Jump to content
Sign in to follow this  
nick-firestorm

E4300 @3ghz and more...

Recommended Posts

Ε4300 , Gigabyte EP43-DS3L , 2X1GB OCZ 1066 5-5-5-15 SLi Ready...

Σεταρα :

333fsb x9 = 3.00 ghz

5-5-5-15 1066 ram

και bootare Μια χαρα...

Μετα δοκιμασα 350χ9 , 4-4-4-15 840mhz... αλλα nothing...

Γυρισα στα αρχικα (333χ9, 5-5-5-15 1066) και παω να boot...ΤΠΤ...

ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ!!! ενω πριν κανονικα ετρεχα το pc για 6-7 ωρες...

τωρα ειμαι στα stock...

τι μπορω να κανω??

Ψυξη: AC Freezer 7 pro, βαθμοι στα 3ghz: γυρω στους 40

Επισης, δοκιμασα και 266χ9 με stock συχνοτητες ram και τπτ...

δεν παει ουτε mhz παραπανω o e4300...

δοκιμασα πριν λιγο και Clear CMOS...τπτ... =/

Edited by Nick-firestorm

Share this post


Link to post
Share on other sites

ρευματάκια δοκίμασες??σε cpu-north-ram..???Δηλαδή με το που πας να αλλάξεις το default..πχ από 266-270 δεν ανοίγει το pc??Κανα bios update έκανες?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ο δικος μου 4300 δουλεύει 333*9 μόνο με αλλαγή του fsb από bios. δεν πειράζω τπτ άλλο. δεν ξέρω τι φρίκη μπορεί να τραβάει ο δικός σου :computer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

junior και μενα μονο με αλλαγη του fsb πηγε 333χ9 ρε man...

οπως λεω και στο αρχικο post, μολις εβαλα τον e4300 κατευθειαν τον πηγα 333x9 = 3ghz χωρις κανένα πρόβλημα...δουλευε μια μερα ολοκληρη ...

αλλα εκει που πειραξα τα timings και μετα, δεν postare με τπτ...

γυρισα στα stock. Μετα το ξαναβαλα 333χ9 με STOCK ολα τα settings της Ram και ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕ ενω πριν πειραξω τις ram δεν ειχε προβλημα!!!

πως το εξηγεις αυτο...? :ph34r::ph34r:

αλλαξα και bios , απο f9c σε f7 (καθιερομενο σταθερο για αυτη τη μητρικη) αλλα το προβλημα παραμενει...

Vagos επεξα με τα ρευματα,

MCH core 1.3v

vCore 1.4v

vRam 2.1v (το ρευμα που τρεχουν οι μνημες μου default)

αλλα το προβλημα ειναι το παραπανω...

οτι ρευμα και οτι συχνοτητες να δοκιμασω, το προβλημα παραμενει το ιδιο μετα απο τα CAS που πειραξα...ακομα και αν τα παω Stock, παλι το ιδιο...nO POST

Share this post


Link to post
Share on other sites

μαν έλεος...γιατί φρίκαρε έτσι??Δοκίμασε πάλι ένα καλό creal cmos... Και δες μετά μέσα στο bios timings-volts-fsb strap ect...Δοκίμασε να βάλεις τα timings της ram με το χέρι στα default..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι performance level έχεις βάλει; μήπως το έχει σφίξει πολύ; Τα auto δεν είναι πάντα τα καλύτερα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ασε Vago εχει φρικαρει ασχημα...

θα κανω και παλι cmos να δω...

Timings με το χερι εβαλα απο τη 1η φορα που το βαλα 333χ9 και επεξε cool...δεν βοηθα =/

NoDsl perfomance το εχω Standard...No σφιγμενο...Μονο 200mhz παιζει, 201 μου βγαζει το ιδιο προβλημα...FREAKING MOBO :hehe:

Share this post


Link to post
Share on other sites

μήπως έχεις κανα spread spectrum ενεργοποιημένο και φρικάρει εκεί;

Share this post


Link to post
Share on other sites

are you sure? :p

Η δικια μου απο οτι θυμαμαι εχει (nvidia i680)

Share this post


Link to post
Share on other sites

giagabyte...Τα ιδια μου εκαναν καποιες που ειχα.Εκει που εβγαζαν orthos με τις ωρες την επομενη δεν μπουταραν καν..

Share this post


Link to post
Share on other sites

μετα την freezer 7 που στεκεται χωρις να ειναι κουμπομενη...

επαθε φρικη η μητρικη...χααχαχαχα

Αν ξερει καποιος κατι ας ενημερωσει παντως...

εχει φαει τρελη φρικη ... εχω δοκιμασει τα παντα .

Edited by Nick-firestorm

Share this post


Link to post
Share on other sites

το 11880 πήρες? δεν πήρες...

...όχι για 'σένα για την καημένη την γειτόνισσα πιο κάτω

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δοκίμασε ένα ένα τα dimmάκια των μνημών.

Δηλαδή βάλε 333*9 και βάλε το ένα στο ενδεδειγμένο(RTFM) slot για 1dimm usage.

Αν δεν παίξει καμία τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αν παίξει μία απο τις 2, αυτή που δεν παίζει την άκουσε.

asat:bye:

Share this post


Link to post
Share on other sites
eh? wtf :p

δεν εχω δει καμια τετοια ρυθμιση πουθενα...

μονο στη παλια μου mobo i865 :p

Στα cpu features πρεπει να ειναι αυτο...

Για ψαχτο!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι και αυτό γίνεται αλλά μπορεί να μην έχει κλατάρει εντελώς απλά να μη σηκώνει το oc που σήκωνε. Δοκίμασε αυτό που λές και μετά αν θές αυτό που σου είπα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.