Jump to content



Που σκαλώνω;


Kry$h

Recommended Posts

λεπόν, προσπαθώ να ανεβάσω λιγο το συστημα, αλλα μου παρουσιάζει ελαφρώς περίεργη συμπεριφορα.

είναι 3200+ 939 venice, σε μια πολύ φτηνη jetway με Κ8Τ800 Pro, 1 gb ddr 333 και 6800 le agp, psu 500W μέκαψες.

μια χαρα ανεβηκε στα 255x10, ομως όταν προσπαθώ να το παω στα 260 μου εμφανίζει την εξης συμπεριφορα:

ο επεξεργαστής και η μνημη δεν εμφανίζουν προβλημα, τρεχουν τα αντιστοιχα τεστ στο sandra ανετα, το ενα μετά το άλλο. Όταν ομως παω να ανοιξω παιχνίδι ή 3dmark, το συστημα κολλαει, μαυρη οθόνη, μηδενική αποκριση. Μερικές φορές καταφέρνει να ξεκινησει το τεστ στο 3dmark, και ποτε δεν κολλάει στη μέση, αλλά αφού ολοκληρωθεί το 1ο τεστ, φορτώσει η μπαρα του 2ου και παει να ξεκινήσει το επόμενο. Η μνήμη μεχρι τα 250 δουλευει στα 333, και αντέχει παραπάνω.

με λιγα λογια, μου δίνεται η εντύπωση ότι κολλάει όταν πάει να χρησιμοποιήσει 3d γραφικά. Στην καρτα εχω κανει bios voltmod, αλλα σε ολες τις αλλες περιπτωσεις δουλευει κανονικα. Ακόμα κι αν την αφήσω σε στοκ συχνότητες και δυνατότητες (δεν την ξεκλειδωσω), παρουσιάζει την ίδια ακριβως συμπεριφορα. Δοκίμασα να την ταϊσω με εξωτερικό psu, καμία διαφορα.

εχετε καμια ιδέα τι πρεπε να κάνω;;

Link to comment
Share on other sites

κλειδωμένο ειναι, το τσέκαρα. στις επιλογες υπερχρονισμου λεει async. pci/agp clock: 33/66

εδιτ: η ταση στο chipset ειναι το vcc? καπου ειχα δει ότι το λεγανε vdd, αλλα εγω τετοιο πραμα δεν εχω. εχω ενα vcc, που απο το 2,5 το εχω παει σε 2,6, και δεν παει παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

Θα το επιβεβαιώσεις χρησιμοποιώντας το utility clockgen , βλέποντας τις αντίστοιχες ενδείξεις...Είναι μάλλον το πιο αξιόπιστο σε ότι αφορά την ακρίβεια των τιμών των ρολογιών του συστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.