Jump to content



Προγραμμα για ταση μνημων?


Γιωργος_Μ

Recommended Posts

Παιδες πειτε μου καποιο προγραμμα για να δω την ταση των μνημων.

Θελω να τσεκαρω . επειδη ανεβαζοντας το fsb του E6300 στα 333mhz και δουλευοντας τις SuperTalent PC5300 1:1 στην φυσικη τους συχνοτητα , το easytune μου δειχνει οτι η ταση των μνημων ειναι 2.1V , απο το 1.8V default χωρις να εχω πειραξει τασεις στο bios.

Το Mobo ειναι αυτο http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2324

και οι μνημες 2 x http://www.etech4sale.com/Super_Talent_T6UB1GC5_DDR2-667/T6UB1GC5/partinfo-id-147679.html , timings αφησα αυτα που ορισε το bios αυτοματα δλδη 4-4-4-11

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν η default είναι 1.9 ή 2.1, αλλά η S3 έχω την εντύπωση ότι από default έχει ρύθμιση να κάνει optimize τις τιμές των ρευμάτων σε περίπτωση που αλλάξεις χρονισμούς. Οπότε κάνε ότι σου λέει ο Γιώργος, γύρνα το manual και βάλε ότι τάση θες.

Κάπου κάτω από εκεί που άλλαξες θα σου έχει και ένα μήνυμα, πάνω από τα ρεύματα, που θα λέει "Optimized for performance" με πράσινα γράμματα. Μόλις το πειράξεις και βάλεις κάτι διαφορετικό από αυτό που θεωρεί optimal, θα αλλάξει το μήνυμα και θα γίνει με κόκκινα γράμματα. Μη σε τρομάξει.

Link to comment
Share on other sites

Tο προβλημα ειναι οτι στο bios στην επιλογη dimm overvoltage δεν εχει επιλογη να βαλει καθαρη τιμη τασης αλλα επιλογες : normal , +0,1V , +0,2V , +-0,3V etc.

Η πλακα ειναι οτι αμα απο το normal το βαλω στο +0,1V

το easytune μου βγαζει 1,9V , ενω στο normal με βγαζει 2,1V.

Αμα εχετε καποια προταση παραπανω θα με βοηθησετε πολυ , γιατι δεν θελω να δωσω παραπανω ρευμα εφοσον πρακτικα δεν εχω κανει overclock στις μνημες απλα εχουνε πιο σφιχτα timings λογω 1:1.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.