Jump to content
Hello everyone. Σε περίπτωση που το γιορτινό θέμα εξαφανίζεται μόλις κάνετε sign in, αλλάξτε τέρμα κάτω από το "Theme" στο Christmas Theme ή αν δεν αρέσει (whaaat?) στο default one ή στο night theme αντίστοιχα. ×
Sign in to follow this  
alexis2044

Scythe OROCHI SCORC-1000 Review - Η οργή του Δράκου.

Recommended Posts

<div align=justify> <img src=http://www.thelab.gr/geek/gars/images/7/4/0/1/types/thumb_front_copy.png align=left hspace=8 vspace=8>

Orochi θα πει μεγάλος δράκος. Κάτι τέτοιο πρέπει να είχαν στο μυαλό τους οι μηχανικοί της Scythe την ώρα που σχεδίαζαν την νέα ψύκτρα της εταιρίας με την επωνυμία αυτή. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ευρείας παραγωγής ψύκτρα στον κόσμο και όποιος την αντικρίζει από κοντά… απλά τρομάζει.</div>

ReviewFront.jpg

Για να καταλάβετε περίπου πόσο μεγάλη είναι η Orochi ( και για να δοκιμάσετε εάν το σύστημα σας την αντέχει) αρκεί να κρατήσετε μια εξάδα αναψυκτικών 330ml περίπου 5 εκατοστά πάνω από τον επεξεργαστή σας. To βάρος της αγγίζει τα 1290 γραμμάρια. Τώρα έχετε μια ιδέα.

back2copy.jpg

Η ψύκτρα έφτασε στο εργαστήρι (υποκατάστημα Θεσσαλονίκης) την προηγούμενη βδομάδα, σε ένα σχετικά μεγάλο κουτί. Συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στην Scythe για την άμεση αποστολή του δείγματος και την πολύ καλή φροντίδα για την προφύλαξη του από τυχόν φθορές κατά το ταξίδι.

0606_125006.jpg

package1copy.jpg

Ανοίγοντας το κουτί της UPS, φανερώθηκε ο πρωταγωνιστής μας, σε μια σχετικά φυσιολογική συσκευασία, που εκ πρώτης όψεως ίσως δεν γεμίζει και τόσο το μάτι. Αυτοί οι Ιάπωνες έχουν ένα περίεργο στυλ στη διακόσμηση της συσκευασίας που ποτέ δε συμπάθησα και πολύ.

DSC02286.jpg

box_backcopy.jpg

box2.jpg

DSC02289.jpg

Αλλά τα φαινόμενα σχεδόν πάντα απατούν, οπότε αφήνουμε τα εμφανισιακά και προχωράμε στα ενδότερα.

What's in the Box

in_the_box_2copy.jpg

Ανοίγοντας λοιπόν την συσκευασία, βρισκόμαστε μπροστά στην ψύκτρα που καταλαμβάνει όλο το μήκος του κουτιού ( πλην λίγων εκατοστών που καταλαμβάνει ο ανεμιστήρας τοποθετημένος κάθετα)

Η συσκευασία περιέχει

 • 1x Ψύκτρα Scythe OROCHI SCORC-1000.
 • 1x Ανεμιστήρα Low RPM 140mm.
 • 2x Fan Mounts.
 • Mounting Brackets για socket Intel LGA775/478 , AMD AM2/754/954.
 • 1x Σακουλάκι γκρίζα θερμαγώγιμη πάστα (αμφιβόλου προέλευσης).

Δεν μας άρεσε τόσο το γεγονός ότι η ψύκτρα δεν προστατεύεται και πολύ (από κάποιο είδος αφρού κτλ) αλλά είναι σε άμεση επαφή με το χαρτόνι της συσκευασίας. Ένα χτύπημα κατά τη μεταφορά ίσως προκαλούσε ζημιά.

Κατα τα άλλα όλα είναι περιποιημένα και τακτοποιημένα.

Tα περί Δράκου...

