Jump to content



ASUS WL500gP και Download Manager


elhariz21

Recommended Posts

Πήρα το ASUS WL500gP, μετά κόπων και βασάνων κατάφερα να το σετάρω(λέω μετά κόπων, διότι το manual του συγκεκριμένου προϊόντος λέει ότι να'ναι).Συγκεκριμένα, όποιος θελήσει να το συνδέσει με ADSL Router, μην κάνει το λάθος και το συνδέσει στη θύρα WAΝ, όπως λέει το manual, γιατί δεν πρόκειται να δει Ίντερνετ ούτε στη δευτέρα παρουσία! Θα πρέπει to ΑDSL Router να συνδεθεί σε μία από τις θύρες ethernet.Τεσπά, δεν είναι εκεί τώρα το θέμα μου, αλλά στο γεγονός ότι ο Download Manager που υποτίθεται ότι έχει για να κατεβάζει από το Δίκτυο, τόσο HTTP,όσο και FTP, αλλά και Torrents, δεν λειτουργεί με καμία περίπτωση! Σύνδεσα πάνω USB Σκληρό Δίσκο, ακολούθησα το manual, τον βλέπει κανονικά σαν δισκυακό δίσκο, αλλά ότι πας να κατεβάσεις με τον Download Manager το κάνει queued!Περιμένω τώρα να κατέβουν τα updates από το site της asus, μήπως και δουλέψει. Any better idea?Υπάρχει κανείς που να το έχει σετάρει και να του δουλεύει, ή να έκανε καμιά κομπίνα και να δούλεψε? Και κάτι τελευταίο: Και στο site του E-shop.gr και σε αυτό της Asus, αναφέρει ότι το router έχει 2 κεραίες, μία μικρή και μία εξωτερικού χώρου. Η εξωτερική κεραία , παρόλο που η συσκευασία από το κατάστημα ήταν σφραγισμένη με σελοφάν, δεν υπήρχε μέσα στη συσκευασία.

Αυτάαααα!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από elhariz21 [Χθες, στις 14:33]

Πήρα το ASUS WL500gP, μετά κόπων και βασάνων κατάφερα να το σετάρω(λέω μετά κόπων, διότι το manual του συγκεκριμένου προϊόντος λέει ότι να'ναι).Συγκεκριμένα, όποιος θελήσει να το συνδέσει με ADSL Router, μην κάνει το λάθος και το συνδέσει στη θύρα WAΝ, όπως λέει το manual, γιατί δεν πρόκειται να δει Ίντερνετ ούτε στη δευτέρα παρουσία! Θα πρέπει to ΑDSL Router να συνδεθεί σε μία από τις θύρες ethernet.

Μήπως είχες ορίσει στο modem σου ότι το authentication στον isp το κάνει το ίδιο και όχι κάποιο router από πίσω; Γιατί κάτι τέτοιο καταλαβαίνω από αυτά που περιγράφεις.

Αρχική απάντηση από elhariz21 [Χθες, στις 14:33]

Και κάτι τελευταίο: Και στο site του E-shop.gr και σε αυτό της Asus, αναφέρει ότι το router έχει 2 κεραίες, μία μικρή και μία εξωτερικού χώρου. Η εξωτερική κεραία , παρόλο που η συσκευασία από το κατάστημα ήταν σφραγισμένη με σελοφάν, δεν υπήρχε μέσα στη συσκευασία.

Αυτάαααα!

Δεν κατάλαβες καλά μάλλον. Στο site του eshop λέει: 1 x εσωτερική inverted-F PCB κεραία, 1 x εξωτερική διπολική κεραία με reverse-SMA σύνδεσμο

Αυτή η μικρή που βλέπεις έξω είναι η δεύτερη. Η πρώτη είναι εσωτερική (μέσα στο πλαστικό του router).

Link to comment
Share on other sites

Φίλε elhariz21 έχεις κάνεις λάθος συνδέσεις, λάθος ρυθμίσεις και γενικότερα είσαι σε λάθος δρόμο :)

Βάλε το modem σου στην wan πόρτα και προσπάθησε να το σετάρεις σωστά...

