Jump to content


Απορία σχετικά με δίσκους


morius

Recommended Posts

Πριν λίγο καιρό πήρα έναν Seagate 250GB SATA Baracuda.

Τον έβαλα πάνω στο PC στην μητρική της υπογραφής μου, του έκανα φορμάτ από ένα BOOT και τον είδε κανονικά μετά. Μετά από καμιά ώρα μου ήρθε να κάνω φορματ στον κανονικό δίσκο (στο ένα partition του RAID) Κάνω όλα καλά και μου βλέπει τώρα ως C τον 250αρι και ως D αυτόν που έχει το λογισμικό και επίσης αν δεν έχω μέσα στο CD-Drive που βοοταρει τα windows δεν ανοίγει το σύστημα...τι φταίει?????

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει μέσα απο το bios να επιλέξεις σαν μαστερ τον δίσκο με το λειτούργικο. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μπές μεσα στα windows και μέσα απο τα εργαλεία συστήματος στον πίνακα ελέγχου άλλαξε τα γράμματα τωω δίσκων! ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από morius

Όταν λές Clear CMOS εννοείς την μπαταρία?????

μπορεί να χαθούν οι ρυθμίσεις?????

Ειτε με την μπαταρια ειτε με το ντζαμπερακι.Οι ρυθμισεις θα επανελθουν στο default!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από morius [29-01-2007 15:58]

Θα το κοιτάξω αυτό με το BOOT στο επόμενο restart, αλλά...αυτό με τα windows δεν μου είπατε τι να κάνω...?????

2 τρόποι:

1) Αν καταφέρεις και αλλάξεις το boot sequence μέσα απο το bios (αν υπάρχει δλδ επιλογή μεταξύ των σκληρών που έχεις), τότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα και θα σου εκκινήσουν κανονικά τα windows.

2) Θα κάνεις εκκίνηση με το cd των windows, και μετά θα πας στον πίνακα ελέγχου και απο εκέι στα εργαλεία διαχείρησης --> διαχείρηση υπολογιστή. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, θα δεις στο αριστερό του κομμάτι και θα πας "Αποθήκευση" --> "Διαχείρηση Δίσκων" και έπειτα με δεξί κλικ στους δίσκους που σε ενδιαφέρουν θα επιλέξεις "Αλλαγή του γράμματος ή της διαδρομής της μονάδας δίσκου".

Link to comment
Share on other sites

Το πιο απλο αφου ο 250ρης απ'οτι καταλαβα δεν θα συμετεχει στο raid ειναι να του βγαλεις το ρευμα να περασεις το λειτουργικο σου στο raid και μετα τον ξανακουμπωνεις.Μεθοδος λαχαναγορα αλλα δεν θα μπλεξεις.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σκέφτηκα και εγώ...να τον βάλω μετά το Format αλλά είναι ιστορία τώρα...σε κάθε format να το κάνω αυτό.

Όσο για τα BIOS μπήκα ως δίσκο προτεραιότητας έχω βάλει τον Stripe (τον 60αρι από το RAID) αλλά στην κεντρική τον BIOS που έχει τα BOOT Screen λέει στα SATA BOOT

Στο 1ο τίποτα στο 2ο τίποτα στο 3ο το ίδιο και στο 4ο δείχνει τον 250 και δεν μπορώ να το βγάλω...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.