Jump to content



Προβλημα με καρτα ηχου ?


Vadergr

Recommended Posts

Χθες εκανα μια αναβαθμισουλα και πηρα ,μεταξυ αλλων, και την gigabyte 965p s3.Απο την εποχη της sb live 5.1 χρησιμοποιουσα onboard sound και ημουν πολυ ικανοποιημενος.Με την συγκεκριμενη ομως εχω προβληματακι.

Ακομα και σε default, στην αναπαραγωγη του ηχου, μου κανει κατι πολυ μικρα σπασιματακια/σκουπιδακια τα οποια το αφτι μου τα πιανει και με ενοχλουν (ειμαι μουσικοφιλος και δεν μπορω τετοια).Υπαρχει κατι που να μπορω να κανω ?Προφανως δεν φταιει το ο/c αφου το κανει και σε default και σιγουρα δεν φταινε τα ηχεια μου.

Λεω να τσιμπησω μια καρτα ηχου για πρωτη φορα εδω και πολυ καιρο.

Σκεφτομαι την Audigy 4 retail κοντα στα 60ε ή αν παω λιγο πιο πανω στην x-fi extreme gamer στα 85ε.

Καμμια ιδεα για το πρβλημα ή καποια προταση για καρτα?

Link to comment
Share on other sites

Σταθερα σκουπιδακια στον ηχο και παρα μα παρα πολυ μικρες παυσεις στον ηχο (συνεχομενος ειναι κατα τα αλλα,μην φανταστειτε τιποτα εμφανεις παυσεις κτλ).

Το προβλημα μου το βγαζει και σε winamp και σε media player.

Aυτα παθαινει καποιος που δεν αγοραζει απο τον S... :p

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να φταιει κατι στον pci. Απενεργοποιησε απο το bios τις onboard που δεν χρησιμοποιεις (δικτυου- σειριακες- firewire- usb) να δεις αν γινει τπτ. Λογικα πρεπει να εχει μοιραστει καποιο irq με αλλη συσκευη ή controller οποτε μια αλλαγη στη θεση των καρτων θα λυσει το προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Για κάρτα ήχου πάντως, αν δεν σε ενδιαφέρει η πολυκάναλη, προσωπικά έχω παραγγείλει και περιμένω σήμερα την M-Audio Delta 2496 http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=2_22_2203&products_id=393

Εγώ βασικά για ηχογράφηση την πήρα αλλά λέει και στην αναπαραγωγή δεν έχει καμία σχέση με τις Creative. Μόλις έρθει μπορώ να σου πω εντυπώσεις αν θες (σε σχέση με την Audigy που έχω τώρα τουλάχιστον). Δες την ως εναλλακτική λύση. Βγάζει και κάποιες άλλες περισσότερο στην κατηγορία των Creative αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν τον κόπο... Δες εδώ: http://www.m-audio.com/index.php?do=products.list&ID=pciinterfaces

Τώρα για το πρόβλημα, προσωπικά δεν ξέρω τι να προτείνω... Στο κάνει με όλους τους τύπους αρχείων; Μήπως δλδ φταίνε οι codecs;

Link to comment
Share on other sites

δυο τρια πραγματακια που μπορεις να δεις ειναι τα εξης:

α) μηπως περναει θορυβος απο το line in οποτε κανεις mute τα παντα εκτος το wave και το main volume.

B) ριχνεις μια ματια στο dma του δισκου και των cd\dvd αν ειναι ενεργο

γ) κατα το playback δες μηπως καποιο service των windows ή αλλου προγραμματος (antivirus-antispy-defrag) χτυπαει υψηλο cpu usage.

Aν τελικα την εστειλες ελπιζω η νεα να σου κατσει καλυτερα...

Η καρτα που προτινει ο Μακης ειναι κορυφαια για playback ιδιαιτερα απο τις unbalanced αναλογικες εξοδους. Εναλακτικα σε δικαναλες καρτες εχει βγαλει και η e-mu (creative) την 1212m με αντιστοιχης ποιοτητας ηχο.

Link to comment
Share on other sites

Όντως την κάρτα την έχω τελικά εδώ και δυο μέρες και έχω πάθει πλάκα. ’νοιξαν τα αυτιά μου σε σχέση με την Audigy... Καμία απολύτως σχέση. Είναι πολύ πιο δυνατή, "ζωηρή", βγάζει περισσότερο όγκο και πιστεύω πως έχει και καλύτερη απόκριση. Επίσης, εκεί που με την Audigy είχα θόρυβο στο mic in, εδώ όλα τέλεια. Για απλή καθημερινή χρήση όμως ίσως δημιουργηθούν κάποια ψιλοπροβληματάκια. Πχ, δεν μπορώ να δουλέψω τα κουμπιά volume και mute στο MS πληκτρολόγιό μου με αυτή. Επίσης για συνηθισμένα ηχεία PC θα χρειαστεί ανταπτοράκι (όλες οι είσοδοι/έξοδοι είναι σε RCA). Επίσης να σημειώσω πως δεν έχει προενίσχυση για το μικρόφωνο (για να μην υπάρχουν απώλειες στο σήμα λέει).

Πάντως δεν ξέρω αν οφείλεται στην κάρτα αλλά απο τότε που την πήρα πονάει συνεχώς το κεφάλι μου :p Πιθανόν να παίξει ένα μικρό review. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλοριζικη!

Οσο για το θεμα μου με την onboard, η μητρικη αλλαξε με μια abit ab9 και μια sounblaster x-fi xetreme music η οποια ναι μεν σιγουρα δινει καλυτερο και πιο δυνατο ηχο απο τις onboard, αλλα ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι κοστιζει 100ε.Ουτε το crystalizer με εντυπωσιασε καθολου.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως αυτές οι κάρτες κυνηγάνε το surround περισσότερο. Αν και δεν έχω ακούσει την X-Fi, δε νομίζω να έχουν καμιά σχέση τα 100 που δίνεις σε μια που έχει τόσα κανάλια με τα 100 που δίνεις σε μια στερεοφωνική. Λογικά η μια δίνει ποσότητα ενώ η άλλη ποιότητα...

Ξαναλέω όμως, δεν έχω ακούσει την X-Fi. Με την Audigy 1 πάντως καμία σχέση... (Btw, τα ίδια έλεγα και για Audigy-onboard όταν είχα βάλει την Audigy οπότε φαντάζομαι πόσο χάλια πρέπει να είναι η onboard μου :p)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.