Jump to content



Πρόβλημα με δικτύωση δύο πύργων σε μία οθόνη


kostaschatzi

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Είναι η πρώτη φορά που συνδέομαι στο φόρουμ και δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα έπρεπε να ακολουθήσω πέρα απο τα ελληνικά.

Τέλοσπάντων, διάβασα τα θέματα που εκτέθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν στο φόρουμ και τίποτα δεν ανταποκρίνεται στο δικό μου πρόβλημα, γι αυτό και αποφάσισα να ανοίξω δικόμου θέμα.

Το πρόβλημα είναι το έξης:

Είχα κάνει σύδεση broadband με τη vivodi και μου είχε δώσει κάποτε εκείνο το modem/router της microcom αν έχετε υπόψη.

Φυσικά χρησιμοποιούσα τη θύρα του router όταν είχα τον ένα υπολογιστή.

Πρόσφατα, έφτιαξα ένα καινούριο μηχάνημα και έβαλα και αυτό και το παλιό να δουλέυουν στην ίδια οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Για το internet, σύνδεσα τον ένα υπολογιστή με το router και τον άλλον με το modem μέσω usb. Πήρα δίκτυο και για τους δύο, όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ από τον ένα να δώ το σκληρό που βρίσκεται στον άλλο και έτσι δεν έχω τον τρόπο από τον ένα να περάσω δεδομένα στον άλλο.(Μού πρότεινε κάποιος να συνδέσω τους δύο πύργούς με usb αλλά κάποιος άλλος μου είπε ότι δε χρειάζεται και εγώ νομίζω ότι θα μου δημιουργήσει πρόβλημα αφού θέλω να περάσω και linux.)

Δεν ξέρω τι να κάνω και θα ήταν πολύ ευχάριστο αν κάποιος από εσάς ξέρει τη λύση στο πρόβλημα να μου την γραψει.Είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω ή μήπως δεν μπορώ καν να το επιτύχω;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

kostaschatzi

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις xkandreas δεν είμαι πάρα πολύ σχετικός με αυτό που λες...

πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό;αν θέλεις δώσε μου περισσότερες πληροφορίες

σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση

Link to comment
Share on other sites

πες μου αν γνωρίζεις τι μητρικές έχουν, αν ειναι σχετικά καινούριες σίγουρα θα έχουν κάρτες δικτύου πάνω τους, άρα το μόνο που χρειάζεσαι είναι ενα cross καλώδιο δικτύου, επίσης κοίτα και πέσμου το modem/router της microcom πόσες θέσεις πέρνει για καλώδιο δικτύου ή πέσμου ακριβώς το μοντέλο για να το κοιτάξω και να σου πω στα σίγουρα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω πρόβλημα καρτών δικτύου...ο καινούριος έχει μία asus μητρική που σίγουρα έχει κάρτα δικτύου...ο παλιός δεν είχε αλλα του είχα βάλει εγώ καρτα δικτύου...

το modem/router ειναι το microcom ad2636...αν θέλεις κοίτα το και εσύ αλλά νομίζω οτι έχει μία θέση για router και μια για modem...

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν σύνδεσε το pc1 με το router με καλώδιο δίκτυου, αλλά τα χρειαστεί να βάλεις και δεύτερη κάρτα στο pc1 ώστε να το συνδέσεις με το pc2, αλλιώς αγοράζεις ένα switch με 4port, και συνδέεις τα pc1-2 και το router πάνω του με καλώδια δικτύου και έχεις έτοιμο το λαν σου, μετά πας σε κάθε σκληρό και τους κάνεις share

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ xkandreas...μία τελευταία συμβουλή...έχω ήδη ένα switch για το πληκτρολόγιο ποντίκι και οθόνη...τι θεωρείς προτιμότερο και απο οικονομικής άποψης και από το τι θεωρείται γενικότερα καλύτερο ?κάρτα δικτύου ή switch?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kostaschatzi [Σήμερα, στις 13:47]

πως τον κάνω share?

’ρα να υποθέσω πως δεν τον έχεις κάνει :)

και επίσης να υποθέσω ότι είναι στο ίδιο workgroup

με άλλο όνομα ο καθένας φυσικά...

Πήγαινε My Computer->Σκληρός->Δεξί κλίκ->Properties->Sharing->If you understand.... μπλα μπλα Click Here->Share this folder on the network ;)

Στα ελληνικά μην με ρωτήσεις δεν ξέρω...

Εάν το κάνεις και το router σου είναι router και όχι καμιά σαχλαμάρα τότε λογικά θα βλέπει ο ένας υπολογιστής τον άλλο και κατά συνέπεια θα μοιράζονται τα shared αρχεία-σκληρούς

Καλή τύχη ;)

Link to comment
Share on other sites

dark 22 σε ευχαριστώ...ναι δεν τον είχα κάνει αλλά τον έκανα τώρα...

τώρα σε αυτό που είπες για το workgroup...δεν κατάλαβα τι εννοείς...πρόκειται για δύο σκληρούς που βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς πύργους και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ τους...μπορείς να μου εξηγήσεις?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου κοίτα να δεις

Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης υπολογιστών

Μέσω ρούτερ (τοπικό δίκτυο) και αναμεσά τους

και στις δύο περιπτώσεις με ethernet καλώδιο,

εγώ προτείνω την πρώτη.

Για να συνδεθούν δύο pc μεταξύ τους μέσω router απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρίσκονται στο ίδιο workgroup (δίκτυο).

Όταν λέω μέσω router εννοώ ότι και οι δύο υπολογιστές θα είναι συνδεδεμένα πάνω στο ρούτερ και όχι μεταξύ τους.

Επίσης θα πρέπει να πας Δεξί κλικ My Computer->Computer Name και εκεί που λέει workgroup να τσεκάρεις ότι και τα δύο pc είναι στο ίδιο πχ John αλλά και τα δύο.

Εάν ισχύουν όλα τα παραπάνω τότε θα μπορείς να συνδεθείς από το ένα pc στο άλλο και να μοιράσεις αλλά και τροποποιήσεις αρχεία στους δίσκους που είναι shared.

Αυτό γίνετε μέσω My Computer->My Network Places->View Workgroup Computers

Εκεί λογικά πρέπει να βλέπεις και τα δύο σου pc εφόσον βέβαια είναι σε λειτουργία...

και λέω λογικά γιατί windows:sick: είναι αυτά ποτέ δεν ξέρεις...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον παιδια εδω ειμαι παλι...

δε δωσαμε καθόλου βάση στο γεγονός οτι και οι δύο υπολογιστές ειναι συνδεδεμένοι στο modem/router. ο ενας με καρτα δικτύου και ο άλλος μεσω usb...πρεπει αναγκαστικά να πάρω μία ακόμα κάρτα δικτύου ή μηπως μπορω ηδη να συνδεσω τους δυο ακομη και οπως ειναι τωρα?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.