Jump to content



βοήθεια με τηλεόραση-οθόνη pc


cypherth

Recommended Posts

η οθόνη του υπολογιστή μου είναι η lg1915s και η τηλεόραση που μπόρεί να γίνει και οθόνη η philips 23'' wxga.

η κάρτα γραφικών που χρησιμοποιώ είναι η 7900gtx με τους τελευταίους drivers.

συνδέοντας και τις 2 οθόνες δεν μπορώ να πάρω σήμα στην τηλεόραση, ούτε σαν κλώνο ούτε σαν μισό-μισό. παίρνω μόνο στην lg.

συνδέοντας μόνο την lg σε οποιαδήποτε dvi εννοείται ότι παίζει κανονικά.

συνδέοντας μόνη της την τηλεόραση, όταν θα μπει στα windows σταματάει να δείχνει, οπότε υποψιάζομαι ότι επειδή βρίσκει ανάλυση μεγάλη ή hz ψηλά κόβεται η εικόνα. όμως τζίφοσ γιατί και ανάλυση κατέβασα και ανανέωση.

στον pentium733 με την ταπεινή rivatnt2pro που έχω παίζει κανονικά.

επίσης υποψιάζομαι ότι επειδή έχει d-sub και εγώ την έχω φέρει στην 7900gtx με αντάπτορα, να παίζει και τίποτα τέτοιο ενδεχόμενο, δυστυχώς όμως δεν έχω τέτοιες γνώσεις.

επίσης με την 7800gt που είχα πριν έπαιζε κανονικά χωρίς πρόβλημα.

έχει κάποιος κάποια ιδέα???

τέλος: ποια η διαφορά ανάμεσα στα 2 dvi adaptors?

209so0.jpg

Link to comment
Share on other sites

ναι, δοκίμασα τα πάντα, τι ξεχωριστή επιλογή χρονισμού, τι διαφορετική ανάλυση, τι να αποφασίσει η nvidia τι είναι καλύτερο, όλα τα modes για κλώνο-διπλή-κάθετα-οριζόντια-επιμηκυνση, όλα τα πάντα...

μέχρι και τη ρύθμιση από κανένα που είναι σε default σε pal.

ενεργοποίησα μέχρι και το hdvi που με την 7800gt ή την rivatnt δεν το χρησιμοποιούσα., τίποτα απολύτως. ούτε έρρορ ούτε τίποτα, είναι σαν να έχω οθόνη χωρίς όμως να δείχνει τίποτα και ενώ τη βλέπω κανονικά από το πανελ.

επίσης δείχνει κανονικά και ακριβώς πριν από το welcome σβήνει. drivers δεν βρήκα πουθενά. αυτά.....μέχρι και πριν μια ώρα προσπαθούσα. τζίφος....

Link to comment
Share on other sites

Ο αριστερός αντάπτορας είναι (αν βλέπω καλά από φωτό) τύπου DVI-I (analog & digital ) κατηγορίας DUAL LINK. O δεξιός είναι DVI-A (analog).

Υπάρχει μία περίπτωση να φταίει ο τύπος του καλωδίου που χρησιμοποιείς.Η Philips μπορεί να έχει συγκεκριμένες αναλύσεις στις οποίες κλειδώνει, συμβουλεύσου το manual της για τις υποστηριζόμενες αναλύσεις.

Αν αναφέρεις και τον κωδικό των μοντέλων που έχεις για τη Philips αλλά και για την 7900gtx, μπορώ να ψάξω παράλληλα κι εγώ για το πρόβλημά σου.

Link to comment
Share on other sites

μα με την 7800gt δούλευε κανονικά και εξακολουθεί να δουλεύει με την rivatnt2 στον μικρό υπολογιστή. επίσης και στην 7900gtx δουλεύει μέχρι και την οθόνη του welcome, μετά σβήνει.

άρα το καλώδιο δεν νομίζω να φταίει γιατί χρησιμοποιώ το ίδιο. επίσης τώρα την έχω συνδέσει με το δεξιά όπως δείχνω στη φώτο. με το αριστερά δεν το συνέδεσα γιατί δεν ξέρω πολύ απλά τι κάνει, ούτε θυμάμαι που το έχω βρει.

δεν ξέρω τι κωδικό θες για την κάρτα γραφικών,μάρκα point of view, η τηλεόραση είναι η 23pf4321 της philips.

Link to comment
Share on other sites

Οι υποστηριζόμενες αναλύσεις από PC σύμφωνα με το manual της Philips είνα:

640 x 480 @ 60, 67, 72, 75Hz

800 x 600 @ 56, 60, 72, 75Hz

832 x 624 @ 75Hz

1024 x 768 @ 60, 70, 75Hz

1280 x 768 @ 60Hz

Έχεις δοκιμάσει με κάποια από αυτές με την 7900GTX ?

Την 7800GT και την Riva TNT2 με τι αναλύσεις τις έχεις όταν τις συνδέεις ?

Επίσης, στη Philips φαίνεται πως η τηλεόρασή σου έχει DVI-I.

Αν δεν κάνω λάθος είπες πως χρησιμοποιείς την d-sub της με μετατροπέα σε DVI-Ι πάνω στην POV 7900GTX?

