Jump to content



Φοβίες


LevelOne

Recommended Posts

Τι θα λεγατε αν βγάζαμε και λίγο τα εσώψυχα μας στην φορα και να μιλήσουμε για τις φοβίες μας; Είτε αυτές ειναι μικρές και ανόητες είτε σοβαρές και επώδυνες...

Εγώ πχ απο μικρός φοβόμουν πολύ τους δυνατούς και απότομους θόρυβους. Ακομα και η θέα ενος ανθρώπου (και κατ' επέκτασιν η αναμονή του δυνατού θορύβου) που παραφουσκώνει ενα μπαλόνι με κάνει να νοιώθω άβολα. Το ίδιο δεν ισχύει όμως οταν εγω ο ίδιος ανάβω ενα δυναμιτάκι και το πετάω. Εκει είμαι κομπλέ. Οταν ομως βλέπω αλλον να το πετάει - ακομα και μακριά μου - τοτε πάλι νοιώθω άβολα.

Τελικά απο οτι φαίνεται η φοβία μου ειναι σύνηθισμένη, ονομάζεται Ligyrophobia και οπως με τις περισσότερες φοβίες, θεραπεύεται με υπνοθεραπεία. Θα ξαφνιαστείτε αν δείτε ποσες φοβίες υπάρχουν αναγνωρισμένες επιστημονικά. Μέχρι και φοβίες για κλόουν διάβασα κάπου.

Αν κάποιος γνωρίζει την Ελληνική της ονομασία (εψαξα σαν Λιγυροφοβία κλπ αλλα no good) θα ειμουν υπόχρεος.

Link to comment
Share on other sites

Ανωτεροφοβια (An'ho ter" o fo bi a) : Οταν καποιος "απο πανω" π.χ. αφεντικο, με φωναζει ή ετοιμαζεται να με φωναξει νιωθω αβολα. Νιωθω οτι ερχεται χωσιμο.*

*Η λεξη "χωσιμο" μπορει να εκληφθει και τις 2 εννοιες τις :whistling :turn: :boxed:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.