Link to comment
Share on other sites

Το authentication στον isp το είχα ρυθμίσει αξ'αρχής να γίνεται από το ADSLrouter το οποίο είχα αρχικά συνδεδεμένο με τη θύρα wan του Asus Wl 500g Premium, όπως λέει και το manual της asus. Στις ρυθμίσεις είχα βάλει ότι συνδέεται με ένα άλλο router, από το οποίο παίρνει αυτόματα isp(Isp και Dns Server στο obtain automatically). Ιντερνετ μηδέν, ότι και αν έκανα... Με το που έβγαλα το lan κλώδιο από τη θύρα wan και το έβαλα σε μία από τις 4 θύρες ethernet, τα πάντα δούλεψαν! Όσο για το τί ακριβώς είναι η διπολική κεραία φίλε trendy, επέτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου, λόγω επαγγέλματος(με κεραίες ασχολούμαι όλη μέρα και δίκτυα ασυρμάτων).

Μπήκα στο site της asus πάντως, και όλος ο κόσμος έχει τα ίδια ακριβώς προβλήματα (κυρίως δεν δουλεύει ο download manager με εξωτερικό δίσκο attached). Έχει κανείς κάποια καλύτερη ιδέα, ή ακριβείς οδηγίες για το πώς θα καταφέρω να το κάνω να δουλέψει? Τι να πω δεν ξέρω για το αν είναι σωστές οι συνδέσεις και οι ρυθμίσεις...πάντως τώρα έχω τουλάχιστον Ίντερνετ...Γίνεται αυτό με λάθος συνδέσεις? Γίνεται να είμαι τόοοοσο τυχερός που να μου δουλεύει το Internet με λάθος συνδέσεις και ρυθμίσεις? Να πάω να παίξω κανένα λόττο ρε παιδιά!

Τεσπά, τέρμα η πλάκα. Αλήθεια, αν έχει κάποιος το προϊόν και το δούλεψε με κάποιον άλλο τρόπο, ή έχει κάνει αλλιώς τις συνδεσμολογίες και ρυθμίσεις και δουλεύει κανονικά, please, help!

Link to comment
Share on other sites

Τώρα κατάλαβα τι έχεις κάνει λάθος. Αν τη γραμμή του τηλεφώνου τη ρίχνεις σε ένα άλλο modem-router τότε οι ethernet έξοδοί του που θα πάνε στο asus σου ΦΥΣΙΚΑ και θα πάνε σε LAN θύρα. Αν είχες σκέτο modem ή ρύθμιζες το modem-router να παίζει σε bridge θα το έριχνες στο WAN και το authentication στον isp θα το έκανε το asus.

Όσο για το τί ακριβώς είναι η διπολική κεραία φίλε trendy, επέτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου, λόγω επαγγέλματος(με κεραίες ασχολούμαι όλη μέρα και δίκτυα ασυρμάτων).

Αν το πρόβλημά σου είναι στην ορολογία που χρησιμοποιεί ένα e-shop, να σε ξαναδιαβεβαιώσω ότι η μία κεραία είναι εσωτερικό δίπολο και η άλλη καταλήγει στον εξωτερικό rpsma κονέκτορα και παίρνει ό,τι κεραία θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν εγώ έχω αλλάξει διάφορα τέτοια άντε να μην τα πω τώρα από την Asus...

Καλά από όλα που έχει βγάλει αυτό διάλεξες?

Τώρα έχω το wl-500g το απλό το οποίο είναι και το ποιο σταθερό και bug-free από όλα.

Τις ρυθμίσεις θα τις κάνεις με νου και φαντασία,

πήγαινε εκεί που λέει operation mode και διάλεξε αυτό που σου κάνει. (μάλλον access point)

Τα torrent απλά ξεχασέ τα, για να μην σου πω τα κατεβάσματα γενικά εκτός και αν θέλεις να μπλέξεις με κονσόλα, αν σε ενδιαφέρει πες το να σου δώσω περισσότερη πληροφόριση.

Για να το κάνεις να παίξει στην WAN θα πρέπει να σετάρεις το router σου σε bridge και να κάνει όλη την υπόλοιπη δουλειά το asus κάτι το οποίο δεν θα στο πρότεινα.

Επίσης πήγαινε εδώ για περισσότερη πληροφόριση και alternative firmware αλλά στο λέω οπλίσου με υπομονή...

Αν το θέλεις για επιτήρηση χώρου, δικτυακό σκληρό και ftp server είναι μια χαρούλα, για κατεβαστήρι πρέπει να ξεσκονίσεις το συρτάρι με τους τόμους του λίνουξ...

Επίσης εδώ είναι το επίσημο φόρουμ που ασχολούνται με τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν.

Καλή τύχη και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.