Jump to content


Φορμα επικοινωνιας σε HTML ιστοσελιδα.


InMyMemory

Recommended Posts

Οποιος γνωριζει ας απαντησει, ειναι sos!

Yπαρχει περιπτωση να φτιαξω φορμα επικοινωνιας σε html σελιδα και τα στοιχεια της να αποστελονται σε καποιο e-mail δυναμικα χωρις την χρηση asp η php? :flower:

Link to comment
Share on other sites

ή θα πρεπει να υπαρχει καποιο script απο πισω (asp,php,cgi-perl κλπ)

ή θα πρεπει να αποστελλεται 'εμμεσα' μεσω του mail client του ατομου που συμπληρωνει τη φορμα (δλδ βαζει τα στοιχεια, παταει ΟΚ και αυτοματα φορτωνεται πχ το Outlook express και 'τραβαει' τα στοιχεια απο τη φορμα και τα στελνει πατωντας το send οπως κλασσικα γινεται με τα emails ...)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την ανταποκριση!

Ναι για scriptaki μιλαω. Μπορω να το κανω και με τους 2 τρόπους ειτε με asp ειτε με cgi-perl. Ξερω οτι ο provider υποστηριζει και asp και cgi-perl ασχετως αν το εχω δοκιμασει και με τους δυο τροπους στον web-server του και δεν παιζει:sick: .

Τωρα προσπαθω να το κανω με cgi-perl προκειμενου να μην χρησιμοποιησω καθολου asp και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα: εχω κανει upload το site στον server του provider και μεσα στο root εχω φτιαξει και το directory cgi-bin οπου απο οτι καταλαβα πρεπει να ειναι εκει μεσα το cgi σκριπτακι η κανω λαθος? Παντως το δοκιμασα και με το cgi script να ειναι στον root καταλογο και παλι μου πεταει το παρακατω error. Οταν λοιπον παταω "αποστολη" στην φορμα επικοινωνιας και παει να εκτελεσει το cgi script πεταει error o Internet Explorer:

"Not Found

The requested document was not found on this server."

Επίσης να πω πως το εχω δοκιμασει τοπικο IIS Windows 2000 Server και παιζει κανονικα ειτε με asp ειτε με cgi. Πρεπει να επικοινωνησω με τον provider μηπως χρειαζεται να κανω κατι συγκεκριμενο?

:flower:

Link to comment
Share on other sites

Vagouridis ευχαριστω αλλα αυτο που μου εστειλες αν δεν κανω λαθος είναι οταν τα στοιχεια στελνονται εμμεσα μεσω του προκαθορισμενου e-mail client που εχει ο επισκεπτης της σελιδας στον υπολογιστη του πχ Outlook Express, Thunderbird κτλ κτλ.

Εγω θελω να στελνεται δυναμικα μεσω του server χωρις να παρεμβαλεται ο επισκεπτης.

Link to comment
Share on other sites

Για να μπορέσεις να εκτελέσεις cgi/asp/php ή οτιδήποτε άλλο server-side script, πρέπει να είναι ρυθμισμένος ο web server ώστε να τα εκτελεί στο συγκεκριμένο folder. Γράψε ένα υποτυπώδες asp (<% Response.Write("Hello World!") %>) κι αν σου γράψει το "Hello World!", εκτελείται. Αν όχι, και δεις το source τότε το χειρίζεται σαν unkown extension...

Link to comment
Share on other sites

Tο θεμα ειναι πως μπορω να το κανω ειτε με cgi ειτε με asp και τα δοκιμασα και τα δυο σε εναν δικο μου Windows 2000 server τοπικο με IIS και παιζουν κανονικοτατα και οι δυο τροποι. Το προβλημα μου ειναι οταν οτι οταν τα ανεβαζω πανω στον server του provider μου δεν παιζουν.Συγκεκριμενα το λαθος που μου πεταει o Internet Explorer με το cgi script (ειτε ειναι μεσα σε cgi-bin ειτε στον root καταλογο) οταν παταω "αποστολη" στην φορμα επικοινωνιας ειναι:

"Not Found

The requested document was not found on this server."