Table_scythe.jpg

Ο ανεμιστήρας αν και μεγάλος, λόγω των χαμηλών στροφών του (500rpm max, ελληνιστί: εγώ φυσάω πιο δυνατά), δεν προσφέρει τα CFM που θα προσέφερε ένας κανονικός. Αλλά και πάλι η OROCHI έχει κατασκευαστεί για χρήση χωρίς ανεμιστήρα, για απόλυτα αθόρυβη λειτουργία (Fanless Mode).

withfan.jpg

Πέρα από το μέγεθος, τραβάει την προσοχή, επίσης, το ότι η OROCHI δεν χρειάζεται lapping χάρη στο πανέμορφο καθρεπτοειδές φινίρισμα της! Καταπληκτικό!

mirrorcopy.jpg

Ακόμα, να σημειώσουμε ότι η κατασκευή της ψύκτρας, με οπές σε κάθε πλευρά της, επιτρέπει την παράλληλη τοποθέτηση έως και τεσσάρων διαφορετικών ανεμιστήρων πάνω της (αν αντέχει η μητρική το βάρος...).

Με τις παραπάνω συνδεσμολογίες, η πρόταση της Scythe μπορεί να εγκατασταθεί σε σχεδόν όλων των ειδών socket. Έτσι μπορείτε να την εγκαταστήσετε για:

Intel® LGA775 (SocketT) Processor

Intel® Quad-Core Intel® Xeon® Processor 3200 Series

Intel® Dual-Core Intel® Xeon® Processor 3000 Sequence

Intel® Core™2 Extreme Processor

Intel® Core™2 Quad Processor

Intel® Core™2 Duo Processor

Intel® Core™ Duo Processor

Intel® Pentium® Processor Extreme Edition

Intel® Pentium® D Processor

Intel® Pentium® 4 Processor Extreme Edition supporting Hyper-Threading Technology

Intel® Pentium® 4 Processor supporting Hyper-threading Technology

Intel® Celeron® Dual-Core Processor

Intel® Celeron® D Processor

Intel® Socket478 Processor

Intel® Pentium® 4 Processor Extreme Edition supporting Hyper-Threading Technology

Intel® Pentium® 4 Processor supporting Hyper-threading Technology

Intel® Pentium® 4 Processor

Intel® Celeron® D Processor

Intel® Celeron® Processor

AMD Socket AM2+ Processor

AMD Phenom™ Processor

AMD Socket AM2 Processor

AMD Athlon™ 64 Processor

AMD Athlon™ 64 FX Processor

AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core Processor

AMD Sempron™ Processor

AMD Socket940 Processor

Dual-Core AMD Opteron™ Processor

AMD Opteron™ Processor

AMD Athlon™ 64 FX Processor

AMD Socket939 Processor

Dual-Core AMD Opteron™ Processor

AMD Opteron™ Processor

AMD Athlon™ 64 Processor

AMD Athlon™ 64 FX Processor

AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core

AMD Socket754 Processor

AMD Athlon™ 64 Proessor

AMD Sempron™ Processor

Εγκατάσταση... για γερά νευρα.

Το σκεπτικό της εγκατάστασης της OROCHI δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Ευτυχώς και δυστυχώς η Scythe αποφάσισε να μην ακολουθήσει το όχι και τόσο βολικό reference design της Intel με τα clips. Άλλωστε δεν θα μπορούσε κανένα κλιψακι να αντέξει το βάρος της.

(αν στήνετε ένα νέο σύστημα αγνοήστε την παρακάτω πρόταση) Δυστυχώς λέμε γιατί η εγκατάσταση απαιτεί backplate που με τη σειρά σου μας υποχρεώνει να βγάλουμε την μητρική έξω από το κουτί.

Το manual περιγράφει όλη τη διαδικασία όμορφα και κατανοητά με εικόνες, κάτι πολύ θετικό.

Ξεκινάμε με την αφαίρεση του προκατόχου, Scythe Ninja Plus Rev. B.

DSC02345.jpg

To backplate εφαρμόζει εύκολα και συγκρατείται με ένα κολλώδες υλικό όσο το βιδώνετε και γενικά δεν δυσκολεύει.

backplatecopy.jpg

Από την εμπρός πλευρά περνάτε τις ειδικές μπάρες πάνω στις οποίες κάθεται και κλειδώνει η ψύκτρα.

Αν και σαφώς κάπως πυκνό το τοπίο γύρω από την περιοχή του socket στην ASUS Rampage Formula, δεν αναμένεται κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση.

mountingbrackets_redcopy.jpg

Επιλέγουμε το bracket μας, ορθώνουμε την ψύκτρα και τοποθετούμε 4 βίδες. Εύκολο!

mounyting1copy.jpg

Μέχρι εδώ θα πείτε, όλα καλά, που είναι η δυσκολία;

Η δυσκολία της εγκατάστασης της OROCHI έγκειται στο μέγεθος της. Η ψύκτρα είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να τοποθετηθεί όπως όπως. Την πρώτη φορά που την τοποθετήσαμε, την βάλαμε να "κοιτάει" προς τα πάνω σύμφωνα με τις υποδείξεις του manual για την εγκατάσταση με ενεργητική ψύξη.

