Jump to content



Tα ΧΡ μενουν στην αγορα μεχρι και τον Ιανουριο του 2009


hayabusa

Recommended Posts

Ανταποκρινόμενη στην ιδιαίτερα δημοφιλή... λαϊκή έκκληση "Σώστε τα XP", που ξεκίνησε το Infoworld, η Microsoft φαίνεται ότι αλλάζει την τακτική της όσον αφορά στην απόσυρση των XP από την αγορά και το σταδιακό περιορισμό της τεχνικής υποστήριξης για την προηγούμενη έκδοση των Windows. Συγκεκριμένα, το Infoworld έχει ήδη συγκεντρώσεις 75.000 αιτήσεις, ενώ τη συλλογή "ψηφιακών υπογραφών" διανθίζουν ένας μετρητής σε πραγματικό χρόνο, videos και μια σειρά άρθρων με άκρως πειστική επιχειρηματολογία γιατί οι χρήστες των Windows XP δε θέλουν να εξαναγκαστούν να αναβαθμίσουν στα Vista.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, από 961 εργαζομένους στο χώρο της πληροφορικής, το 90% δεν επιθυμούσε να αναβαθμίσει σε Vista. Αυτή η διστακτικότητα εκφράζεται με ανησυχίες για τη σταθερότητα των Vista, τα αρκετά προβλήματα υποστήριξης hardware και προβλήματα συμβατότητας με εφαρμογές, όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το δεδομένο υψηλό κόστος που συνεπάγεται μια αναβάθμιση σε Vista [σε επίπεδο hardware και software]. Σύμφωνα με το Computer World, το 44% όσων ανταποκρίθηκαν στην έρευνα, δήλωσε ότι προτιμά να εξετάσει το ενδεχόμενο μετάβασης σε άλλο λειτουργικό σύστημα, ώστε να αποφύγει τα Vista.

’μεση αντίδραση της Microsoft σε αυτό το αρνητικό κλίμα απέναντι στα Vista ήταν να δηλώσει και επίσημα πως, παρ' ότι η διάθεση των Windows XP θα σταματήσει επίσημα στις 30 Ιουνίου του 2008, το λειτουργικό δε θα εξαφανιστεί τελείως από την αγορά, καθώς οι κατασκευαστές OEM θα το πουλούν προεγκατεστημένο έως και τον Ιανουάριο του 2009.

Πηγες

insomnia.gr

The Inquier

e-pcmag

Link to comment
Share on other sites

φαινεται πως οι πωλησεις το vista ειναι ψιλοαπογοητευτικες και για αυτο αποφασισαν να κρατησουν στη ζωη τα ΧΡ για λιγο καιρο ακομα...δεν νομιζω να ειναι οι φωνες λιγων ανθρωπων αιτια υποχωρησης για την Μ$

Link to comment
Share on other sites

Εγω ακομη δεν εχω καταλαβει γιατι τα καινουρια προγραμματα γίνονται ολο και πιο βαρια και μνημοβορα, χωρις να έχουν ουσιαστικές αλλαγές. Ας πουμε απο τα win xp που παίζουν πολύ άνετα με 256MB ram 512 ιδανικα για εμενα. πεταχτήκαμε στα 2GB !!

Ασε που ολα τα καινουρια προγραμματα επικοινωνουν με τον εξω κοσμο... και σου γεμιζουν start-up προγραμματακια...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.