Jump to content



Παθητική ψύξη + ανεμιστήρας;


fonzi

Recommended Posts

Εβγαλα το northbridge cooler από την DFI ULTRA-D διότι δεν έκανε σωστή δουλειά...

Δυστυχώς παρότι σε site γνωστού καταστήματος φαινόταν διαθέσιμη η http://www.svc.com/vc-re.html στα 8 ευρώ, τελικά δεν την έχουν πουθενά. Ετσι αγόρασα την http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=71&code=014 όπου επειδή έβρισκε στην κάρτα γραφικών της έκοψα 2 ποδαράκια και στράβωσα κάποια άλλα. Επειδή θεωρώ απίθανο να κάνει δουλειά χωρίς ανεμιστηράκι θέλω να σας ρωτήσω: Να της μοντάρω κάπως ένα αθόρυβο 8ρι ανεμιστηράκι που έχω θα είναι καλύτερα; Θα πρέπει να σπρώχνει αέρα προς την παθητική ψύκτρα ή να τραβάει;

Link to comment
Share on other sites

OK. Αυριο πρωί μοντάρω και ποστάρω εδω results απο θερμοκρασίες...

Λέω να προτιμήσω τον αθόρυβο 8εκ ανεμιστήρα που έχω από μικρό 4εκ που θα δέσει μεν καλύτερα στην ψύκτρα αλλά θα κάνει φασαρία και θα είναι και αναποτελεσματικός.

Link to comment
Share on other sites

κάνε και σύγκριση με και χωρίς φουρφούρι. Μπορεί να μην αξίζει να μπεις στον κόπο για τη μόντα (αν και δε νομίζω. Εδώ με χάλκινη ψύκτρα και ανεμιστηράκι στις 2500 στροφές και είναι στους 45)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν μόλις τελείωσα. Εβαλα στην παθητική ψύκτρα διπλα ένα delta fan απο amd cpu να φυσάει αέρα προς αυτήν. Επίσης καθάρισα καλά όλα τα εξαρτήματα, ξήλωσα το hardcano control panel, έβαλα την νέα cpu (4200+) και έβαλα τους ανεμιστήρες στην μητρική να τους ελέγχω απο bios και smartguardian.

Εκεί που στο chipset είχα 41-45 σε full load τώρα χωρίς να δουλέυει το delta fan έχω 45 (χωρίς να υπερχρονίσω). Με το delta fan on full έχω 33!!

Συνοπτικά: Είχα cpu 33, pwm area 38, chipset 41

και τώρα έχω 38, 34, 33

Αξιοπρόσεκτο ότι ο διπύρηνος είναι αρκετά θερμότερος από τον μονό.

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις καμια φωτο θα ηταν πολυ χρησιμο.

πολλοι εχουν βαλει στην DFI το σετακι της TITAN (αν και προοριζεται για vga..) και εχουν ακουστει κατα καιρο θετικοτατες εντυπωσεις..βεβαια κοστιζει περι τα 15 ευρω..

http://www.titan-cd.com/eng/vga/cuv2abrhs.htm

Link to comment
Share on other sites

Θα ανεβάσω φωτο.

Αυτή τη στιγμή τρέχω τον 4200+ στα 250χ11=2750 με 1:1 timings super-pi και ταυτόχρονα έχω ΙΕ και 10 παράθυρα. Δεν έχω βάλει κανένα πρόσθετο λογισμικό λόγω dual-core. Εχω SP1.

Μέγιστη θερμοκρασία 54, 48, 34 σε cpu, pwm, chipset

Λέτε να ψηθεί η cpu; Εντυπωσιακό το 34 max chipset... Ρευμα έχω 1.47 cpu & 2.7 ram & 1.47 northbridge.

To μόνο περίεργο που είδα είναι ότι το read benchmark της μνήμης στο everest δείχνει χαμηλό πολύ. Ενώ δεν έχω αλλάξει settings στις μνήμες από ότι ήταν με τον μονοπύρηνο.

super-pi σε 27,41

Καλό είναι; Η θερμοκρασία, τώρα που τελείωσε το pi, πήγε 37, 37, 34 χωρίς να έχω βάλει το cool & quiet.

Με cool & quiet on πάει σε 31, 33, 33 πάντα cpu, pwm, chipset.

