Jump to content



Μου γδαρανε τ'αμαξι αλλα υπηρχε καμερα


greekfragma

Recommended Posts

σηκωθηκα σημερα το πρωι να παω στη δουλεια.ειχα παρκαρει απο το προηγουμενο βραδυ το αμαξι εξω απο την πορτα μου.

βγαινοντας να φυγω κοιταξα το αμαξι αλλα κατι με κολλησε............

καποιος ειχε χαρακωσει με κλειδι το αυτοκινητο απο την πισω πορτα μεχρι σχεδον την ταπα της βενζινης......βαθια χαρακια.........ευτυχως οχι τοσο βαθια ωστε να φανει λαμαρινα......απο οτι ειδα με μεγεθυντικο φακο εφυγε μονο το 1ο προστατευτικο στρωμα και το 1ο χερι βαφης.

(το συγκεκριμενο μοντελο εχει 1 στρωμα προστασιας και 2 χερια χρωμα πριν τη λαμαρινα)

το ευτυχημα ειναι οτι διπλα ακριβως απο το σπιτι υπαρχει ενα μεγαλο καταστημα που δεν εχει 2μηνες απο τα εγκαινια.

το καταστημα ειναι εφοδιασμενο με συστημα ασφαλειας με καμερες και για τους εξωτερικους χωρους γυρω απο το μαγαζι.

η μια καμερα λοιπον κοιταζε ακριβως το αμαξι μου..........μιλησα με τον υπευθυνο καταστηματος και αυριο εχω κλεισει ραντεβου να κοιταξουμε μαζι την κασετα της καμερας.

ευτυχως επισης που ειναι υψηλης ευκρινειας και night shot οποτε με καθησυχασε οτι πιθανον να δουμε και προσωπο απο ζουμαρισμα στο μισο μετρο.

(η καμερα απεχει απο το αμαξι περιπου 5μετρα και στοχευει την διπλανη πορτα απο το σπιτι μου που ειναι η εισοδος του καταστηματος.)

το ερωτημα που τιθεται ειναι το εξης.........απο νομικης πλευρας εαν βρω ποιος ειναι......και υποψιαζομαι γειτονα με τον οποιο εχω κακες σχεσεις..............εαν διαπιστωσω οτι εκεινος το εκανε τι διαδικασιες μπορω να κινησω?

(φανταζομαι εξωδικο αποζημιωσης)

τι αποζημιωση δικαιουμαι?

ευχαριστω οσους απαντησουν και βοηθησουν.ειναι το 1ο μου αυτοκινητο και ακομα το ξεπληρωνω................:(

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Γιωργάκη μακάρι να τον πιάσεις.

’μα τον πιάσεις, μη κινηθείς νομικά. Στείλε μου ένα ΠΜ, να στείλω κι εγώ μερικά.

Θα πληρώσει σε ξύλο και τις δικές σου γρατζουνιές και τις δικές μου και όλων των άλλων που ευχαρίστως θα παρευρεθούν στο "πάρτυ" αυτό.

Μετά, κάνε ότι θέλεις.

Το έχω πει ένα σωρό φορές, ένα να πιάσω θα την πληρώσει για όλους. Τσογλάνια :TD:

Link to comment
Share on other sites

Οχι εξωδικο. Εφοσον φαινεται το προσωπο του, πας με την κασετα σε εισαγγελεα κ κατευθειαν μηνυση για φθορα ξενης ιδιοκτησιας.

Συγκεκριμενα ο Ποινικος κωδικας, Αρθ. 381. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας περιγραφει...

. Όποιος με πρόθεση καταστρέφει ή βλάπτει ξένο (ολικά ή εν μέρει) πράγμα ή με άλλον τρόπο καθιστά ανέφικτη τη χρήση του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

2. Αν η φθορά έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας ή η ζημία που προξενήθηκε από τη φθορά είναι ελαφρά, ο υπαίτιος τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.

3.κείμενο κινητό ή ακίνητο, επιφέρει την πραγμάτωση του κινδύνου για τον οποίο έχει γίνει η ασφάλιση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

Link to comment
Share on other sites

μιλησα με τον αδερφο μου που ειναι δικηγορος και μου ειπε το εξης σε γενικες γραμμες

γενικα εαν φαινεται το προσωπο του "δραστη" ειναι ζητημα εισαγγελεα εαν 8α δεχτει σαν αποδεικτικο στοιχειο την κασετα της καμερας ασφαλειας του καταστηματος.για να φτασει στον εισαγγελεα ομως το ζητημα 8α πρεπει πρωτα να κατα8εσεις μυνηση στην αστυνομια για το συμβαν και απο εκει να φτασει στα χερια του εισαγγελεα.

μου ειπε ομως οτι καλο 8α ηταν να δεις εαν οντως φαινεται το προσωπο του στην καμερα και εαν ναι 8α κανει κανα 2 τηλεφωνηματα για να δει τι ακριβως παιζει.

ποτε 8α δεις την κασετα?

