Jump to content



Μετάνιωσε η κάρτα για το Overclock??


whitesnake

Recommended Posts

Λοιπόν, το θέμα έχει ως εξής. Τον Απρίλιο, ενώ είχα κάνα δίμηνο την X800 Gto2 (PCI express), την είχα κλοκάρει σε ΧΤ-ΡΕ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Είχα κάνει και τα εξής πόστ στο θέμα της συγκεκριμένης κάρτας:

Αρχική απάντηση από Whitesnake

Έχω την GTO2 dualDVI vivo. Στοκ ήταν στα 400/490 κλασικά και με ξεκλείδωτα 16 pipelines εξ αρχής και στο 3dmark 2005 έβγαλε 4990 περίπου με στοκ timings στις μνήμες.

Την πήγα 520/600 στοκ timings και είχα 6145

520/600 tweaked timings 6275

Μετά 540/590 με tweaked timings 6375. Απλά εδώ μου έβγαζε πού και πού ένα-δύο πίξελ στο αρτιφακτ σκάν τα οποία συνήθως δεν τα εντόπιζε καν το ati tool. Οπότε αποφάσισα να την τρέχω στα

540/580 με tweaked timings και σκορ 6349 και ούτε ένα πίξελ στο σκαν. Με μαμά ψύξη και αυτά την πρώτη μέρα λειτουργίας. Λογικά τώρα μετά από far cry τέρμα, quake 4 σχεδόν τέρμα, COD2 κλπ θα έχει στρώσει λίγο :D

Να σημειωθεί ότι η ΧΤ-ΡΕ έχει διαφορετικά timings από την gto2 οπότε μην το δέσετε ότι έτσι εύκολα περνάει η gto2 σε φάση XT-PE. Σε διάφορα site του εξωτερικού φαίνεται ότι πολλές gto2 ζορίζονται πολύ για χρονισμούς ΧΤ-ΡΕ χωρίς artifacts (πολύ εννοώ να φτάνουν κάπου 10mhz κάτω από ΧΤ-ΡΕ). Εγώ εκεί που αναφέρω tweaked timings εννοώ timings τουλάχιστον όπως της ΧΤ-ΡΕ (ίσως να είναι και λίιιγο πιο aggressive, δε θυμάμαι γιατί πάει κάνα 2μηνο που έγινε η δουλειά...). Δεν έκανα reflash με bios ΧΤ-ΡΕ γιατί θέλω το vivo για την κάμερα και η αλήθεια είναι ότι βαριέμαι να δω αν λειτουργεί με το bios της 850....

και επίσης

Αρχική απάντηση από Whitesnake

Θερμοκρασίες σε idle έχει 42-43 βαθμούς και σε full load πάει μέχρι 62-64. Ποτέ παραπάνω. Και το κουτί μου δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη ψύξη...

(540/590 με tweaked timings)

Αφού έπαιξα ό,τι υπήρχε εκείνη την περίοδο και με ενδιέφερε όπως far cry, quake, doom, most wanted κ.α., πλησίασε η εξεταστική, άφησα και λίγο το πισί να ηρεμήσει και δεν πολυασχολιόμουν.

Κάποια στιγμή κατά τον Ιούλιο που έκατσα πάλι για παιχνίδια, έβαλα πάλι το άτι τουλ και παρατήρησα ότι πλέον σε Idle η κάρτα έφτανε τους 55-58 βαθμούς. Παραπάνω αναφέρω ότι αρχικά ήταν στους 42-43. Λέω "το καλοκαίρι θα φταίει", σε idle δεν έχω και τίποτα ιδιαίτερο από ψύξη για ησυχία, οπότε το αφήνω έτσι το θέμα. Έπαιζα σε στοκ κατάσταση γιατί με το όβερκλοκ κολλούσε η κάρτα στους 70++ βαθμούς και βαριόμουν να την κλοκάρω λιγότερο, μου έφτανε η στοκ απόδοση.

Το θέμα είναι ότι πλέον είναι Δεκέμβριος, δεν έχει καύσωνα και η κάρτα εξακολουθεί να είναι έτσι... Δηλαδή, σε idle στους 55-56 βαθμούς από 42-43 που ήταν (είτε κλοκαρισμένη είτε όχι), και σε full load 75+ σε χρονισμούς ΧΤ-ΡΕ, οπότε και κολλάει. Και μάλιστα χωρίς πλέον να έχω περασμένα τα memory tweaks. Μόνο τα ρολόγια έχω πειραγμένα. Ati tool για artifacts δεν το συζητάμε, μόλις ζεσταθεί κολλάει όπως είπα (ΧΤ-ΡΕ).

Τι μπορεί να φταίει γι'αυτή την αλλαγή πορείας της κάρτας?? Δεν έχω πειράξει καθόλου το σύστημα ψύξης της και έχω μάλιστα βελτιώσει αυτό του κουτιού! Τι προτείνετε??

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν τσεκάρεις αν πατάει καλά η ψύκτρα της πάνω στο gpu? Δεν τη βγάζεις να δεις αν έχει καθόλου πάστα από κάτω και αν όχι να προσθέσεις? Και αφού το κάνεις αυτό δες τι θερμοκρασίες έχει... Αυτό θα έκανα για αρχή...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά την άνοιξα. Εγώ έφταιγα που βαριόμουν τόσο καιρό να το κάνω. Μιλάμε είχε ένα ολόκληρο στρώμα συμπυκνωμένης σκόνης (αυτό που μοιάζει με βαμβάκι) μεταξύ του ανεμιστήρα και του υπόλοιπου block. Μόνο εκεί έχει σκόνη από όλο το κουτί. CPU και λοιποί ανεμιστήρες μια χαρά!! Οπότε η ΑΤΙ μάλλον είναι η καθαρίστρια εκέι μέσα, χαχα! Πέρασα και καινούρια πάστα σε τσιπάκι και μνήμες. Δείχνει να είναι εντάξει τώρα (βασικά καλύτερα από πριν φαίνεται), αλλά δεν έχω χρόνο για τεστ, οπότε θα το σιγουρέψω μετά! Ευχαριστώ παίδες, αν δε μου λέγατε για την ψύχτρα δεν υπήρχε περίπτωση να την ελέγξω! Με το μάτι μια χαρά φαινόταν!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.