Jump to content


ένα δίκτυο πέθανε... βοηθήστε να το αναστήσω


dpresv

Recommended Posts

είχαμε στο εργαστήριο ένα δίκτυάκι τοπικό για να μοιράζουμε κανά αρχείο χωρίς να τρέχουμε με τα flash memories και κυρίως να τυπώνουμε από τον μοιρασμένο εκτυπωτή.

αυτό το δίκτυο λοιπόν μία μέρα πέθανε, κάποιοι υπολογιστες δε βλέπανε τους άλλους (και κυρίως αυτόν με τον εκτυπωτή) κάποιοι βλέπανε μερικούς γενικά μία τραγική κατάσταση. λέω λοιπόν σήμερα να ξεκινήσω από την αρχή να το φτιάξω μπας και δούμε χαίρι

ξεκινάω με 3 υπολογιστές οι οποίοι δυστυχώς τυχαίνει να έχουν διαφορετικές version windows. ας δώσουμε την παρακάτω ονοματολογία

υπολογιστής 1 -> windows 2003 server

υπολογιστής 2 -> windows 2000

υπολογιστής 3 -> windows xp

ξεκινάω λοιπόν, ορίζω ένα κοινό όνομα για το δίκτυο, ας πουμε ΜΗΤΣΟΣ και στους 3, δίκτυο χωρίς domain τα βασικά τελοσπάντων. αποτέλεσμα

ο υποογιστής 3 δε μπορεί να δει το "συνολικό δίκτυο" ή "προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας" αλλά αν απο cmd του δώσω το ip του υπολογιστή 1 (\\χχχ.χχχ.χχχ.χχχ) μπαίνει κανονικά, όταν δώσω όμως το ip του υπολογιστή 2 παίρνω το μήνυμα "δεν είναι δυνατή η πρόσβαση, μπορεί να μην έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο, δεν είναι δυνατόν να βρεθεί το όνομα δικτύου"

ο υπολογιστής 1 όταν του ζητάω να δει το συνολικό δίκτυο μου βγάζει "the server is not configured for transactions" (ασχετό??? :tomato: ). όταν δίνω ip από cmd δίνει κ αυτός το μήνυμα "the network name cannot be found" για τον υπολογιστή 2 αλλά μπαίνει κανονικά στον 3.

ο υπολογιστής 2 πάλι βλέπει το "συνολικό δίκτυο", μπαίνει με διπλό κλίκ και στον υπολογιστή 1 και στον 2!!!

το ερώτημα είναι γιατί δεν μπορούν οι 1,3 να δουν τον 2 ο οποίος τυχαίνει να έχει κ τον υπολογιστή πάνω, δηλαδή γιατί βγάζει το μήνυμα "δεν είναι δυνατόν να βρεθεί το όνομα δικτύου" και γιατί ο 1 βγάζει το άσχετο μήνυμα για τον server?

firewall παίζει κ στα 3 είτε zone alarm είτε των windows αλλά είναι ρυθμισμένο, με Ping στην αντίστοιχη ip o κάθε υπολογιστής ανταποκρίνεται κανονικά, δεν κόβει δηλαδή το firewall το δίκτυο...

Link to comment
Share on other sites

Το ping χρησιμοποιεί διαφορετικό πρωτόκολο από το windows share. Οπότε το ότι έχεις ρυθμίσει το firewall (ή νομίζεις ότι το έχεις ρυθμίσει) δεν επιβεβαιώνεται με ping. Κλείσε τα firewall για αρχή. Βεβαιώσου ότι τα shares είναι προσβάσιμα read-only από everyone και φτιάξε κάποιους κοινούς χρήστες με κωδικό για να έχουν δικαίωμα write.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.