Jump to content



Βοήθεια με 8800GTX


wacko_gr

Recommended Posts

Προχθές πήρα την Albatron 8800GTX παρέα με ένα Thermaltake Toughpower 700W modular, πανευτυχής, δεν πίστευα αυτά που κάνει η καρτούλα, μέχρι που χθες βάζω το oblivion μαζί με το shivering isles, ενεργοποιώ το antialiasing από control panel της nvidia σε 8x και από τότε κάθε φορά που βάζω οποιοδήποτε παιχνίδι ή σταματάει να λειτουργεί το nv4_disp οπότε με πετάει windows με 16 χρώματα και μου λέει κάνε restart ή ακόμα χειρότερα το nv4_disp πέφτει σε infinite loop (BSOD) και κάνει επανεκκίνηση μόνο του. Δοκίμασα τα πάντα! Όλους τους οδηγούς της nvidia που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ συμπεριλαμβανομένων των 158.19, έκανα format και πέρασα τα πάντα σε καθαρό λειτουργικό (Windows XP Professional) και ενώ στην αρχή δούλευε κανονικά, μετά από 3 επανεκκινήσεις άρχισε πάλι τα ίδια. Η κάρτα σε default συχνότητες, μητρική Asus P5B Deluxe WiFi. Τί να'ναι?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 43
  • Created
  • Last Reply

μπορεις να δοκιμασεις διαφορετικο τροφοδοτικο?τα toughpower δεν εχουν και πολυ καλο ονομα.

αν δεν μπορεις τουλαχιστον ξαναδοκιμασε βγαζοντας εκτος λειτουργιας τα δευτερευοντα συστηματα του πισι σου μηπως το τροφοδοτικο ειναι οριακο.......

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από wacko_gr2004 [Σήμερα, στις 18:22]

..... και ενώ στην αρχή δούλευε κανονικά, μετά από 3 επανεκκινήσεις άρχισε πάλι τα ίδια. Η κάρτα σε default συχνότητες, μητρική Asus P5B Deluxe WiFi. Τί να'ναι?

Ανεπαρκές ρευμα? όπως λέει και greekfragma.

Link to comment
Share on other sites

Έβγαλα τα πάντα από πάνω εκτός από δύο δίσκους και γίνεται πάλι το ίδιο. Μόλις πάω να τρέξω κάτι 3D είτε αυτό είναι παιχνίδι είτε 3D Mark nv4_disp infinite loop και επανεκκίνηση. Το μόνο τροφοδοτικό που έχω εκτός από αυτό είναι ένα heroichi 525W. Είναι πολύ πιο δυνατό σε +3,3 και +5 αλλά από +12 έχει μόνο μια 24Α παροχή.

Link to comment
Share on other sites

δοκιμασε να στρεσαρεις το μηχανημα με κατι εκτος 3d....οπως ενα orthos stress test....

εαν και εκει σου κανει κουλα τοτε το toughpower μονο tough δεν ειναι.....

αλλιως πηγαινε την καρτα σε κανενα φιλο και δοκιμαστε και σε διαφορετικο συστημα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από vasi [Σήμερα, στις 18:56]

Έχεις απενεργοποιηση το antialiasing από control panel της nvidia;

ισος αυτό να φταιει....

Mπα δεν παίρνει αρκετό ρευμα μάλλον, δεν τον πετάει απλώς έξω, κάνει και restart.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις κανει o/c στο συστημα ; Αν ναι , βγαλτο , γυρνα το στα default και δοκιμασε παλι..Αλλα απο οτι καταλαβα , επαιζες κανονικα και στο παρουσιασε μολις εβαλες το 8x aa ?

Δε δοκιμαζεις και την καρτα και στο αλλο sli ? και ας ειναι και χ4...Δοκιμες...

Link to comment
Share on other sites

Γενικά στο σύστημα έχω κάνει oc αλλά σε όλες τις προαναφερθείσες δοκιμές είναι όλα στα φυσικά τους. Βασικά νομίζω ότι βρήκα πότε προκύπτει το πρόβλημα. Οποτεδήποτε αλλάξω κάποια ρύθμιση μέσα από το control panel της nvidia. Αν αφήσω τα πάντα default παίζει. Πάντως τις πρώτες μέρες δούλευε εντάξει μέχρι που έβαλα το 8χ. Ο επεξεργαστής E6400 στα 3,68(8χ460) με big typhoon vx και η κάρτα 621-1458-1080. Το καινούριο control panel είναι πολύ σπαστικό πάντως. Θα δοκιμάσω και με το classic...

