Jump to content


SOS!!!!Πρόβλημα με ανακτηση δεδομένων σε raid 0


AlexanderK

Recommended Posts

Καλήμερα,

Την πρωτοχρονιά ένας υπολογιστής ενός φίλου που τον είχαμε φτιαξει από το e-shop, δεν ξεκινούσε και έβγαζε μαύρη όθονη. Σκέφτομαι μάλλον σκόνη στη κάρτα γραφικών.(Το σύστημα του είναι asus striker, e6750, 2gb ddr2 corsair 800mhz, 8800gts 640mb, kai 2 x 250 seagate 7200.10 se raid 0).

Πάω με ένα σπρει αέρα. Βγάζω την κάρτα, φυσάω κουμπώνω τίποτα. Και βλέπω την οθόνη της μητρίκης και έλεγε cpu init και κολλούσε. Λέει κάτι παίζει με το επεξεργαστη. Τον βγάζω μια χαρά. Τον ξανακουμπώνω αλλά τίποτα. Το σύστημα δεν έχει κλοκαριστεί ποτέ! Λέω στο φίλο μου εγγύηση έχεις τον παίρνεις και τον πας στο e-shop( ξέχασα να αναφέρω είμαι Μυτιλήνη αυτή τη στιγμή και εδώ είναι και ο υπολογιστής). Τον πάει στο e-shop της Μυτιλήνης και του λένε μάλλον μητρική και ότι αυτό το μοντέλο έχει βγάλει πολλά προβλήματα και πρέπει να σταλέι Αθήνα. Οκ λοιπον τον στέλνουν αθήνα....

Επιστρέφει ο υπολογιστής μετά απο 3 βδομάδες περίπου με κάτι χαρτιά ότι δούλευε κανονικά και δεν είχε κανένα πρόβλημα....:blink: :blink: Λέει ο φίλος μου πριν τον πάρω για το σπίτι ας το δοκιμάσουμε εδώ. Ανοιγούν, συνδέουν και...Τίποτα! Ο υπολογιστής ήταν τελείως νεκρός. Δεν τον πέρνει και τον ξαναστέλουν Αθήνα.

Την προηγούμενη βδομάδα ήρθε ο υπολογιστής (ήμουν και εγω Μυτιλήνη), πάμε μαζί στο e-shop, πάλι στα χαρτιά δεν έιχε πρόβλημα, κάνουμε δοκιμή στα μαγαζί και δούλευε. Αλλά προέκυψε άλλο πρόβλημα...

Το πλεξυ στο πλαινό ήταν σπασμένο και το πλαινο πίσω απο την μητρική στραβωμένο λες και είχε φάει κλοτσιά... Τα βλέπει ο φίλος μου, τους το λέμε και κρατήσαν τα πλαϊνά και του είπαν κάποια στιγμή θα έρθουν τα καινούργια. Τέλος πάντων του λέω παμε να δούμε τι έγινε.

ΕΠιστρέφουμε σπίτι... Συνδέουμε και είχε γίνει reset το bios. Λέω κανένα πρόβλημα, θα βάλουμε πάλι τις ρυθμίσεις για το raid και θα δουλέψει. Προσπάθούμε και...Cannot read from the hard disk. (Εν τω μεταξύ τους ρώτησα αν πειράξαν κάποιο σκλήρο και μου είπαν όχι). Πέρνω ένα δικό μου σκληρο, στήνω λειτουργικό και πάω να τρέξώ ένα πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων από Raid (Raid Reconstructor) Μου έβγαλέ κάποια δεδομένα αλλα δεν λειτουργεί τίποτα.

Οι φωτογραφίες δεν ανοιγούν.

Το winamp λέει ότι τα mp3 είναι corrupted.

Παιδιά SOS!

Υπάρχει κάποιο λύση για να μην χάσει τα δεδομένα ο φίλος μου!!!

Είναι πολύ επείγον γιατί την Κυριακή φεύγω απο Μυτιλήνη και πρέπει να έχω προλάβει να στήσω το σύστημα (Ο φίλος μου δεν ξέρει από τέτοια)

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από MOS [Σήμερα, στις 13:18]

Αν δοκιμασετε να στησετε εναν εναν τον σκληρο σε ενα αλλο συστημα !!

Σαν 2ο σκληρο δηλαδη και να παρετε τα δεδομενα !!

Αύτο έχω κάνει στα σύστημα του. Έβαλα ένα δικό μου σκληρό και εχω βάλει τους αλλόυς σαν δεύτερους. Έβγαλά δεδομένα τα οποία όμως είναι ολα corrupted!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από coolermaster [Σήμερα, στις 13:44]

Γιατι δεν δοκιμαζεις να βαλεις τους δισκους στο δικο σου pc για να δεις τι τρεχει με αυτους και να λειτουργουν κανονικα κοιταξε το bios :)

Οι δίσκοι δουλέυουν κανονικά. Δεν μπορω να ξανακάνω το raid να δουλέψει, και θέλω να κάνω σώστη εξαγωγή δεδομένων.

Υπάρχει καμμιά ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Τους έστησες σε Raid τους δίσκους στο μηχάνημά σου;

Φαντάζομαι πως για να καταφέρεις να πάρεις πίσω τα data πρέπει να βάλεις τους δίσκους σε Raid-0 και πιθανότατα σε μητρική με τον ίδιο controller (αν όχι σε ίδια μητρική).

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από n1ck0s [Σήμερα, στις 08:14]

Τους έστησες σε Raid τους δίσκους στο μηχάνημά σου;

Φαντάζομαι πως για να καταφέρεις να πάρεις πίσω τα data πρέπει να βάλεις τους δίσκους σε Raid-0 και πιθανότατα σε μητρική με τον ίδιο controller (αν όχι σε ίδια μητρική).

Έχει μπει στην ίδια μητρική!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.