Jump to content



Ασύρματο δύκτιο


achilleas8095

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα παιδιά. Εχω ένα δύκτιο δύο υπολογιστών με ADSL WIRELESS ROUTER.Πως μπορώ να κάνω να βλέπει το ενα pc to άλλο για ανταλαγή αρχείων.Ευχαριστώ εκ των προτέρων Αχιλλέας

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τι adsl router εχεις ; και τα δυο pc εχουν το ιδιο λειτουργικο? Αν εχουν και τα δυο xp ειναι ευκολο ,κανε τον router σου να δινει ip addresses στους Η/Υ τυχαια δηλαδη ενεργοποιησε to DHCP SERVER sto router .και μετα στον καθενα υπολογιστη εγκατεστησε τις βασικες ρυθμισεις του τοπικου δικτυο μεσω του οδηγου των windows(network wizzard) απο τις συνδεσεις δικτυου . βεβαια μπορεις να το κανεις kai με static ip to wireless LAN.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι ασύρματο το modem router δεν παίζει καμία σημασία στο file sharing της microsoft. Βρες κάποιον από τους πολλούς οδηγούς στο internet για την ενεργοποίησή του, χωρίς να πειράξεις τίποτα άλλο σε ip, mask, gateway, dns εφόσον δουλεύουν σωστά τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά θέλω και εγώ να βάλω δύο pc σε δίκτυο και πάνω στο router για μοιρασμό σύνδεσης internet. Τα λέω εγώ και επιβεβαιώστε με.

PC A: 192.168.1.2

PC B: 192.168.1.3

ROUTER (GATEWAY): 192.168.1.1

(παραλείπω λεπτομέρειες όπως subnet mask & dns που ειναι δεδο

Συνδέω απο την κάρτα δικτύου το pcA σε ενα μικρό switch που θα πάρω (επειδή το Ζyxel Prestige 650-R31 έχει μια μόνo ethernet port), ανίστοιχα το pcB απο την κάρτα δικτύου του στο switch, και τέλος ενα καλώδιο θα φύγει απο το switch προς το router. Ερώτηση τώρα... στο tcp/ip της κάθε κάρτας δικτύου του αντίστοιχου pc, gateway θα βάλω το 192.168.1.1, έτσι δεν ειναι? Στο configuration menu όμως του router τι Ip θα βάλω τώρα που έχω 2 pc αντι για ένα? Πρέπει να παίζω με DHCP server κτλ? Τι κάνω τωρα?

Σας ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 11:53]

θα βαλεις κανονικα τις ip οπως τις λες....το switchακι σαν layer 2 συσκευη δε χρειαζεται παραμετρους...

Το δοκιμασες και εχεις καποιο προβλημα?

Προς το παρόν δεν το έχω δοκιμάσει γιατι έχω ενα pc σπίτι και ειναι συνδεδεμένο στο router, αλλά επειδή προετοιμάζομαι για αγορά νέου μηχανήματος, το ψάχνω ακόμα το θέμα στην θεωρία. Ειχα ενα ενδοιασμό επειδή ειχα κάνει ενα λάθος, νόμιζα πως μέσα στο configuration του router εκει που λέει lan ip adress πως βάζεις την Ip του pc, και επειδή είχε μια μόνο επιλογή προβληματίστηκα για το πως θα βάλω τις δύο διαφορετικές Ip των δύο μηχανημάτων, αλλά τελικά έκανα λάθος, εκει πέρα βάζεις την ip του router, οπότε όλα καλά!! Στη θεωρία ειμαστε οκ, μόνο η πράξη πλέον μένει. Και πιστεύω πως καλυτερα να βάλω καρφωτές ip παρά DHCP, δεν υπάρχει λόγος ε? Ίσως να με δυσκολέψει κάτι τέτοιο άλλωστε και σε θέματα απομακρυσμένης σύνδεσης κτλ.

Link to comment
Share on other sites

DHCP δεν υπαρχει λογος να βαλεις....ο DHCP απλα σου δινει μονος του ΙΡ...βαλε καρφωτες...

Για remote συνδεση μπορεις να χρησιμοποιησεις το www.no-ip.com το οποιο παιρνει μονο του την Ip σου και δεν χρειαζεται την ξερεις....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.