Jump to content



QX6700+8800GTX SLI...σε αναζήτηση mobo...


inertiacreep

Recommended Posts

Καλησπέρες στα παιδιά.

Ο κολλητός, μετά από 2 χρόνια αποφάσισε να φτιάξει καινούριο pc...μέχρι εδώ όλα καλά. Έχουμε 2 8800GTX, τον QX6700, 2x1 GB Team Xtreme 1200, 2 74άρηδες Raptors, το Silverstone Olympia 1000w...και ακόμα όχι mobo.

Απ'ότι βλέπω επικρατεί ενα σχετικό χάος με το 680i & τους quad core. αλλά δεν έχουμε και άλλη επιλογή, ο φίλος μου είναι φανατικός gamer και θέλει όσο περισσότερη sli raw powah γίνεται. Από την άλλη, θέλει και να κλοκάρει (το πόσο θα δείξει στην πορεία αλλά πιστεύω οτι τα 3.3-3.4G αρχικά θα είναι εφικτά ακόμα κι αν δεν πιάσουμε μεγάλο fsb λόγω του ξεκλείδωτου multi). Θα μπεί υδρόψυξη σε συνδυασμό με chiller του Unseen.

Μέχρι στιγμής έχουμε απορρίψει την IN9-32X ΜΑΧ λόγω...ανωριμότητας (τόσα αρνητικά που διάβασα στο νετ έφριξα, αστάθειες κλπ). H Striker απ'οτι μου είπε ενα πουλάκι δεν τα πάει καλά με τους quad στο o/c, οπότε τί μας απομένει? Ελά ντε...Γι'αυτό ρωτάω εδώ μπας και μας διαφωτίσει κανένας που να ξέρει.

Κοιτάω αυτή την EVGA εδώ. Ποιά έκδοση ακριβώς είναι, ξέρει κανείς, στο site της η EVGA έχει 5-6 διαφορετικές αλλά καμιά -AR.

H GA-N680SLI-DQ6 τί λέει? Οι μικρές Gigabyte βλέπω 500αρίζουν, αλλά εδώ είναι ειδική περίπτωση.

Υπάρχει πάντα και η Striker την οποία δεν έχω ψάξει να δώ πως πάει με τους quad.

Για πείτε, για πείτε...

Link to comment
Share on other sites

Ότι 680 και να πάρεις..το πολύ να παει 360fsb.

Μετά θα παίξει μόνο με το Multiplier.

3,4 τα έχει άνετα με αέρα θα έλεγα...με chiller μπορεί και 4100 αλλά θα σκάει το cpu..

Eδω με phase και πάνε μερικόι 4.2 αλλά δείχνει θετικές...

Link to comment
Share on other sites

Καλά υπολόγιζα δλδ ε? Νταξ δε θα πάμε σώνει και καλά για 4G 24/7 ούτως ή άλλως, για κανα bench μόνο.

Πρωτίστως ψάχνω κάποια που να είναι σταθερή, έστω και στα 330-350, αλλά και γενικότερα. Και να μη μας χορτάσει στα reboots...θα μπούν και οι ράπτορες σε raid0 πανω, μην τραβάμε τα μαλλιά μας αργότερα.

Τελικά η EVGA στο ξεshop είναι αυτή, long live google. Θα ψάξω reviews και γνώμες στο νετ αργότερα.

Πείτε ρε παίδες γνώμες όσοι είστε κάτοχοι των 680i μητρικών, μη ντρέπεστε :upside:

Link to comment
Share on other sites

Ακουστηκαν κατα καιρους πολλα και διαφορα για την Evga αλλα εγω την συστηνω ανεπιφυλακτα μιας και το συστημα μας ειναι σχεδον ιδιο!Δουλευει αψογα και σταθερα τον QX6700 στα 3760 με νερακι φυσικα γιατι αλλιως ειναι πολυ δυσκολο μια και ο συγκεκριμμενος επεξεργαστης ειναι πολυ ζεστο καθαρματακι!!!:T: :T: :T: :T: :T: :T: :T:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Μ/Β 680ι σωστό δεν υπάρχει . κρατώ επιφυλάξεις για το νέο DFI.

Ολα τα άλλα τα έχω ή δουλέψει ή προσωπικά έχω παρευρεθεί σε καταστροφή τους.....

Για την Stiker συμφωνώ όταν πιέζεται τα παίζει , αστάθεια και τα σχετικά καλή και άγια αλλά ΟΧΙ για extreme καταστάσεις.

