Jump to content


Βαφτιστικια!


minus

Recommended Posts

Θυμαμαι, οταν η δικη μου γενια ηταν παιδια, οι συγγενεις και ο νονος μου, μας εδιναν εκτος απο δωρα, και λεφτα.

Σημερα, που ειμαι εγω νονος, περα απο τα δωρα που παιρνω στο βαφτιστικι, αναρωτιεμαι αν συνεχιζεται ακομη αυτη η 'παραδοση' με τα χρηματα.

Τι συμβαινει τη σημερον ημερα? Αν πας δωρα, δεν εισαι υποχρεωμενος να δωσεις και λεφτα(και δεν μας περισσευουν), ή ετσι κι αλλιως συνηθιζεται το χαρτζιλικωμα?

Link to comment
Share on other sites

Πόσο είναι το βαφτιστήρι; Αν είναι μικρό καλύτερα να του δίνεις δώρα. Είναι η χαρά του να ανοίγεις δώρα... Αν είναι όμως μεγάλο παιδί τότε καλύτερα να του δίνεις κάποιο χαρτζιλίκι καθώς πιθανότατα θα μαζεύει τα λεφτά του για πιο "μεγάλα" δώρα. Καλό θα ήταν όμως να συνοδεύονται από κάποια κάρτα με ευχές γιατί αλλιώς ή δεν θα εκτιμήσει το δώρο το παιδί ή θα νοιώθει οτι απλώς τον χαρτζιλικώνεις γιατί "πρέπει". Στα λέω αυτά ως παιδί κι εγώ :)

Όσο για την ερώτηση για το αν πρέπει να δίνει και τα δυο, θα έλεγα πως όχι, δεν χρειάζεται και ούτε και θα ήθελα προσωπικά να μου δίνουν και τα δυο. Νοιώθω άσχημα άμα μου δίνουν πολλά...

Πάντως, το καλύτερο είναι αυτό που λέει ο απο πάνω... just be yourself!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.