Jump to content


Προβλημα με audigy 2


Alexander

Recommended Posts

Λοιπον εχω το εξης προβλημα. Εκει που παιζω ωραια και καλα το oblivion (και με αλλα games παρουσιάζετε) ξαφνικά κοβετε ο ήχος και το μόνο που ακουγετε ειναι ενα σφυριγμα. Βγαινω σε windows και εκεί τα ίδια. Δεν παίζει τιποτα. Κάθε ήχος που βγαινει απο το σύστημα μεταφράζετε σε σφυριγμα. Κάνω restart. O ήχος επανέρχετε. Ξαβα βάξω το oblicion μετα απο 10 λεπτα πάλι τα ιδια. Ο ήχος επανερχετε μόνο με restart.

Κάνω μια έρενα στο νετ. Κάπου διαβασα ότι το nforce4 έχει προβλήμα ασυμβατότητας με τις Xi-fi. Έτσι πολυ απλά υπεθεσα οτι κάτι ανάλογο συμβαινει και με την Audigy. Κατεβαίζω τιε τελευταιες αναβαθμισεις (Bios, nforce4 drivers, Audigy2 drivers). Αλλα πάλι τιποτα. Μπορει κάποιος να βοηθησει?

Το συστημά μου.

CPU: Dual Core Duo E6600

MB: Asus P5N32 SE Deluxe SLI

RAM: 2x1Gb Super Talent

GPU: 2xAsus 7900GT (SLI)

HD: 2xMaxtor 250GB (Raid 0)

Audigy 2 platimum

DVD recorder τις ΝΕΨ

DVD ROM της LG

Link to comment
Share on other sites

Μια πρώτη σκέψη μου, είναι ότι ίσως κάνει conflict με κάποια άλλη pci κάρτα πχ κάποιο Tv-tuner. Δοκίμασε να την αφήσεις μόνη της και να της αλλάξεις slot...

Edit->Με πρόχειρο ψάξιμο, βρήκα πως πολλοί με chip-άκια creative, αντιμετωπίζουν προβλήματα στο Oblivion, όπως crashes, παράσιτα και ψιλούς ήχους. Με απενεργοποίση της κάρτας και αλλαγή σε onboard ίσως να βολευτείς. Πάντως με Αudigy SE δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα στο παραπάνω παιχνίδι.

Link to comment
Share on other sites

@kunoobidi: Δεν υπαρχει αλλη κάρτα στο PC εκτος απο την κάρτα ήχου. Οσο για το Oblivion ναι όντος κάνει κατι crashes μερικές φορες. Αλλα το προβλημα με τον ήχο το παρουσιασε και σε αλλα παιχνιδια όπως τοπ FEAR.

@pigassos19: Η onboard καρτα ήχου ειναι ήδη απενεργοποιημένη.

Link to comment
Share on other sites

Εχω το ιδιο mobo και καρτα ηχου και ειχα ψιλο"τσακωμους" nf4 vs Audigy2 αλλα με τον τελευταιο driver απο το site της creative λυθηκε,εκτος απο το οτι στις ταινιες δεν μπορω να βαλω ηχο 6.1.Ειμαι με το bios 5.01 και η καρτα ηχου ειναι μια χαρα παντου.Οποτε καποιο προγραμμα στην κανει την δουλεια...Αλλα τωρα που το θυμαμαι στο παλαιο συστημα που και που εκανε κατι περιεργα η εν λογω καρτα ηχου,τα οποια εικαζω οτι προκληθηκαν απο τη ζεστη πουτρωγε εκει πουταν καταχωνιασμενη (51 βαθμοι συστημα και καμια 75αρα η 6600 απο πανω της σε φτηνιαρικο κουτι με αισχος ροη αερα και χωρις ανεμιστηρες).

ΥΓ:alexander χρησιμοποιεις supertalent 800αρες με αυτην την μητρικη?αν ναι ποιες?μηπως φταινε αυτες?η συγκεκριμενη μητρικη εχει ενα σωρο προβληματα με τις 800αρες μνημες...

Link to comment
Share on other sites

Βασικα οταν εχω ενεργοποημενο το msn το φαινομενα ενφανιζετε πιο γρηγορα. Δεν ξερω αν ειναι καμια συπτωση η τιποτα αλλο.

Χρησιμοποιο της καλες τισ Supertalent (4-4-3-8). Μεχρι στιγμης ειναι αψογες. Δεν φταινε αυτες γιατι και πριν με τις corsair που είχα το ίδιο πράγμα έκανε.

Link to comment
Share on other sites

@Astacus: ΟΚ το δοκιμαζω. Αντε γιατι μου εχει σπασει τα νευρα καθε τρεις και λιγο να κανω restart.

Εντελος εγκυκλοπαιδικα, Αυτη η ρυθμιση με τι εχει να κανει? Ελπιζω να μην επηρεαζει καρτες γραφικων κτλ εε?

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές όσο μεγαλύτερη τιμή βάλεις ,ο δίαυλος pci θα απασχολεί περισσότερο τον επεξεργαστή. Η κάρτα γραφικών συνήθως εξ' ορισμού έχει την μέγιστη τιμή 254, δηλαδή είναι συνεχεία συνδεδεμένη με την cpu. Ψάχνοντας θα βρεις utilities που αλλάζουν το latency για κάθε κάρτα. Σαν γενικός κανόνας είναι καλύτερο να χαμηλώνεις την τιμή μέχρι εκεί που δεν παρατηρούνται προβλήματα . Το 64 είναι μια μέση λύση. Στην ουσία όποια κάρτα έχει μεγαλύτερη τιμή έχει προτεραιότητα κατά τις συνδέσεις του διαύλου με τον επεξεργαστή

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.