Για την νέα Gigabyte έχω να πω οτι έχει 80 mhZ λιγότερο fsb από ακριβώς ίδιο setup με ΑSUS (ΓΙΑ Evga δεν ξέρω γιατι η συγκριση έγινε μονο με ASUS-GIGA)

Πάμε και στην Abit (ρώτα το hipro5) παρόλο που είχε τα λιγότερα προβλήματα (μονταρισμένη σωστά και σε extreeme καταστάσεις) αν μουλαρώσει αλλάζεις M/B ή μάρκα τσιγάρων (αν καπνίζεις γιατί ο περιπτεράς έχει ένα όριο στο στόκ...)

Τώρα σχεδόν το ίδιο setup θα πειραματιστώ την άλλη εβδομάδα οπότε θα έχω και αλλα νέα από προσωπική εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως με την EVGA 680I, με αέρα, τον 6600 τον έχω πάει ΣΤΑΘΕΡΌΤΑΤΑ, στα 3,6 χωρις να έχω πειραματιστεί για παραπάνω. Δεν ξέρω ο quad πως θα συμπεριφερθεί. Αλλα να σου πώ και κάτι αλλο....Τι σε νοιάζει να τον φτάσεις τόσο ψηλά? Δεν έχει καμία διαφορά στα παιχνίδια αφού πιθανότατα θα φρενάρουν οι κάρτες γραφικών σε μεγάλες αναλύσεις. Το τελευταίο μπορεί να στο επιβεβαιώσει ο καθένας απο εδω μέσα. Ο μόνο λόγος που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει το ψηλό O/C, μιλώντας πάντα για παιχνίδια, είναι αν παίζεις σε max 1280*1024. Αλλά σε ένα τόσο ακριβό σύστημα, και για έναν τύπο όπως ο φίλος σου που γουστάρει παιχνίδια, είναι ανούσιο να μιλάμε για 17αρια monitor. Επιπλέον το 680ι συνεργάζεται άψογα με τις κάρτες NVIDIA και αποδίδει πολύ περισσότερα frames συγκριτικά με άλλα chipsets ( ΔΕΣ προς το τέλος της σελίδας του link τι εννοώ http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=37204&perpage=20&pagenumber=5 ) . Τέλος χωρίς να θέλω να απορρίψω ην γνώμη των άλλων παιδιών, θεωρώ πως η EVGA είναι απλά βράχος μητρική...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gznp

Μόνο που θέλει RMA για το Quad Core Fix. Δωρεάν είναι μεν, αλλά αν ο άλλος βιάζεται...?

ή mod by hipro για να παιξει 420 fsb....:D

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=141072

Link to comment
Share on other sites

λολ ο άτιμος ο Hipro ησυχία δεν έχει :cool: Το θέμα είναι ποιός αναλαμβάνει τα mods, γκουχ γκουχ...

grphellas: Ευχαριστώ μαν! Η ρημάδα η DFI αργεί ακόμη δυστυχώς...και μάρκα τσιγάρων δεν αλλάζω!

Mainframe : Γνώμες μαζεύω όπως προείπα. Δεν είπε κανένας ότι η EVGA είναι κακή μητρική, απλά έχουμε πέσει στην περίπτωση. Τώρα για το πόσο θα κλοκάρουμε, να σου απαντήσω οτι θα κλοκάρουμε όσο πάει (και ανάλογα με τις ορέξεις του ιδιοκτήτη βεβαίως βεβαίως). Τον ψήνω και για 24άρα πάντως, να ανοίξει λίγο το μάτι του :p

gznp: Για να καταλάβω δλδ, μόνο η LT παίζει out of the box (από διαθέσιμες EVGA στη Ελλάδα εννοώ-δεν είναι και πολλες...)? Η 680i SLI 775 AR που έχω στα ποστ #1 και #3, θέλει RMA για να κλοκάρει τον Quad? Αν και μάλλον θα το διαπιστώσουμε σύντομα μιας και προς τα εκεί κλίνω...

http://www.evga.com/products/moreinfo.asp?pn=122-CK-NF68-AR&pwindow=support&family=20

Πίσω στη δουλεία γιατί μας κυνηγάνε...

edit:

Τώρα ξεστραβώθηκα...η AR έκδοση είναι η παλιά...η Α1 είναι το νεο revision. Το λέει ξεκάθαρα εδώ : http://www.evga.com/support/faq/afmviewfaq.aspx?faqid=57729

Κοίτα ρε τί τραβάμε...searching...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.