Jump to content


BIOS OC ερώτηση


anthis

Recommended Posts

Καλοί οι υπερχρονισμοί, αλλά όταν το PC δεν ανοίγει και κάτι έχει χαλάσει τι κάνεις?

ΥΠάρχει τρόπος να καταφέρεις να κάνεις το χαλασμένο κομμάτι RMA? Να μην καταλάβουν ότι υπερχρόνισες... Φυσικά δεν εννοώ να τους πας λιωμένο επεξεραστή...

Από ό,τι καταλαβαίνω τον υπερχρονισμό τον βλέπ[ουν από το BIOS... Υπάρχει κάποιος τρόπος όταν δεν ανοίγει ο υπολογιστής να επαναφέρεις τις default ρυθμίσεις?

Από πού αλλού βλέπουν τον υπερχρονισμό?

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι σε περιπτώσεις που δεν ξέρεις τι έχει χαλάσει... Clear CMOS πώς κάνεις? Βγάζεις την μπαταρία από την μητρική και την τροφοδοσία για πέντε λεπτά?

Κι έτσι τι γίνετε? Σβήνουν οι ρυθμίσεις που έχεις κάνει στο BIOS? Πάνε όλα default?

Αυτά για την μητρική...Για την κάρτα γραφικών αν δεν έχεις πειράξει το BIOS δεν καταλαβαίνουν τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα το μανουαλ της μητρικη σου πιο jumber να πειραξεις.Οταν λες για μπαιος της καρτας τι εννοεις?Οτι πειραξες το μπαιος οταν ανοιγει ο υπολογιστης η φλασαρησες το μπαιος της καρτας με αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Να flashάρεις άλλο... Δεν έχω κάνει τέτοιο πάντως ούτε και πρόκειται να κάνω (συνήθως στις ATI το κάνουν αυτό... )

Με τα jumpers πώς γίνεται? Του βάζεις τη θέση που λέει το manual και ανοίγεις τον υπολογιστή? Δεν γίνεται Clear CMOS και αν βγάλεις την μπαταρία?

Link to comment
Share on other sites

Ναι αρκεί να βγάλεις τη μπαταρία και τη τροφοδοσία του ρεύματος για τουλάχιστον 10sec.

Τώρα για την gpu σου αυτό θα φανεί μόνο απο τα utilities που θα έχεις εγκατεστημένα στα windows ή πιθανόν και κάποια log files απο drivers και συναφή... Οπότε καλό είναι αν είναι να αφήσεις τον σκληρό πηγαίνοντας τον στο μαγαζί να τον φορμάρεις πρώτα σε κάποιο άλλο pc ή απλά να τον αφαιρείς.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα για οποιον φοβατε και δεν θελει να χασει την ηρεμια του καλυτερα να μην ασχολειτε με το σπορ. Τωρα για αυτον που δεν τον πειραζει να ρισκαρει και του αρεσει να ξεζουμιζει το συστημα του ακομα και αν στην αρχη χαλασει καποιο εξαρτημα (αν δεν χαλασεις κατι δεν μαθαινεις) και τελικα δεν μπορει να αντικατασταθει απο την εγγυηση (σπανιο πλεον) τοτε ναι να κανει overclock και να δοκιμασει και ολες τις ψυξης και τις μοντες σε μητρικες καρτες γραφικων επεξεργαστες αλλα και οπου γινονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

’λλη μια απορία που έχω...

Αν π.χ. χρησιμοποιώντας το ΝiBiToR δώσεις παραπάνω τάση μέσω του BIOS και μετά από λίγο χαλάσει η κάρτα γραφικών , όταν την πας RMA μπορούν να δουν ότι είχες πειράξει το ΒΙΟS της κάρτας? Αφού η κάρτα δεν δουλεύει, πώς θα δουν το BIOS?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.