Ξερω πως ο server του ειναι Apache και αν δεν κανω λαθος σε linux και οτι υποστηριζει και asp, php, cgi-perl. Πρεπει να επικοινωνησω μαζι του μηπως πρεπει να κανω κατι συγκεκριμενο?

Στo cgi παντως που εφτιαξα η θεση ειναι σωστη: #!/usr/bin/perl.

Δοκιμασα το εξης τωρα: Ebala την διευθυνση του site μου και μετα το directory /cgi-bin δηλαδη για παραδειγμα www.testsite/cgi-bin και μου πεταει μηνυμα ο Internet Explorer:

403 Forbidden

You do not have permission to access this document.

Παιζει καποιο ρόλο αυτο η ειναι λογικο?

Και με asp παντως που δοκιμασα δεν το εκτελει. Σωστη η συμβουλη σου Wizatd, θα δοκιμασω με ενα απλο response.write για να δω τι θα γινει

Link to comment
Share on other sites

Όπως σου είπα, δεν επιτρέπουν την εκτέλεση αρχείων. Πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους να σου δώσουν τη δυνατότητα και να εύχεσαι να είναι χωρίς επιπλέον χρέωση :) (αν φυσικά σε ενδιαφέρει προσωπικά κάτι τέτοιο)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από abarth

εχμ το ενδεχομενο να μην επιτρεπουν το smtp ουτως η αλλως το σκεφτηκες;

Ακόμα δεν έχει φτάσει να στείλει smtp... Στην περίπτωση που θα ισχύσει κάτι τέτοιο, όταν θα εκτελέσει το ObjectMail.Send θα πάρει μήνυμα Access Denied ;)

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει στις ρυθμίσεις του script σου να δώσεις και τις ρυθμίσεις του absolute path στο δικό σου σερβερ...τις ξέρεις?

Τις ζητάς απο την εταιρία hosting σου...

Δεν νομίζω να ζητάνε φράγκα για εκτέλεση απλού cgi script...τσιπιά μου ακούγεται

Link to comment
Share on other sites

εγω θα σου επαναλαβω παλι, μαθε αν επιτρεπουν το smtp γιατι διαφορετικα οσα scripts και να κανεις δεν εχει νοημα :)

Απο κει και περα αν θελεις σε asp ειναι πανευκολο (καταρχην αν επιτρεπει asp θα γινεται σε καθε directory και στο root...αν ειναι μονο cgi τοτε ρωτα αν ειναι απενεργοποιημενο)

πχ script (cdonts που δεν θελει component ειδικο):

<%

Dim MyBody

Dim MyCDONTSMail

%>

<%

Set MyCDONTSMail = CreateObject("CDONTS.NewMail")

MyCDONTSMail.From= "somebody@nowhere.com"

MyCDONTSMail.To= "nobody@nowhere.com"

MyCDONTSMail.Subject="This is a Test"

MyBody = "Thank you for ordering that stuff" & vbCrLf

MyBody = MyBody & "We appretiate your business" & vbCrLf

MyBody = MyBody & "Your stuff will arrive within 7 business days"

MyCDONTSMail.Body= MyBody

MyCDONTSMail.Send

set MyCDONTSMail=nothing

%>

http://www.nt-webspace.com/asp%20tutorial/asp-email-cdonts.asp

Link to comment
Share on other sites

abarth, πολύ σωστός ο κώδικάς σου, αλλά όπως έγραψα και παραπάνω, επειδή τυχαίνει να δουλεύω ASP από το 1998, σου εξηγώ, ότι ο 1ο έλεγχος είναι αν εκτελούνται τα asp. 2ος, είναι στην εντολή --> Set MyCDONTSMail = CreateObject("CDONTS.NewMail") <--, όπου αν δεν έχει πρόσβαση ο anonymous_user, θα πάρει access denied και 3ος έλεγχος στην προτελευταία εντολή --> MyCDONTSMail.Send<-- όπου επίσης αν δεν έχει πρόσβαση να στείλει email ή αν δεν τρέχει ο smtp στον IIS (ή Apache) θα φάει πόρτα :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.