Υ.Γ

Mazda 6 ειναι το αμαξι ή γενικα Mazda τελευταιας γενιας?γιατι τα Mazda εχουν αυτα τα περιεργα στρωματα στο χρωμα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από CrazyAnt

γενικα εαν φαινεται το προσωπο του "δραστη" ειναι ζητημα εισαγγελεα εαν 8α δεχτει σαν αποδεικτικο στοιχειο την κασετα της καμερας ασφαλειας του καταστηματος.

περιεργα στρωματα στο χρωμα.

Γιατί αυτό; Τι πιο τρανταχτό; έχει σημασία αν τον έπιασε η κάμερα του καταστήματος ή του απέναντι μπανιστιρτζή;

Αρχική απάντηση από greekfragma

ευχαριστω οσους απαντησουν και βοηθησουν.ειναι το 1ο μου αυτοκινητο και ακομα το ξεπληρωνω................:(

Ξέρω πως νιώθεις, αλλά φιλική συμβουλή: Μην χαλιέσαι για σίδερα. Την ζημιά στο καινούργιο αυτοκίνητο την αγοράζεις "πακέτο" Ανεξατήτως αιτίας!. Καινούργιο ή παλιό διορθώνεται. ΤΟ ψυχολογικό "μα είναι καινούργιο...είναι κρίμα" ξέχασε το. Πίστεψε με δεν αξίζει!

Τα λεφτά είναι που δεν μας περισσεύουν βέβαια, αλλα αν ότι λες αποδειχτεί τότε (ΙΣΩΣ), πληρώσει ό άλλος....

Link to comment
Share on other sites

το γιατι δεν το ξερω βρε συ snips αλλα λογικο μου ακουγεται και μενα.το ιδιο ισχυει και με τα προιοντα υποκλοπης-μαγνητοφωνησεις.

σκεψου το και αλλιως.εαν δεν φαινεται για παραδειγμα η πινακιδα του αυτοκινητου του Φραγμα,γεγονος που 8α αποδεικνυει οτι οντως προκειται για το αυτοκινητο του,δεν μπορεις να αποδειξεις οτι ο υποφενομενος δραστης της κασετας εχει κανει ζημια στο δικο σου αμαξι οντως ;)

τωρα περισσοτερες λεπτομεριες δεν ξερω και το παραδειγμα που ανεφερα ειναι δικο μου :).ο δικηγορος της οικογενειας ειναι ο αδερφος μου οποτε ;)

παντως ας μας πει τι εγινε με το περιεχομενο της κασετας και για να δουμε τι περισσοτερο μπορουμε να μα8ουμε.οχι τπτ αλλο,αλλα εαν δεν μπορει να στα8ει σαν αποδεικτικο στοιχειο τσαμπα εξοδα 8α κανει με την μυνηση + την ταλαιπωρια και το τρεξιμο στα τμηματα.δεν ειναι και τσαμπα η υποβολη μυνησης αν μη τι αλλο.ειναι κοντα στα 60 ευρω αν δεν κανω λα8ος.

edit

το προβλημα δεν ειναι οτι η καμερα ειναι του καταστηματος και οχι του Φραγμα ή δεν ξερω πιανου αλλου..το 8εμα ειναι αυτη κα8ε αυτη η κασετα (και η καμερα) και το κατα ποσο γινετε δεκτη σαν αποδεικτικο στοιχειο

Link to comment
Share on other sites

Δεν θελω να σε στεναχωρισω αλλα και να τον δεις αν δεν τον αναγνωρισεις οι πιθανοτητες να μαθεις ποιος το εκανε ειναι λιγες εκτος και αν ειναι τιποτα κανενας κακοηθης με παρελθον και τ.λ.π και τον αναγνωρισει η αστυνομια παντως οτι και να γινει σου ευχομαι να βρεις το δικιο σου εχω παθει και ξερω πως ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Αν τον βρεις πήγαινέ τον νομικά όσο δεν πάει, θα τον τσούξει πολύ περισσότερο να σου σκάσει ένα κάρο λεφτά αποζημίωση, ειδικά όταν θα σε βλέπει να τα ξοδεύεις (αν είναι ο γείτονάς σου π.χ.).

Από την άλλη όμως η chaotic side μου λέει πως αν αναγνώριζα τον γείτονά μου θα τον έδερνα όσο δεν πάει.

Ειλικρινά όποιος στο έκανε είναι σιχαμένος man...

Link to comment
Share on other sites

Γιώργη λυπάμαι για τον ανεγκέφαλο που το έκανε αυτό, αλλά η κάμερα μου δίνει το έναυσμα για μια ενδιαφέρον συζήτηση. Λοιπόν αυτό το θέμα έχει δύο φοβερές όψεις που χρήζουν συζήτησης.

1η) Υπάρχει ιδιωτική κάμερα που καταγράφει τον δρόμο.

2η) Βρήκες (; ) αυτόν που το έκανε.