Δεν χωρούσε όμως με τίποτα στο κουτί ( Coolermaster Cosmos RC-1000).

Όμως η κατεύθηνση εγκατάστασης επηρεάζει άμεσα και το σύστημα mounting. Έτσι για να την αλλάξετε φορά, πρέπει να ξεβιδώσετε το backplate και να αλλάξετε την κατεύθυνση των mountings bars.

Η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι μελετήσετε προσεκτικά την πλευρά που θα την τοποθετήσετε, πριν την τοποθετήσετε και να είστε σίγουροι για την σωστή τοπολογία όλων των μελών πριν προχωρήσετε.

Μετά απο δυο αποτυχίες, τελικά τα καταφέραμε και την εγκαταστήσαμε στην Rampage.

orochi_after.jpg

Η OROCHI πιάνει τα 3/4 του πλάτους της μητρικής. Το Dominator Airflow αναγκαστικά πήρε δρόμο καθώς τον χώρο που καταλαμβανε πλέον τον δέσμευε η ψύκτρα. Δεν σας κρύβουνε μας προβληματισε το ότι οι Corsair Dominator, όντας λίγο ψιλές, πλέον απέχουν 5-6 mm από την OROCHI.

after_vert2-1.jpg

Τέλος, εξαιτίας του μεγέθους πάλι, η εισαγωγή της μητρικής απαίτησε την αφαίρεση του τροφοδοτικού καθότι ήταν ο μόνος τρόπος να περάσει η ψύκτρα κάτω από την μπάρα συγκράτησης των πλαϊνών του Cosmos.

inboxcopy.jpg

The Test

readyrigcopy.jpg

The Test Rig

 • Motherboard: ASUS Rampage Formula X48
 • CPU: Intel Core Duo E8500 @ 3.06GHz (default)
 • RAM: Corsair Dominator DDR2 4GB @ 1111 MHz
 • GPU: NVIDIA Geforce 8800GT.
 • PSU: Corsair HX620W
 • Κουτί: Coolermaster Cosmos RC-1000.

Η θερμαγώγιμη πάστα που χρησιμοποιείται στα Test είναι η Arctic Silver Ceramique.

Τα Test όλα πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες δωματίου θερμοκρασίας 25,2C. Περιλαμβάνουν τρέξιμο Orthos Small FFTs (Stress CPU) για ~1h και μέτρηση θερμοκρασιών πυρήνα με το πρόγραμμα RealTemp.

Test 1 @ 3.16Ghz (Default Clock)

Default-1.jpg

Test 2 @ 3,990Ghz (Overclocked)

Εφαρμόσαμε ένα ελαφρύ OC στον Ε8500, κυρίως επειδή η ψυκτρα στοχεύει στην αθόρυβη λειτουργία και όχι στις επιδόσεις.

CaptureOCedcopy-1.jpg

Και ένα συγκριτικό μεταξύ θερμοκρασιών αναμεσα στα δυο τέστ.

<embed src='http://img293.imageshack.us/img293/8729/chart21dl1.swf' quality='high' pluginspage='http://www.macromedia.com/go/getflashplayer' type='application/x-shockwave-flash' width='800' height='500'></embed><br/></a>

Τελευταίες σκέψεις και συμπεράσματα

Η Scythe Orochi είναι μια πολύ καλή ψύκτρα. Στοχεύει κυρίως στην αγορά Fanless ψυκτρών και σε χρήστες για τους oποίους ο θόρυβος παίζει μεγάλο ρόλο. Σκοπός της είναι μια απολύτως αθόρυβη λειτουργία και το πετυχαίνει απίστευτα καλά.

Πρέπει να πούμε ότι από τότε που εγκαταστήσαμε την OROCHI στο σύστημα μας, ο θορυβος του μειώθηκε στο μισό σε σχέση με την προηγούμενη ψύκτρα (Scythe Ninja Plus B).

