Jump to content



Πρόβλημα μετά απο εγκατάσταση σκληρού.


RyDeR

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να με βοηθήσετε να λύσω ένα πρόβλημα που έχω.

Χθες αγόρασα έναν σκληρό δίσκο [Εδώ ] και τον εγκατέστησα στο σύστημα μου. Ο σκληρός αναγνωρίστηκε απο το bios κανονικά και απο τα windows ως συσκευή. Τον έκανα partitioning & format [ntfs] μέσω ενός οδηγού απο την WD και έτσι τον έβλεπαν κανονικά ως άδειο 236gb, μετά δεν πείραξα τίποτα, απλά έκλεισα τον υπολογιστή.

Σήμερα πάω να ξεκινήσω τον υπολογιστή και κολλάει στην splash screen της μητρικής. Αποσυνδέω τον σκληρό, restart, ξεκινάει ο υπολογιστής κανονικά. Αν τον συνδέσω μετά το ξεκίνημα των windows δουλεύει κανονικά και υπάρχει στο ''ο υπολογιστής μου'', μόλις κάνω επανεκκίνηση κόλλαει στην splash screen πάλι. Επίσης αν τον συνδέσω μόλις μπώ στο bios και κάνω ένα search για νέο hardware τον δείχνει 136gb και χθές τον είχε 250gb. Εννοείται δεν ξεκινάει πάλι το pc.

Configuration: MSI K8N Neo4, AMD Athlon 64 3000+, 1 GB DDR Ram, Seagate Barracuda 120 GB SATA, ATI X550 256MB PCIe.

Τι να κάνω για να τον αναγνωρίζει απο την αρχή το σύστημα;

Ευχαριστώ πολύ,

Δημήτρης.

Link to comment
Share on other sites

Βοηθήστε με λίγο με το bios update. Λοιπόν ο οδηγός λέει να κάνω δισκέτα εκκίνησης, την κάνω. Την βάζω μετα την επανεκκίνηση και μου λέει οτι το C:\ δεν υπάρχει. Επειδή είναι SATA το κάνει αυτό σίγουρα. Πως βάζω στην δισκέτα εκκίνησης drivers για sata?

Link to comment
Share on other sites

1. Ο υπολογιστής πρέπει να ξεκινήσει από τη δισκέτα, και αυτό πρέπει να το ρυθμίσεις μέσα από το BIOS.

2. Σωστά δεν βλέπεις το C:\ έχοντας φορτώσει σύστημα από δισκέτα, διότι τα αρχεία συστήματος που τοποιθετούνται στη δισκέτα από τα Windows XP είναι ασύμβατα με το σύστημα αρχείων NTFS, με το οποίο είναι φορμαρισμένη η κατάτμηση του δίσκου.

3. Το BIOS update αφορά το BIOS, και δεν χρειάζεται καμιά πρόσβαση στο δίσκο.

3. Πρέπει να εγγράψεις στη δισκέτα δύθο πράγματα: το εκτελέσιμο αρχείο που ενημερώνει το BIOS, (που θα ονομάζεται AWDFLASH.EXE ή κάπως έτσι), και το αρχείο με τα ενημερωμένα δεδομένα που έχει επέκταση ονόματος .bin.

4. Έχοντας φορτώσει από δισκέτα, και ευρισκόμενος στο A:\, πληκτρολόγησε το όνομα του εκτελέσιμου αρχείου και μετά το όνομα του αρχείου δεδομένων, χωρισμένα με ένα διάστημα. Π.χ. ΕΑΝ το εκτελέσιμο αρχείου ονομάζεται awdflash.exe και το αρχείο δεδομένων ονομάζεται updbios45.bin, πληκτρολόγησε

awdflash.exe updbios45.bin <Enter> και ακολούθησε τη ροή του προγράμματος στην οθόνη.

Πριν από όλα, όμως, διάβασε στο manual του motherboard, σχετικά με το θέμα, και σιγουρέψου ότι κατέβασε το σωστό αρχείο δεδομένων, (αν και σε περίπτωση που κατέβασες λανθασμένο αρχείο, το πρόγραμμα θα το απορρίψει).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.