sp2 engl. στον 160ρη sata δισκο μου (ως τωρα τα ειχα στον ide αλλα μου ειπαν οτι ειναι καλυτερα να ειναι σε sata) ακολουθησα τη διαδικασια δημιουργιας μιας καταλληλης δισκετας και πατησα f6 κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης οταν μου υποδειχτηκε. Εκ πρωτης οψεως δε γινοταν κατι, το προγραμμα εγκαταστασης εξακολουθουσε να μου λεει οτι δε βλεπει τον sata...Mετα απο καμποσες προσπαθειες και αφου ειχα απογοητευτει σκεφτηκα να αφησω μόνο του τον sata(να αποσυνδεσω δηλ. τον ide) και μολις το κανα αυτο ω του θαυματος ο sata αναγνωριστηκε. Περασα λοιπον τα win.

1. Ειναι normal αυτο?

2. Κατα τη διαρκεια τηs εγκ/σης, οπως ξερετε, γινονται καποιες επανεκκινησεις. Εκει λοιπον που μου λεει "press a key to boot from cd" (αφου το pc εiχε αρχικα κανονιστει να μπουταρει απ το cd των xp) εγω δεν παταω τιποτα και περιμενω να περασουν τα δευτερολεπτα για να προχωρησει, σωστα? Καποια στιγμη ομως κατα λαθος πατησα ενα key και φυσικα με εβγαλε παλι στη γνωστη διαδικασια που αρχισε παλι η εγκατασταση. Επανεκινωντας το pc η διαδικασια συνεχισε απο κει πουχε μεινει, φανταζομαι οτι δεν υπαρχει καποια παρενεργεια ε...

3. Και αφου τελειωσε μαλλον δεν εκανα κατι σωστα αφου ο ο μονος λογ/σμος χρηστη που μου εμφανιζει ειναι του Administrator. Πιστευω ομως οτι αυτο δεν ειναι τοσο σημαντικο αφου μονο εγω χειριζομαι τον υπολογιστη μου. 'Η μηπως καλο ειναι να υπαρχει και αλλος λογ/σμος?

4. Η απορια που εχω ειναι οταν πηγα να ορισω να γινεται το boot απο τον sata. Δεν μου ειχε(στα bios εννοειται) επιλογη για τον sata αλλα για VIA VT6420 2nd HDD(και αλλη μια για το dvd-rw) την οποια και τελικα επελεξα και οντως μπουταρει τωρα απο τον sata. Eιναι φυσιολογικο αυτο?

Πιο συγκεκριμενα, στo BIOS-Boot Device Priority εχει:

1st boot device : VIA VT6420 2nd HDD

2nd boot device: NEC DVD RW

δηλαδη μπορω να μπουταρω μονο απ αυτα τα δυο?? (εχω 1 ide, 2 sata και 1 dvd-rw, 1 dvd-r)

*Στο BIOS-Hard Discs Drives εχει:

1st : VIA VT6420 2nd HDD

2nd: WD 800JB...(ο ide)

3rd: VIA VT6420 1st HDD

Eχει σημασια η σειρα που συνδεω τα 2 sata κοκκινα καλωδια επι της mobo?

5. Περασα ολους τους drivers του cd-rom της μητρικης συμπεριλαμβανομενων και sata,raid και ολα τα σχετικα(αν και δεν ασχολουμε με raid). Ετσι τωρα καθε φορα το ΖοneAlarm μου ζηταει αδεια για καποιο Promise...Πιο συγκεκριμενα: "Promise Message Server is trying to act as a server"...Allow or Deny?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.