Jump to content



Προβλημα σε BIOS Gigabyte 8I945PL-G


wiznick

Recommended Posts

Το ακολουθο 'προβλημα' υπαρχει καπου ενα χρονο αλλα δεν το εχω ψαξει και πολυ:

Πριν κανα χρονο λοιπον πηρα μεσω της εταιριας πληροφορικης που δουλευα τοτε ενα νεο PC. Ειχα πει στο αφεντικο να μου φερει ενα Gigabyte 8I945P-G το οποιο ηρθε σε ΟΕΜ συσκευασια, χωρις κουτι δλδ.

Ηρθαν τα πραματα, τα πηγα σπιτι και τα συρναμολογησα. Οταν τελειωσα και με windows,etc το πρωτο πραμα που εκανα ηταν να κατεβασω latest drivers,bios updates,κτλ για τα παντα. Το mobo μου ειχε την εκδοση F3 και κατεβασα την F10 την οποια και εγκατεστησα επιτυχως. Ολα οκ το PC δουλευε μια χαρα. Σε καποια ανυποπτη φαση παρατηρω το manual του mobo να γραφει επανω 'Gigabyte 8I945PL-G'. Ειτε το αφεντικο ειχε κανει λαθος παραγγελια ειτε ο προμηθευτης του εστειλε λαθος mobo...και εγω απο την βιασυνη να ετοιμασω το PC δεν το προσεξα καν ουτε στο manual (ποιος το διαβαζει :ρ) αλλα ουτε και πανω στο mobo. Τεσπα σκεφτομαι οτι εχω βαλει BIOS απο λαθος mobo και κατεβαζω αμεσως το σωστο και παω να το περασω. Δεν το δεχεται ομως γιατι λεει ειναι λαθος το BIOS version. Δοκιμαζω και νεοτερο BIOS του Gigabyte 8I945P-G , ουτε αυτο το δεχτηκε. Δοκιμασα και απο Windows με το utility της Gigabyte και με dos boot disk. Το PC γενικα μια χαρα δουλευει γι'αυτο και δεν το προσπαθησα πολυ να βρω λυση αλλα ειπα να κανω ενα post εδω μηπως καποιος γνωριζει. Τα διαφορα προγραμματα που δειχνουν info σχετικα με το hardware του PC φαινετε να μπερδευοντε απο αυτο που εχω κανει αφου πχ. το CPU-Z αναφερει οτι εχω την F3 αλλα με την ημερομηνια της F10 και το PC Wizard 2006 λεει:

Version: F3 αλλα OEM Signature : Ιntel I945 BIOS for 8I945P-G F10

Αν καποιος ξερει αν και πως γινεται να κανω 'force-update' στο BIOS χωρις να κανει καποιον ελεγχο η γενικα οτιδηποτε μπορει να βοηθησει να βαλω και παλι το σωστο BIOS για το mobo μου ας βοηθησει :).

ps. θα κανω συντομα αναβαθμιση σε C2D και νεο mobo οποτε μπορω να πειραματιστω ελευθερα.

Link to comment
Share on other sites

Εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε που δοκιμασα το update απο dos και απ'οσο θυμαμαι ειχα δοκιμασει τις παραμετρους χωρις αποτελεσμα.

Hot-flash δεν νομιζω πως μπορω να κανω..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.