Jump to content


Στησιμο νεου pc


nimits1

Recommended Posts

παιδια ενω εχω καταληξει στα στοιχεια του νεου pc που λεω να φτιαξω (και με τη βοηθεια σας )προβληματιζομαι για το στησιμο του.Να παρω τα κομματια ενα-ενα και να δοκιμασω μονος(αρχαριος στο στησιμο pc)ή να αποτανθω σε καποιον; Ποια ειναι η αποψη σας;

Υπαρχει καποιο site ή οδηγος (εκτος του φιλου Χουρδακη στο forum)με νεοτερα δεδομενα για τις νεες μητρικες και επεξεργαστες απο πλευρας συναρμολογησης;

Η επιφυλαξη μου στο να αποτανθω σε ενα μεγαλο καταστημα ειναι οτι στο παρελθον ειχα αντιμετωπισει προβληματα μολις ανοιξα το κουτι και ειδα τη διαταξη των καλωδιων(κοινως κουβαρι).Επισης ενω ειχα παρει μια κορυφαια καρτα VGA οταν παρελαβα το μηχανημα δε μου παρεδωσαν τα συνοδευτικα της.Το ιδιο εγινε και με τη μητρικη.Και μιλαμε για γνωστη αλυσιδα καταστηματων πωλησης Η/Υ.

Καθε συμβουλη ή εμπειρια σας θα μου ηταν χρησιμη μιας και εγω "εμαθα παθαινοντας"

Link to comment
Share on other sites

φίλε εγώ θα σου πρότεινα να το στήσεις μόνος σου καθώς δεν θα έχεις σοβαρά προβλήματα.Εγώ παλιά είχα πάρει έτοιμο και δεν το χάρηκα καθόλου καθώς μου έβγαζε συνεχώς προβλήματα.Τι σκέφτεσαι να πάρεις? απο μητρικές μέχρι κουτί.....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά στήνω το pc μόνος μου γιατί απλά το "χαίρομαι" περισσότερο. Από την επιλογή και αγορά των κομματιών, μέχρι και το πρώτο άναμμα της οθόνης, είναι όλα για μένα μια ιεροτελεστία μαγική... Από την άλλη, κάποιο έτοιμο σε απαλλάσσει από πιθανά προβλήματα. Μπορείς δηλαδή να πας το pc "πακέτο" στο τεχνικό τμήμα και να τους πεις "κόφτε το λαιμό σας και βρείτε τι φταίει...". Από την άλλη, αν το στήσεις μόνος σου, σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος, θα πρέπει μόνος σου να εντοπίσεις το ελαττωματικό εξάρτημα και να το στείλεις στο service ή να το κάνεις RMA.

Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη, αν το στήσεις μόνος σου, σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος, θα πρέπει μόνος σου να εντοπίσεις το ελαττωματικό εξάρτημα και να το στείλεις στο service ή να το κάνεις RMA.

Δεν νομιζω να εχεις δικιο....

Γιατι αν τα παρει ΟΛΑ απο το ιδιο καταστημα και παλι θα μπορει να τους τα παει ολα μαζι και να τους πει να κοψουν το κεφαλι τους ;)

Δεν θα εχει κανενα προβλημα:)

Τωρα στο θεμα μας....

Εγω στην θεση σου θα τα επαιρνα ολα ενα ενα για να το χαρεις....

Τωρα αν θελεις τα κουτια κτλ. αγοραζοντας το συστημα μπορεις να τους πεις να σου τα κρατησουν (αν φοβασαι να το κανεις μονος σου) ;)

Αν παρεις την αποφαση να το φτιαξεις μονος σου και εχεις κανενα προβλημα εμεις εδω ειμαστε...

Link to comment
Share on other sites

Η βασικη διαφορα ειναι αν θα ανοιξεις εσυ τις συσκευασιες μια-μια(με οτι αυτο συνεπαγεται,προσωπικα ειναι μεγαλη ηδονη) ή θα αναθεσεις σε καποιον συναρμολογητη να το κανει αυτο (με οτι αυτο συνεπαγεται,δλδ μπορει οταν στηνει το δικο σου να βαριεται και να κοιταζει το ρολοι του...)

Θα συνιστουσα να προσπαθησεις μονος σου,ειναι πλεον πολυ ευκολο με τα διαφορετικα βυσματα και χρωματα και ειναι καλο να ξερεις τι γινεται και πως λειτουργει.

Να σου θυμήσω ότι τα πρωτα format στα ειχε κανει καποιος φιλος που ήξερε αλλα κάποια στιγμη καλως ή κακως εμαθες να το κανεις και μονος σου.Αν δεν παιδευτεις και λιγο δε θα μαθεις ποτε :T:

Link to comment
Share on other sites

Προτείνω κι εγώ να το στήσεις μόνος σου γιατί έτσι θα ξέρεις τα πάντα γύρω από το μηχάνημα σου. Πρέπει όμως να προσέξεις πολύ σε ΕΝΑ πράγμα! Βάλε σωστά τη CPU:D .

Όλα τα υπόλοιπα, συνδέσεις καλώδια κλπ με το manual ή με την βοήθεια κάποιου φίλου θα γίνουν.... Good Luck!

Link to comment
Share on other sites

Και επειδη αναφεραμε τη συνθεση μου αυτη ειναι .Δεκτες οι οποιες εναλλακτικες προτασεις

-Asus 16x48x (IDE, RETAIL) +ASUS DVD S/W

-OCZ Ram 2GB Kit (2x1GB) DDR2 800 MHz Gold

-Intel Core 2 Duo 6600 (s775, 2.4Ghz)

-3.5'' Μαύρο (IDE)

-Asus P5W DH Deluxe (s775, 975x, DDR2)

-Zalman 600W

-Albatron 8800 GTX 768MB HTDP

-Thermaltake VA8000 ARMOR Black

-Nec ND4551 (Bulk) - White

-Western Digital 250GB - (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2)

Link to comment
Share on other sites

και εγω υπερμαχος του "φτιαξτο μονος σου" και συμφωνω πως η συν8εση σου ειναι μια χαρουλα.η μονη μου ενσταση ειναι το τροφοδοτικο οπου 8α σου προτεινα κατι αλλο οπως Enermax Liberty 620W (ειναι και modular => δλδ εχει αποσπομενα καλωδια και χρησημοποιεις αυτα που χρειαζεσαι και τα υπολοιπα στο βαλιτσακι του για να μην εχεις ενα κουβαρι καλωδια μεσα στο κουτι σου) στα ~150 ή αν τα λεφτα σου φενονται πολλα το Fortron Epsilon 700W απο Πλαισιο

μια διευκρηνηση.το Αρμορ προφανως εννοεις το μεγαλο ετσι?και οχι το junior σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.