Jump to content



Συντακτικό της νεας ελληνικής απο Τριανταφυλλίδη


marinos

Recommended Posts

Προφανώς θα το πόσταρε με καλή πρόθεση για οποίον άλλο τον χρειάζεται αλλά οι κανόνες του forum δεν επιτρέπουν να ποστάρεις link με περιεχόμενο προστατευμένο από πνευματικά δικαιώματα χωρίς να πάρεις την άδεια από τον δημιουργό

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι αν το ποστ μου βρίσκει καποιους αντίθετους. αν κρίνεται σκόπιμο ας με ενημερώσει καποιος moderator για να το σβήσω. στους κανόνες του forum δεν αναγράφεται αυτό που λέτε "αλλά οι κανόνες του forum δεν επιτρέπουν να ποστάρεις link με περιεχόμενο προστατευμένο από πνευματικά δικαιώματα χωρίς να πάρεις την άδεια από τον δημιουργό"

http://www.thelab.gr/misc.php?s=&action=rules

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε.

Έκανες πολύ καλή δουλειά.

Συγχαρητήρια.

Παράνομο δεν είναι.

Το αντίθετο.

Υποχρέωση είναι, του Υπουργείου Παιδείας, να βγάζει όλα τα βιβλία του και σε ηλεκτρονική μορφή. Αλλά δεν το κάνει, παρ' ότι οι συγγραφείς τα δίνουν σε ηλεκτρονική μορφή για να γίνουν βιβλία.

Υπάρχουν σκοπιμότητες.

Μακάρι να βλέπαμε και άλλες τέτοιες προσπάθειες.

Link to comment
Share on other sites

marinos ήταν ευγενικό εκ μέρους σου αλλά υπάρχει κάποιο δίκιο στα λεγόμενα του kaynd.

Και δεν χρειάζεται να το αναφέρουν οι κανόνες του εκάστοτε φόρουμ.

Όταν κάτι έχει πνευματική ιδιοκτησία χρειάζεσαι άδεια απο τον δημιουργό για να το κάνεις οτιδήποτε. Ακόμα και να το διαβάσεις. Πόσο μάλλον να το ποστάρεις παντού.

Την άδεια για να το διαβάσεις την παίρνεις αγοραζωντας το ας πούμε...παράδειγμα λέω που ίσως να μην ισχύει στο συγκεκριμένο λεξικό.

Επίσης ένα ποστ για το θέμα είναι αρκετό...δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις σε όλες τις υποκατηγορίες του φόρουμ. Όσοι είναι να το δους, θα το δουν:T:

Link to comment
Share on other sites

αυτό το δέχομαι και το γνωρίζω. αν κρίνουμε όμως απ'το τι κυκλοφορεί παντού τότε θα δούμε οτι παντού κυκλοφορούνε τα πάντα χωρίς άδεια. ας παρουμε για παραδειγμα τα windows πόσοι απο τα 5,256 μελη του φορουμ χρησιμοποιουνε αυθεντικά; οι 256 μηπως;

ουτως η αλλως σχεδόν όλοι έχουμε τα βιβλία που εχω ποστάρει, αρα δικαιούμαστε να εχουμε ενα αντιγραφο για τον εαυτό μας και αυτό δεν είναι παρανομο.

Επίσης γι'αυτό που λες φιλε darkcount, δεν το εχω ποσταρει σε αλλη υποκατηγορία. μόνο εδω ;-)

Link to comment
Share on other sites

Νόμιζα ότι το πήρε ο μάτης μου και στο offtopic γιαυτό στο είπα το υπόλοιπες υποκατηγορίες....my bad:T:

Ακριβώς επειδή οι περισσότεροι το έχουν ήδη και σε έντυπη μορφή και ουτως η άλλως κυκλοφορεί γενικά....υπάρχει το ποστ σου εδώ ακόμα και δεν κατέληξε στην περίφημη τρύπα.

Βέβαια το παράδειγμα σου για τα windows είναι κάπως άκυρο. Δεν είδα και δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί εδω μέσα η ανταλλαγή πειρατικού software. Οπως θα ξέρεις (από τους Κανόνες που φαίνεται ότι όντως διάβασες) απαγορέυονται ακόμα και οι συζητήσεις για παράνομο υλικό.

Το τι έχει ο καθένας όμως σπίτι του δεν είναι δικιά μας δουλειά να ξέρουμε ή να επιβλέψουμε:T:

Anyway καλή διαμονή

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από darkCount

Νόμιζα ότι το πήρε ο μάτης μου και στο offtopic γιαυτό στο είπα το υπόλοιπες υποκατηγορίες....my bad:T:

Μπορεί να μπερδεύτηκες με αυτό :D

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=32227

Link to comment
Share on other sites

Έλεος δε κατέκρινα και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσης και διευκρίνισα ότι οι προθέσεις του πρέπει να είναι αγαθές.

Απλά δεν αντιμετώπισα το περιεχόμενο του link που παράθεσε σαν το βιβλίο που διανέμεται δωρεάν στα σχολεία το αντιμετώπισα σαν ένα οποιοδήποτε βιβλίο που προστατεύεται από τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα εκδότη.

Αν ήθελε ας έγραφε και κάποιο σχόλιο στο πρώτο πόστ για να δώσει έναν λογο για τον οποίο δημιούργησε αυτό το θέμα και κανείς δε θα ασχολούταν με το αν και γιατί έπρεπε να μοιράσει ψηφιακά ένα τέτοιο βιβλίο.

Πράγματι στα βιβλία που μοιράζονται δωρεάν από το κράτος μας δεν αναφέρεται πουθενά το συνηθισμένο κείμενο περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Οπότε απλά εγώ προέτρεξα να παρατηρήσω κάτι πριν δω ή θυμηθώ σε ποιο βιβλίο αναφέρεται κι εσύ αντί να μου πεις ότι κάνω λάθος

Γραφείς ότι δεν αναφέρετε πουθενά ότι δεν επιτρέπεται η σύνδεση προστατευμένου υλικού με το forum κλπ κλπ

Το να μοιράσεις υλικό με προστατευμένο περιεχόμενο από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας είναι παράνομο γενικά και όχι μόνο σε αυτό το forum.

Απλά η αναπαραγωγή-διάδοση του υλικού που ανέβασες δεν περιορίζεται από κανέναν νόμο (τουλάχιστον δεν αναφέρουν τίποτα τέτοιο μέσα τα σχολικά βιβλία)

Αρχική απάντηση από nickstamat

Κι όμως, it's your bad...

Διότι... ’λλο το Συντακτικό και άλλο η Γραμματική... ;)

Θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει ένα θέμα και για τα δυο

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kaynd

Θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει ένα θέμα και για τα δυο

Δεν είπα κάτι γι' αυτό... Είπα απλά ότι δεν είναι τα ίδια... Προφανώς και θα μπορούσε να γίνει αυτό που λες... ;):)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.