Link to comment
Share on other sites

και τελικά: ο αέρας έρχεται από μπροστά (ακριβώς μπροστά από τους δίσκους) και στη συνέχεια το μαύρο ανεμιστηράκι που βλέπετε σφηνωμένο ανάμεσα στην μπλε ψύκτρα και τους δίσκους (ακουμπάει τον τροφοδοσία των δίσκων - ελπίζω να μην τους κάνει να "χτυπήσουν" λόγω κραδασμών... Τι λέτε; ) σπρώχνει τον αέρα προς την ψύκτρα.

Η μεγάλη XP-120 με τον 12ρι ακάσα στέλνει προς τα κάτω αέρα και ή έξοδος γίνεται από το πίσω ανεμιστήρι του κουτιού αλλά και από το τροφοδοτικό.

Δεν είμαι σίγουρος για τν ροή του αέρα της κάρτας γραφικών. Με βολεύει να τραβάει αέρα από τα πλάγια και να διώχνει από το κέντρο. Ετσι κάνει ή ανάποδα;

post-1791-1416072898,7684_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι για καποιον με ογκοδεστερη καρτα γραφικων(πχ σε μενα με την 7800GTX,ποσο μαλλον σε κανενα απο τα νεα τερατα- 8800κτλ..) το zalman δεν θα μπορει να τοποθετηθει..

παντως το εγχειρημα σου κρινεται επιτυχημενο, αφου κατ'οπως λες κερδισες σχεδον 10 βαθμους!

Btw, βλεπω εχουμε ιδιο κουτι κ μητρικη.:D

Link to comment
Share on other sites

Το κουτί πολύ καλό και με αθόρυβους ανεμιστήρες αλλά βαρύ. Πιάστηκε η μέση μου. (το έχω ντύσει εσω με λεπτό φύλο φελού για το θόρυβο- δες αριστερά κάτω στην τελευταία φωτογραφία).

Κέρδισα πάνω από 10 βαθμούς. 10 σε νορμαλ συνθήκες. Οταν όμως "ανεβαίνω" αυτό παραμένει στους 33 βαθμούς οπότε εκεί κέρδισα πολύ!! Να το πω αλλιώς: Πρόβλημα είχα με τη θερμοκρασία του chipset και τώρα ο τοίχος είναι η θερμοκρασία της CPU...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από deninho [18-11-2006 23:55]

θα πρέπει να σπρώχνει αέρα προς την ψύκτρα.

Παιδιά αυτό σίγουρα πρέπει να είναι έτσι;

Εχω κι εγω την Zalman cooler και έχω προσαρμόσει στα πλάγια της ανεμιστηράκι (3515 RPM) που διώχνει τον θερμό αέρα..... και φαίνεται να διώχνει ...καλά...

Ουσιαστικά διώχνει τον θερμό αέρα προς το κάτω μέρος του κουτιού (δεν ήθελα να διώχνει προς την κάρτα γραφικών)

PC Probe (μάλλον αναξιόπιστο ; ), Speed fan και Hardware Sensor Monitor μου δείχνουν αυτή τη στιγμή 36 και 40 και 36 βαθμούς αντιστοιχα στο mainboard (είμαστε αλήθεια σίγουροι ότι mainboard = chipset σε αυτές τις περιπτώσεις; )

Λέτε να είναι καλύτερα να φυσάει προς την ψύκτρα;

cooler1pq0.th.jpg

btw fonzi μάλλον ίδιο κουτί έχουμε.. και ίδιο επεξεργαστή.

Link to comment
Share on other sites

Ολοι αυτό το κουτί έχουμε; Να κάνουμε κλαμπ.

Λοιπόν νομίζω εξαρτάται από τη θέση που βάζεις το ανεμιστηράκι. Αν δηλαδή η ψύκτρα δέχεται σχετικά ψυχρό αέρα (πχ απο τον μπροστινό ανεμιστήρα του κουτιού) μπορείς να βάλεις από την αντίθετη πλευρά το ανεμιστηράκι ώστε να διώχνει.

Δεν το έκανα εγώ διότι αριστερά θα θέρμαινε την κάρτα γραφικών, πάνω την cpu (και γενικά πάνω ή κάτω δεν θα δημιουργούσε ρεύμα εφόσον δέχεται από δεξιά αέρα απο τον ανεμιστήρα του κουτιού.) Εάν δεν είχα την κάρτα γραφικών αριστερά θα δοκίμαζα να διώχνω από εκεί αέρα όπως κάνεις εσύ κάτω.

36 έχω με 2000 στροφές στο delta(amd cpu fan)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.