Και τώρα έχουμε να ζυγίσουμε δύο πράγματα,

α) Την καταπάτηση της προσωπικής μου ζωής, μιας κι η ζωή μου παίζεται "online" σε κάποιου το monitor.

β) Την "βοήθεια" στον νόμο (;) για την καταγραφή ατασθαλιών(;)

Έχει άδεια το συγκεκριμένο κατάστημα ώστε να καταγράφει τον δρόμο; Κι αν ναι ποιος ενέκρινε ότι ο εν λόγω κύριος μπορεί να κάθεται και να χαζεύει τον δρόμο από την κάμερα του έστω και για λόγους της δικής ΤΟΥ ασφάλειας;

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση από το κατάστημα ότι ο εξωτερικός χώρος καταγράφεται. Θα στείλω ένα email στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων για να δούμε ποια είναι η "επίσημη" άποψη για τις ιδιωτικές κάμερες.

Link to comment
Share on other sites

σημερα το απογευμα θα παω να δω το βιντεο.

το καταστημα εχει 2 καμερες που καλυπτουν η μια την κυρια εισοδο και η 2η την δευτερευουσα εξοδο απο το πλαι

το αν ειναι νομιμο ή οχι εγω δεν το γνωριζω.αυτο που γνωριζω ειναι οτι υπαρχει ταμπελα προειδοποιησης που αναφερει

''ο εσωτερικος χωρος και οι εισοδοι του καταστηματος ελεγχονται απο κλειστο κυκλωμα ασφαλειας''

σχετικα με την αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων πιστευω οτι δεν υπαρχει καποιο προβλημα.....αλλωστε εχει γεμισει ο κοσμος ειδικα οι μεγαλες πολεις απο καμερες παρακολουθησης........ολυμπιακοι αγωνες/μετρο/ηλεκτρικος/the mall/hondos center...και παει λεγοντας......

μολις θα εχω νεωτερα το βραδακυ θα σας πω τι εγινε τελικα.

ειμαι σχεδον σιγουρος για το ποιος το εκανε.......μακαρι να ειναι οντως αυτος......

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτόν τον ******* που με έκλεισε ένα πρώι και δεν μπορούσα να πάω στη δουλειά και τελικά πήρα ταξί για να μην αργήσω τι να τον κάνω??? Να ****** τον ίδιο ή το αμάξι του???

Link to comment
Share on other sites

Ωχχ ρε Γιώργο... Πώς την πάτησες έτσι γμτ...

Είναι πραγματικά αλήτες αυτοί που κάνουνε κάτι τέτοια... Κι ο φάδερ μου την έχει πάθει πολλές φορές...

Δε γουστάρεις ρε φίλε, που έχω παρκάρει μπροστά στο σπίτι σου? Έλα να μου το πεις στα ίσια, όχι να μου καταστρέφεις αυτό που έχω πληρώσει...

Δυστυχώς, δε γνωρίζω να σου πω για τα νομικά ζητήματα, αλλά σου εύχομαι να βγάλεις εύκολα άκρη... Σίγουρα θα αποζημιωθείς γιατί είναι προφανές το όλο θέμα, αλλά μπορεί να σου βγει ο κώλος...

Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι θα υπάρχει πρόβλημα με την ΑΠΠΔ για την οποία έχει γίνει ντόρος

πρέπει να υπάρχει προειδοποίηση από το μαγαζί ότι υπάρχει κάμερα που καταγράφει τον εξωτερικό χώρο και για την καμερα να υπάρχει σχετική άδεια αλλιώς παίζει και ο καταστηματάρχης να έχει πρόβλημα.

για ινφο δες ν. 2472/97

αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να γίνει δεκτό το βιντεο πρέπει να προκύπτει σαφώς αξιόποινη πράξη και το βίντεο (αυθεντικό) να παραδωθεί στις αρχές το συντομότερο αλλιώς μπορεί να προκύψει θέμα.

Γνώμη μου είναι ότι θα γίνει πολύς ντόρος και μεγάλος μπελάς για το τίποτα.

Εσύ αποφασίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από nickstamat

Ωχχ ρε Γιώργο... Πώς την πάτησες έτσι γμτ...

4 γνωστοι μου στο πειραια με καινουρια αμαξια τους τα κανανε ΚΩΛΟΣ , κυριολεκτικα. ο ενας εκλαιγε με λυγμους στο τηλεφωνο (Mazda 3 sedan). Οποτε θα υποθεσω στην αθηνα ειναι κατι συνηθισμενο.

Link to comment
Share on other sites

Εδω στην Αιγινα εχει μπει καινουργεια μοδα για λαδομπογια .....

Ολοκληρο κουτι για ενα αμαξι.....

Τζαμια,ροδες,πορτες κτλ. ολα σκ****α.....

Και οι μπατσοι καθονται στο τμημα και παιζουν PS2 :toomuchne

Δυο μηνες εχω να δω περιπολικο στο δρομο !!!

Τεσπα....

George ελπιζω να βρεις το δικιο σου......

:flower:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.