Jump to content


ελληνικα στα Dos


g_0x

Recommended Posts

τρεχω ενα προγραμμα στα Dos που ειναι στα ελληνικα αλλα μου τα εμφανιζει σαν αλαμπουρνεζικα.τι να κανω για να δω σωστα τις γραμματοσειρες?

Link to comment
Share on other sites

Έσβησα το πρηγούμενο ποστ γιατί εν παρόδω νόμισα οτι ήθελες να γράψεις ελληνικά στο Dos, όχι να τα δείς. Αυτό κάνει το sgreek. Το επισυνάπτω πάντως μήπως χρειαστεί γενικότερα. Οδηγίες εντός. Τονίζω οτι (άγνωστο σε μένα γιατί) δεν παίζει στα XP Home, παρά μόνο στα Pro.

Στο θέμα μας, φτιάξτου μια συντόμευση στο desktop και πήγαινε μετά στις ιδιότητές της, και στις γραμματοσειρές επέλεξε lucida console, αν θυμάμαι καλά έτσι το έκανα με παλιά λογιστικά προγράμματα...

’λλη λύση (???) : Τρέξτο σε full screen, βγές με alt-enter και ξανά alt-enter για να ξαναμπεί σε full screen...

Ποιό προγραμμα είναι bro?

sgreek.zip

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις ένα Greek font loader να τρέχει πριν το Dos πρόγραμμα.

Υποθέτω ότι είναι κάποιο πρόγραμμα μηχανογράφησης, σωστά?

Έστω ότι το πρόγραμμα τρέχει με το EP.BAT. Και έστω ότι το loader λέγεται GR.COM. Κάνεις copy paste το GR.COM στο φάκελο του ep.bat και ανοίγεις δεξί κλικ, επεξεργασία το EP.BAT. Προσθέτεις στην αρχή την εντολή GR.COM και κάνεις save. Μετά από αυτό λογικά είσαι ΟΚ. Ίσως χρειαστείς και μία εντολή στα fonts από τα properties του .bat και του .exe ή .com του προγράμματος.

Έχω 6-7 loaders στην δουλειά, θα τα ανεβάσω κάπου και θα ποστάρω να υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.