Link to comment
Share on other sites

έχω δοκιμάσει με όλες τις αναγραφόμενες αναλύσεις εκτός από τα 75hz στις 640χ480 και 800χ600 το οποίο μπορώ να κάνω και τώρα αλλά δεν νομίζω να γίνει κατι κάτι γιατί στο μικρό pc όταν το συνδέω γίνεται αυτόματα από την τηλεόραση 60. στην 7800 το είχα βάλει και 72 όμως μόνο μέχρι 1024χ768.

ναι στην 7900γτχ όπως και στην 7800γτ χρησιμοποιούσα μετατροπέα τον ίδιο ακριβώς και το ίδιο ακριβώς καλώδιο. δεν άλλαξα τίποτα μόνο καινούρια κάρτα γραφικών.

και συγκεκριμένα είναι τηλεόραση με dvi --> αντάπτορας σε d-sub--> καλώδιο 5 μέτρα --> ανταπτορας σε dvi --> 7900γτχ.

και αυτό μόνο και μόνο για να φτάνει μακριά στο pc. αλλά ξαναλέω ότι σε 7800 δούλευε κανονικά όπως και σε rivatnt (με μόνη διαφόρά στη εύτερη ότι βγάζω τον έναν αντάπτορα γιατί είναι d-sub)

χτες το βράδυ μου έβγαζε επίσης στο μενού μετα από επανεκίννηση ότι η τηλεόρασή μου είναι hdtv οπότε και να επιλέξω μεταξύ 1080ι, 1080ρ, κλπ... ότι και να έβαλα δεν έγινε τίποτα. δεν ξέω τι άλλο να κάνω πλέον. πιστεύω πως έχω δοκιμάσει τα πάντα. απλά 7900γτχ και φιλιπς δεν θέλουν να συνεργαστούν χωρίς συγκεκριμένο λόγο.

τελικά τον άλλο αντάπτορα τον αριστερά να τον δοκιμάσω ή υπάρχει περίπτωση να κάψω τίποτα?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχεις δοκιμάσει τα πάντα...και μένα μου φαίνεται περίεργο αυτό που συμβαίνει....

το μόνο που θα μπορούσα να πώ τελικά είναι μήπως η 7900 έχει κάποια ευαισθησία ως προς το μήκος/ποιότητα καλωδίου και επηρεάζει έτσι το όλο σύστημα....

Το γεγονός πάντως πως χρησιμοποιείς 2 αντάπτορες είναι λιγάκι ανορθόδοξο...όχι με κακή έννοια...κι εγώ θα το έκανα, άνετα....απλά σε σχέση πάλι με την επιλεκτικότητα μερικών συσκευών...μήπως η 7900 έχει "κολλήματα"....

Έχεις μήπως τη δυνατότητα να συνδέσεις με ψηφιακό καλώδιο απευθείας, χωρίς αντάπτορες και αναλογικό καλώδιο?

Το ξέρω πως είναι μακριά η τηλεόραση και ίσως να είναι μανούβρα να βρείς μεγάλο ψηφιακό καλώδιο ή να φέρεις πιό κοντά το PC και να συνδέσεις με κάποιο πιό κοντό ψηφιακό καλώδιο, αλλά αν δεν το έχεις δοκιμάσει, δεν το κάνεις και αυτό μία μήπως και γίνει κάτι?

Ειλικρινά ελπίζω να το λύσεις, έστω και μετά από τόσο παίδεμα....

Υ.Γ. τσέκαρε και εδώ μήπως βρείς κάτι χρήσιμο :

http://en.wikipedia.org/wiki/Dvi

Link to comment
Share on other sites

Α...και μιας και παίζει το πρόβλημα, πώς σου φαίνεται το να στείλεις ενημέρωση στην POV ή/και στην Philips και να τους αναφέρεις "εξοργισμένος" το πρόβλημα....τουλάχιστον με τις δικές μου συσκευές έχω ένα 70% επιτυχίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις που έχω επικοινωνήσει με το support των εταιριών....αλλά το "ξένο" support...γιατί το ποσοστό θα ήταν σημαντικά μικρότερο αν έστελνα mail στην Ελληνική υποστήριξη...

Δοκίμασε και πες...καλή τύχη...περιμένω ενημέρωση...

Link to comment
Share on other sites

έφερα κοντά την τηλεόραση, κανένα αποτέλεσμα με καλώδιο dvi σε dvi... αύριο θα πάρω κανά τηλέφωνο στη philips αν και είναι λίγο άσχετοι, και παλιότερα που χρειάστηκα κάτι δεν ήξεραν τι τους γινόταν. πόσο μάλλον τώρα που απλά θα μου πουν οκ να έρθουμε να την πάρουμε χωρίς να προσπαθήσουν να βρουν λύση. τέσπα θα πάρω και θα δω...

Link to comment
Share on other sites

Στείλε mail σε κάποιο support του εξωτερικού για την Philips....γενικά για λόγους συντήρησης του καλού ονόματος της εταιρίας φαντάζομαι ότι θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν...στείλε mail και στην Point Of View....

Link to comment
Share on other sites

όπως ακριβώς το περίμενα. η φιλιπς δεν έχει ιδέα και δεν δέχεται ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. και φυσικά δεν είχαν γνώσεις (δεν ήξεραν καν ποιες είναι οι αναλύσεις και οι συχνότητες για να παίξει απροβλημάτιστα η τηλεόραση) τέσπα...

η εταιρεία της κάρτας γραφικών δεν έχει απαντήσει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.