Jump to content



Ανάμεσα σε 3 τροφοδοτικά...


Galioni

Recommended Posts

Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου και του "ΟΧΙ" το ηρωικό Chieftec με τα 365W αρνήθηκε να ξαναανάψει. Το άνοιξα και βρήκα την μιά από τις δύο διόδους που υποδέχονται το ρεύμα της ΔΕΗ, μαυρισμένη. Δεν σκοπεύω να κάνω πειράματα όμως οπότε ξεκίνησα την αναζήτηση αντικαταστάτη.

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Βρίσκω στο e-shop το Tagan αυτό και πάω να το παραγγείλω.

Στη συνέχεια όμως βλέπω το Tagan TG430 U15 με τα αποσπώμενα καλώδια, 5 ευρώ παραπάνω από το προηγούμενο και αλλάζω την παραγγελία.

Ομολογώ ότι πριν δεν είχα κανει έρευνα αγοράς. Είπα καλά τα Tagan είναι και στο χρηματικό όριο των 80ευρώ πάμε να το πάρουμε.

Τώρα θα μου πείτε ποιο είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι αν ήταν ετοιμοπαράδοτο δεν θα υπήρχε πρόβλημα ενώ τώρα που κάθομαι και διαβάζω reviews έχω μπερδευτεί. Γράφτηκε εδώ ότι τα Tagan έχουν πτώση τάσης στα 12V κι έτσι είπα να το ψάξω περισσότερο...

Συνοψίζοντας...

1.να το κρατήσω το Tagan?

2.να ξανααλάξω την παραγγελεία για το 400αρι enermax ?

ή 3. για το 480αρι heroichi ?

Link to comment
Share on other sites

το νο.3 καλυτερα αποκλεισε το...

οσο για το Tagan νε τα αποσπωμενα καλωδια, ειναι περισσοτερο για μοστρα, καθως εχουν αναφερθει προβληματα με σκουριασμενα η οξειδωμενα σιδερακια στα βυσματα...

εσυ εχεις το χρημα, εσυ και το μαχαιρι!

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω το νουμερο 3. (heroichi) και θα ελεγα οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος φτου μην το ματιασω.Ειναι σχεδον εντελως αθορυβο για τα μετρα μου αλλα δεν εχει αποσπωμενα καλωδια,πραγμα που επρεπε να μουτοχε πει καποιος νωριτερα.Τεστ του εχει στη σελιδα του extreme PSU calculator και ο τυπος το βγαζει αρκετα καλο.Τωρα βεβαια ειχα προσεξει κατι 11,8-11,7 στον P4 3,2(οτι εχει η υπογραφη αλλα με 6600gt, 2gb ddr400 και mobo msi 875p neo lsr) αλλα ισως ναφταιγε και η μητρικη.Κατα τα αλλα εχει sleeved καλωδια και αρκετα βολικα molex,και πανω στη συσκευασια λεει με μικρα γραμματα οτι υποστηριζει sli(εγω δεν το πολυπιστευω)εχει 2βυσματα pci express.

Link to comment
Share on other sites

Στο review μιλάει για το 530W και προφανώς το συγκρίνει με παρόμοια της κατηγορίας όταν λέει ότι έχει ασταθείς τάσεις, δε σημαίνει ότι θα το βάλεις στο pc σου και θα καεί... και επίσης δε σημαίνει ότι το 430 έχει την ιδία συμπεριφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Οπότε μάλλον θα πρέπει να βρεις κάποιο τεστ με το 430 αρι που σε ενδιαφέρει.

Το αν είναι μόστρα το modular σύστημα του tagan εξαρτάται από το κατά ποσό θεωρείς ότι σε βολεύει στην τακτοποίηση των καλωδίων στο pc τώρα για την ποιότητα των συνδέσεων δεν έχω ιδέα αν και μου φαίνεται παράξενο να πετύχεις σκουριασμένες.

Πάντως από την άποψη του θορύβου κανείς δεν είχε παράπονο από τα tagan και εκτός από μερικές προβληματικές παρτίδες είναι σχετικά ποιοτικά προϊόντα.

Αν όμως δεν το έχουν ετοιμοπαράδοτο και θες να κανείς τη δουλειά σου, τα αλλά δυο που προτείνεις είναι μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Οπότε μάλλον θα πάω τη Δευτέρα να πάρω το Tagan. Απ' ότι διαβάζω έχει δυο ξεχωριστές γραμμές των 12V με 20Α στην κάθε μια, ενώ αν επιλέξεις συνδυασμό και των 2 έχεις συνολικά 26Α. Τι να επιλέξω? Για ποιο λόγο ο συνδυασμός και των δύο γραμμών δεν δίνει το άθροισμα τους?

Link to comment
Share on other sites

Για το σύστημα της υπογραφής σου το Tagan θα κάνει μια χαρά δουλειά. Το combine των 12V το χρησιμοποιείς μόνο αν χρειαστείς πολλά Αmps στην 12άρα (μια δυνατή κάρτα γραφικών π.χ.). Είναι ένας κόκκινος (αν θυμάμαι καλά) διακόπτης στο πίσω μέρος του τροφοδοτικού ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.