Edit...

Το πρόβλημα είναι πως αν αλλάξω κάτι μια φορά μετά θέλουν απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση οι οδηγοί.

Link to comment
Share on other sites

Σε stock ρυθμισεις και μετά apo format και πέρaσμα drivers για την 8800 και σου κάνει πάλι restart λογικά αποκλειουμε software/driver conflict. Aλλα δες την και με ένα άλλο psu,

όλο και κάποιος φιλος σου θα έχει, πριν κάνεις κάποιες κινησεις.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη , μολις βαζεις φιλτρο απο το πανελ της ενβιντια , αρχιζουν τα κουλα ; Αν ναι ,τοτε επαναφερε το συστημα σε κατατασταση που να δουλευει...δηλαδη απεγκατασταση οδηγων και ολα τα συναφη που χρειαζεται ωστε να παιζει και μετα βαλε το rivatuner να δοκιμασεις απο εκει αν στο κανει.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα μάλλον λύθηκε!!Προκαλείται από το oblivion και τα φίλτρα μέσα από το panel της nvidia. Όταν ενεργοποιώ τα φίλτρα μέσω του rivatuner και δεν τρέξω καθόλου το oblivion παίζουν όλα μια χαρά. Υποτίθεται ότι με την 8800 υποστηρίζεται πλέον στο oblivion ταυτόχρονα HDR+AA αλλά μάλλον τρίχες. Το περίεργο είναι πως δουλεύει την πρώτη φορά που το τρέχω αλλά αν βγω στα windows και μετά το ξανατρέξω γίνονται αυτά που προανέφερα. Τέλος πάντων!!Α, το τροφοδοτικό δεν ήταν γιατί έβαλα το heroichi 525W μόνο στην κάρτα γραφικών(η 8800 τραβάει περίπου 14-16Α από τη +12 και αυτό έδινε 24 οπότε υποθέτω ήμουν καλυμμένος) και όλα τα άλλα στο toughpower και γινόταν πάλι το ίδιο!Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, ελπίζω να φανώ κι εγώ χρήσιμος στο μέλλον!!Καληνύχτα.....

Link to comment
Share on other sites

Ωραία καλά θυμόμουν για το oblivion αλλα μας μπερδεψες λιγο μετα γιατι ειπες οτι το κάνει σε όλα τα παιχνιδια.

Δεν ειναι περιεργο την πρωτη φορα που δεν το κάνει , γιατι για να μπουν τα φιλτρα πρέπει να βγεις και να ξαναμπεις στο παιχνιδι. Οπότε την 2η προκαλειτε η ιστορία. Το περιεργο είναι ότι σου κάνει restart. Eμένα απλως η δεν βάζει το ένα απο τα δυο (Hdr/ AA) ή με πεταει έξω. Τεσπα τέλος καλο όλα καλά.

Αυτο με το HDR+AA δεν ειναι τριχες, δεν φταιει η 8800 για αυτό, πρεπει και το software να το υποστηριζει. ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Fasoulinos [Σήμερα, στις 09:48]

Ήτανε που το toughpower δεν ήταν και τοσο tough ε? αρε προκατάληψη που παίζει εδώ μέσα! Ή μήπως το παλικάρι μπερδεύτηκε και αντι για tough εννοούσε pure και tr2? :clap:

προκαταληψη?μπααααααα...........περισσοτερο για ''φυλαγε τα ρουχα σου για να χεις τα μισα'' ειναι..................αλλωστε κανε ενα poll στο thelab για το ποια θεση θα επαιρναν τα thermaltake psu αναμεσα σε tagan enermax hiper fortron seasonic........μαλλον τελευταια.......:)

Link to comment
Share on other sites

όταν μηλας για thermaltake να ξεχωρίζεις τι, πως και ποια μοντελα γιατι αλλη εταιρεια φτιάχνει τα tr2, άλλη τα pure ktl. Δεν μπορείς να τα βάζεις όλα σε ενα σακί πατατες....ένα search στο google κανε και θα δεις αν ειναι ή όχι καλα τα toughpower. Μην δημιουργούμε ασχημες εντυπώσεις όταν δεν ξέρουμε ένα θέμα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Όπως ένας φίλος μου που πήρε τροφοδοτικό της πλάκας (δεν θυμάμαι μάρκα) και μετά απο ένα δίμηνο έκανε μπαμ και έφτιαξε τρύπα 12 εκατοστά στην μητρική. Απο τότε μου λέει tagan και άγιος ο θεός.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.