Jump to content



Πρόβλημα με SDRAM (crc error)


seph1roth

Recommended Posts

Καλησπέρα! Λοιπόν στο εξής σύστημα:

Pentium 3 800ΜΗz (6x133), mobo ECS P6BAP-A+, 2x 128 sdram (το cpu-z λέει για την μία 133mhz και για την άλλη 125mhz), ATI 9250 128MB

πρόσθεσα σήμερα ακόμα μία sdram 256mb dual side στα 133MHz. Την έβαλα στο 1o slot όπου προηγουμένως καθόταν η 128άρα στα 125mhz και την αναγνώρισε κανονικά το bios. Πηγαίνοντας να μπω όμως στα Windows, κι ενώ φόρτωσαν αρχικά, πριν βγάλει την οθόνη Welcome κλείνει και ξανανοίγει.

Πηγαίνοντας στο Ubuntu, λέει το εξής:

CRC Error

System Halted.

Πήγα λοιπόν στο bios και έβαλα τις μνήμες να τρέχουν στα 100MHz (HostCLK-33). Τα windows φορτώνουν κανονικά αλλά δεν συνδέονται με το router (ethernet), και απενεργοποιήθηκε το firewall των windows. Στo ubuntu βέβαια όλα καλά.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει? (Υποψιάζομαι το slot που μπαίνει η καθεμιά).

Τα windows μόνο με format θα στρώσουνε??

Και υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να λέει πόσο τρέχουν οι μνήμες? (το cpu-z δείχνει στην πρώτη στήλη στα πόσα τρέχει η κάθε μνήμη???)

Ευχαριστώ:)

Link to comment
Share on other sites

Την ram που αγορασες εισαι σιγουρος πως δεν ειναι ελατωματικια.. λεω εγω τωρα. Το format δεν πιστευω πως θα σου κανει κατι...Δεν δινει λυση σε ολα πια...Εχεισ δοκιμασι ολους τους συνδιασμους? Δλδ, κ στα αλλα slots?

Link to comment
Share on other sites

Thanks για την απάντηση. :D

Λοιπόν, δοκίμασα κι άλλους συνδυασμούς slots αλλά μιά από τα ίδια. Έκανα και format τα win (το linux δούλευε ρολόι με τις μνήμες στα 100MHz) και όλα καλά. Αφού παίζει έτσι δε πα να δουλεύουνε οι μνήμες στα 100, τη δουλειά του την κάνει.:laughing:

Απλώς μου φάνηκε πολύ παράξενο που με το που μπήκα στα windows, άρχισε να ζητάει cd των xp sp2, να βγάζει κάτι άσχετα για drivers ενώ πριν μπει η μνήμη όλα μέλι γάλα.:blink:

Τεσπα, το πρόβλημα ας πούμε ότι λύθηκε. Thanks. (Αν κάποιος έχει βέβαια ιδέα τι παίζει....)

:wassat:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.