Jump to content


Για εξπερ λαμπιτες


Overclocker

Recommended Posts

Λοιπον το οτι ειμαι γενικος γκαντεμης με τα pc ξερω!

Οτι κουλο και στραβο θα πεσει σε μενα .

Πριν λιγες μερες βρηκα μια ευκαιρια και αγορασα ενα (ο θεος να το κανει) pc της hp.

Ειναι το hp e-pc c10 photos

Ειναι P3 866 με 128 ram!!!! (max 256)!!!!! αλλα ειναι αθορυβο και μια σταλια οτι πρεπει για να ειναι always on (ftp,κατεβαστιρι κ.α)

το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να του βαλω win xp με τιποτα!!!!

Περνει ενα hdd μονο!

cd περνει απο φορητο μονο με ενα ειδικο adaptor που δεν εχω!

Usb δεν αναγνωριζει απο το bios (του 2001!!!!) παρολο που εχει usb boot επιλογη

Εφτιαξα ενα stick ποθ κανει boot αλλα δεν το αναγνωρισε εβαλα usb cd-rom αλλα ματαια εκανα εγκατασταση τα xp στον σκληρο σε αλλο pc αλλα οταν το βαζω σε αυτο κολλανε (και με το δικιο τους αφου δεν εχουν τιποτα ιδιο τα 2 pc)

Τι αλλο να κανω?? (μεχρι και ris server εχω σκεφτει!!!)

Link to comment
Share on other sites

Τα windows Xp θέλουν τουλάχιστον 256 ram... Μπορείς να δοκιμάσεις κ άλλα λειτουργικά όπως Linux. Υπάρχουν άπειροι οδηγοί για το πως να βάλεις linux και να το ρυθμίσεις για κατεβαστήρι...

Link to comment
Share on other sites

τα χπ θελου τουλαχιστον 128 για να γινει η εγγατασταση.μπερδεμενα πραματα....και συ μορε παιδακι μου τη κυνηγησες τη τυχη σου.... γιατι δεν επερνες απο καποιος εδω περα κανα μεταχειρισμενο?

Link to comment
Share on other sites

και με 128 παιζουν τα ΧΡ.τα εχω βαλλει σε celeron 600αρι με 128 ραμ και τρεχαν μια χαρουλα.για την ακριβεια ειχε πανω ΧΡ ο φιλος μου που ειχε το 600αρι και για καποιον λογο τα παιξε το PC και μου ζητησε να του το φερμαρω μιας και ηταν ασχετος με το α8λημα τελιως.και οταν τον ρωτησα τι λειτουργικο ειχε εσκασα στα γελια και προσπα8ουσα να τον πεισω να του βαλλω 2000 ή millenium.τελικα δεν τον επεισα και διαπιστωσα με ιδια μου τα ματακια οτι επαιζαν τα ΧΡ πανω σε αυτην την καφετιερα...τι να πεις...

βασικα γιατι 8ελεις ντε και καλα ΧΡ?υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος?

Link to comment
Share on other sites

αυτο ακριβως εννοω και εγω YD...

τα 2000 ειναι πολυ πιο αλαφρια και για κατεβαστηρι ειδικα ειναι οτι πρεπει.δεν 8α χρειαστει και drives πολλους μαις και μιλαμε για κατεβαστηρι..

Link to comment
Share on other sites

βαλτα σε κανενα μεγαλιτερο pc και καντο ghost αλλα οσο κανει το install να εχεις τα παντα off απο βιοσ (usb,lan αν εχει, sound card και οτι αλλο μπορεις)

αν και τοσο παλιος θα σε αργησει αρκετα να κανεισ το chost και το install του ghost

:p

Link to comment
Share on other sites

Δεν γινεται να αλλαξεις την καλωδιοταινια και να βαλεις μια κλασικη με δυο βυσματα για να χρησιμοποιησεις ενα cd-rom προσωρινα και να περασεις τα win?

Εναλλακτικα κατι που μπορει να δουλεψει ειναι να βγαλεις τον σκληρο, να τον βαλεις σε ενα αλλο πισι, περνας το λειτουργικο, αλλαζεις ολους τους drivers σε generic και τον ξαναβαζεις στο μικρο. Ειναι λιγο... off αλλα λογικα δεν θα εχεις προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Αν "ψαχτείς" λίγο στο δίκτυο μπορείς να βρείς εκδόσεις των xp (για gamers συνήθως) που έχουν μόνο τα βασικά (εννοείται μπορούν να συνδεθούν στο net), οι οποίες έχουν το καλό ότι τρέχουν και σε παλιά μηχανήματα με λίγη ram (κάποιες με μόλις 60 ΜΒ). Το μόνο κακό (για κάποιους) είναι ότι αυτές οι stripped εκδόσεις συνήθως δεν υποστηρίζουν Ελληνικά.

Ψάξε για Tiny XP....;)

Link to comment
Share on other sites

δεν γινετε να περασει την ιδια εγκατασταση Win σε 2 PC τα οποια εχουν διαφορετικο chipset στην μητρικη.σχεδον στο 99% των περιπτωσεων δεν μπουταρει και ακομα και αν καταφερει να μπουταρει εν τελει βγαζει αβερτα μπαγκιες.

τετοια εκδοση σαν αυτη που λεει ο biker εχω κοτσαρει εγω στο PC της ανεψιας μου.400κατι mb μολις.χωρις την περισσοτερη σαβουρα και ειναι και greek SP1 (ομως) εκδοση (pm for info ;) )

εχεις δοκιμασει να περασεις αλλο λειτουργικο (πχ 2000) και παλι δεν γινετε?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.