Το μέγεθος είναι σαφώς ότι πιο μεγάλο έχουμε δει σε ψύκτρα έως σήμερα και σαφώς κάτι τέτοιο δημιουργεί προβλήματα κατά την τοποθέτηση. Η Scythe όμως, έχει κάνει καλή δουλειά στον σχεδιασμό της, φροντίζοντας να μην βρείτε εμπόδια ακόμα και όταν υπάρχει μεγάλη συμφόρηση γύρω από το socket σας. Μόνος περιορισμός και κατά τη γνώμη μας, εκεί που θα πρέπει να δώσετε προσοχή, είναι το αν θα χωρέσει στο κουτί σας.

Και ασφαλώς έχετε υπόψη σας ότι ένα σύστημα με την OROCHI... δεν είναι για πολλές μετακινήσεις.

Από πλευράς επιδόσεων, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαιτέρα καλά, αν λάβουμε υπόψη ότι ο αθόρυβος ανεμιστήρας μετακινούσε μικρά ποσά αέρα μέσα από την ψύκτρα. Ασφαλώς αν τοποθετηθεί ένας κανονικός 120 mm ανεμιστήρας οι επιδόσεις θα είναι αρκετά βελτιωμένες.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την καταπληκτική τιμή της στα 55 Ευρώ, κάνουν πιστεύουμε την Scythe OROCHI την καλύτερη επιλογή για τον χρήστη που επιθυμεί να στήσει ένα HTPC η απλά επιθυμεί την ησυχία του.

Scythe OROCHI SCORC-1000

RECOMMENDEDshadow_FINAL1_letters85c.png

18/06/2008

Αυτά λοιπόν. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τη Scythe για την αποστολή του δείγματος της παραπάνω παρουσίασης. Μείνετε συντονισμένοι γιατι το μέλλον διαγράφετε "μαύρο".

Edited by Nephiλiμ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τ-Ε-Ρ-Α-Σ... Μπραβο σου Αλεξη εξερετικη δουλεια...

Edit:

πιστεύουμε την Scythe OROCHI την καλύτερη επιλογή για τον χρήστη που επιθυμεί να στήσει ένα HTPC η απλά επιθυμεί την ησυχία του.
Θα χωραει στο κουτακι των HTPC ? :p

Βαζεις 2*120mm επανω και εισαι αρχοντας....Παντος καλα θα κανεις αλεξη να την δεσεις...1,2 κιλα ειναι...για να μην ακουσεις κανενα ''κρακ'' οσο θα σερφαρεις...

Α!Αλεξη Θελουμε και δοκιμη με 120αριδες...Εαν γινεται και αν εχεις χρονο....

Share this post


Link to post
Share on other sites

δεν νομιζω οτι προσφερει κατι περισσοτερο απο τις λυσεις της Thermalright ,που ειναι και πιο "φυσιολογικες" σε μεγεθος ,με παραπλησια αποδοση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία παρουσίαση!

Εκτός από τον θόρυβο, δεν πιστεύω ότι είναι καλύτερη σε θέμα απόδοσης από την Ninja Rev. B, μια από τα ίδια είναι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ωραία ψύκτρα για το κατεβαστήρι :T:

nice job :)

but

9.5 * 333 = 3163.5

Η default λειτουργία είναι 3.16 και οχι 3.06(P4 HT s478 :p)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραίο review, συγχαρητήρια :T:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο Αλέξη, πολύ καλή η παρουσίαση :T:

ωραία ψύκτρα για το κατεβαστήρι :T:

OMG ρε man...

Θα βάλεις αυτή τη γκουμούτσα στο κατεβαστήρι σου; Τι σύστημα χρησιμοποιείς για αυτή τη δουλειά ; :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanx guys :)

ωραία ψύκτρα για το κατεβαστήρι :T:

nice job :)

but

9.5 * 333 = 3163.5

Η default λειτουργία είναι 3.16 και οχι 3.06(P4 HT s478 :p)

Ωχ, ναι καλά λες πως μου κόλησε. Fixed :T:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Congrats alexis....Άρτια δοκιμή και με καλές φωτο... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θερμοκρασίες με coretemp? +10 προφανώς. Το cpu που έχεις είναι πολύ "καυτό" προφανώς. Ωραία η παρουσίαση

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά τώρα με τις φώτος κατάλαβα το μέγεθος της ψύκτρας.... απίστευτα μεγάλη λέμε...

btw ωραίο και το review ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

γιατι δεν εγινε και μια μετριση με εναν 1200rpm ?

θα ηταν πιο συγκρίσιμα τα νούμερα !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μου ήρθε μια ιδέα. Μπορούμε να βάλουμε το μπρίκι τώρα πάνω και να φτιάξουμε και έναν Ελληνικο?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.