Jump to content



ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ PRESARIO 700


themis_

Recommended Posts

Καλησπερα ,

Εχω εναν φορητο compaq presario 700 , και αντιμετωπιζω καποια προβληματα. Πρώτον ζεσταίνεται πολύ απο κάτω και συκεκριμενα εκει που βρισκεται η cpu , κοιταξα να δω μήπως είχε πιασει σκόνη το ανεμιστηρακι μέσα αλλα τπτ ηταν πεντακαθαρο , άλλαξα μπαταρία μήπως ηταν αυτο το προβλημα αλλα τπτ παλι , και αμα το αφησω πολυ ωρα ανοιχτο σβήνει απο μονο του πιθανον απο υπερθερμανση.Παρακαλώ βοηθηστε με :worship:

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φιλε για την απαντηση σου , έβαλα ενα προγραμμα που μετραει τις θερμοκρασιες και μου εβγαλε για το σκληρο 38 C , cpu 37 C , συστημα θερμοκρασία δεν μου βγάζει και μετά απο κανενα 5λεπτο με το προγραμμα ανοιχτο κολλαει και δεν κανει τπτ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά , κατέβασα το memtest και εκει που έλεγε enter megabytes of RAM to test έβαλα 240 MB που ειναι η RAM του laptop το άφησα απο τις 4:27 και τώρα είναι 5:41 και κατω - κατω που λέει coverage δειχνεi 0.3% και αργει υπερβολικά .Το πρόγραμμα δουλεύει γρήγορα μονο αν βάλω εκεί που λέει enter megabytes of RAM to test το ALL UNUSED RAM και τοτε αρχιζει το coverage να δουλεύει.Μόλις τελειωσεις θα σας πώ και ποση ώρα εκανε.......και κόβω να αργει παρα πολυ

Link to comment
Share on other sites

Φίλε το στμαάτησα το αλλο γιατι δεν προχωρουσε , σερνοταν , και εβαλα το ALL UNUSED RAM προχωρουσε κανονικα και μόλις πηγε το coverage 121% έσβησε ο υπολογιστής.Τώρα το δοκιμάζω για δεύτερη φορά και θα σου πώ αμα σβήσει.Λες να έχει πρόβλημα η RAM ?:...:

Link to comment
Share on other sites

Για δεύτερη φορά έσβησε όταν το coverage ηταν 124% , για τριτη φορα έσβησε οταν το coverage ηταν στις αρχες , για τεταρτη φορά όταν το coverage ήταν 100% , πριν ξεκινήσω το προγραμμα έσβησε μόνος του ο υπολογιστης 2 φορές πέμτη δεν δοκίμασα γιατι μου έσπασε τα νεύρα τι λες να παιζετε? :rant:

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να έχουν οι μνήμες το πρόβλημα.

Μαλλον το CPU υπερθερμαίνεται και κάνει restart. Μάλλον το σύστημα ψύξης του έχει κάποιο πρόβλημα. Το ανεμιστηράκι δουλεύει?

Link to comment
Share on other sites

Το ανεμιστηράκι δουλεύει κανονικα , δοκίμασα να δω θερμοκρασία ενώ εκανα τo memtest και το coverage ηταν στο 50% μου εδειχνε θερμοκρασια 37 και μετα κόλλησε , το κουφο είναι οτι οταν ανοιγω το προγραμμα που μετραει τις θερμοκρασίες κολλαει.Τι μπορει να φταει ρε μαγκες?:wall:

Link to comment
Share on other sites

Βασικά θα το άνοιγα να τσεκάρω το συστημα ψύξης του CPU, αλλά αν μου λές 37...δεν παίζει αυτό.

Θα κράταγα όλα μου τα αρχεία σε back-up και θα έκανα format να δώ μπάς και φταίει κανας οδηγός ή κανα πρόγραμμα. Δεν κάνεις μια δοκιμή σε safe mode να δεις πώς θα συμπεριφερθεί? Εναλλακτηκά δούλεψέ το με κάποιο live-cd linux (π.χ. knoppix).

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αυτό δεν είναι καινούργιο πρόβλημα και παλαιότερα έκανε restart λόγο υπερθέρμασνης του cpu. ’ρα το μόνο επιχείρημα στο οποίο μπορούμε να στηριχτούμε είναι οτι φταίει το σύστημα ψύξης του cpu. Δεν νομίζω οτι με ένα φορμάτ θα βρεθεί η λύση ή περνόντας κάποια διανομή Linux. Εαν τώρα δεν ήξερα οτι και παλαιότερα έκανε τέτοια νούμερα τότε θα έλεγα οτι εχει περάσει κάποιος ιος και κάνει αυτα τα (μου έχει τύχει να περάσει ιος και να μου δείχνει αλλαν ντάλον θερμοκρασίες και να κάνει ρεσταρτ).

Link to comment
Share on other sites

Αφού είπε το παιδί για 37 βαθμούς....βεβαια είπε και ότι είναι πολύ ζεστό, οπότε το σύστημα ψύξης δεν μας τα λέει καλά...

Ανοιξέ το και βάλε μια νέα πάστα και τσέκαρε ότι υπάρχει καλή επαφή με τον cpu.

Link to comment
Share on other sites

εγω πιστευω είναι πρόβλημα ψύξης του cpu . άνοιξε το και κοιταξε το συστημα ψύξης.....είχα επισκευασει ένα compaq όπου είχαν ξεκολησει οι βασεις στηριξης της ψυκτρας του cpu στα 2 απο τα 4 σημεία που στηριζεται στη μητρικη ! και αυτο όταν ζεσταινοταν εκανε restart .......και στην αρχη το έψαχνα για ιούς!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.