Jump to content


Αφαιρεση ανεμιστηρα απο psu


sfeteristis

Recommended Posts

Exω ενα συστημα πολυ χαμηλων προδιαγραφων (Athlon 1,19GHz-ram 256x2-Ati 9250 fanless-WD 40G) που τροφοδοτειται απο ενα psu 300W.

H πραγματικη ενεργεια βεβαια που καταναλωνουν τα υποσυστηματα που ανεφερα ειναι πολυ χαμηλοτερη, περ.τα μισα.

Με δεδομενο οτι αυτο το συστημα εργαζεται ολο το 24ωρο ως "κατεβαστηρι" και θελω απολυτη ησυχια, θεωρειτε καλη ιδεα να αφαιρεσω τον ανεμιστηρα του psu, ή ειναι παρακινδυνευμενο και μπορει να καει τιποτα?!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Με την καμιά μη τον αφαιρέσεις ούτε μονό του το τροφοδοτικό δε θα λειτουργήσει λειτουργεί χωρίς αυτόν Αν βλέπεις ότι το τροφοδοτικό σου μένει ψυχρό τότε μπορείς να τον αντικαταστήσεις με έναν χαμηλότερων στροφών η να τον συνδέσεις στη γραμμή των +5v

Πάντως αν στο κουτί που έχεις αυτό το σύστημα δεν έχεις κάποιο άλλο ανεμιστήρα καλό είναι να προσθέσεις σε αντίστοιχα χαμηλές στροφές με το psu fan γιατί αλλιώς δε θα επιζήσει το σύστημα σου οι Athlon εκείνης της εποχής έτρωγαν αρκετά Watt σε σχέση με τους μεταγενεστέρους athlon xp

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα θα χωραει ο 12ρης μες το κουτι του psu?

kaynd, ξερω oτι υπαρχουν fanless τροφ/κα, αυτα πως λειτουργουν? Μηπως ειναι ειδικης κατασκευης?

Το κουτι μου ειναι μια χαρα και οι θερμ/σιες πολυ χαμηλες(παρακολουθουνται απ τo SpeedFan). H vga ειναι fanless, o σκληρος βρισκεται στη θεση του floppy και στον επεξστη εχω βαλει μια αθορυβη χαλκινη ψυκτρα zalman ρυθμισμενη σε χαμηλες στροφες.

Τελος να σου πω για τον επεξστη οτι στη πραγματικοτητα ειναι ενας Sempron 3000+ 2G που τον υποχρονισα και μετατραπηκε σε athlon 1.19G;) :cool:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από sfeteristis

Ναι αλλα θα χωραει ο 12ρης μες το κουτι του psu?

kaynd, ξερω oτι υπαρχουν fanless τροφ/κα, αυτα πως λειτουργουν? Μηπως ειναι ειδικης κατασκευης?

Φυσικά και είναι «ειδικής» κατασκευης, έχουν και αποδοτικότερα ηλεκτρονικά που δε παράγουν τόση θερμότητα και αρκετά μεγαλύτερες ψήκτρες που βγαίνουν και εκτός του κουτιού του psu.

Και ναι πράγματι ο 12αρης δε χωράει πάντα σε ένα psu, εντούτοις είναι μια καλή λύση για το κουτί γιατί σε λίγο θα μειώσεις πολύ την ροή αέρα μέσα σε αυτό και από ότι κατάλαβα ο μονός ανεμιστήρας που βγάζει τον θερμό αέρα από το κουτί είναι αυτός του τροφοδοτικού.

Όσο για τον Sempron ok καίει αρκετά λιγότερο από ότι είχα φανταστεί.

Δοκίμασε τα 5V στον ανεμιστήρα ή να βρεις κάποιον silent, αφού ελέγχεις με το speed fan τις θερμοκρασίες θα προλάβεις να το σώσεις αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα. (κυρίως τη θερμοκρασία του δίσκου βλέπε τα άλλα αν έχουν πρόβλημα απλά θα κολλήσουν το σύστημα.)

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να εχει προβλημα αν το βγαλεις εφοσον τα τροφοδοτικα εχουν και παθητικη ψυξη απο μονα τους..

Εγω παντως εχω εναν pentium 200 mmx για κατεβασμα και δεν του εχω ουτε εναν ανεμιστηρα(του τροφοδοτικου τον εχω βγαλει) και στον επεξεργαστη ουτε παθητικη δεν του εχω βαλει διοτι δεν την παλευα με τον βασικο υπολογιστη....

Link to comment
Share on other sites

Αμα δε χωραει μεσα το ανεμιστηρι, μπορεις να το βαλεις απο εξω και να 'φυσαει' μεσα. Κι αμ α την ψαχνεις περισσοτερο, ανοιγεις καμποσες τρυπες στο μεταλλο του τροφοδοτικου και εισαι μια χαρα (με προσοχη ομως παντα..)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.