Jump to content



4 dimms και dual channel?


goku_dbz

Recommended Posts

ειναι λιγο noob ερωτηση αλλα για σιγουρια ας ρωτησω:

με 4 dimms (τα ιδια εννοειται) εχουμε ή δεν εχουμε dual channel? επισης εχει διαφορα απο amd σε intel πλατφορμες?

πχ η amd εχει 2 θεσεις για ganged και αλλες 2 για unganged...επηρεαζει κατι αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Σε Amd πλατφορμα μετα το 754 scocket με 4 dimm εχεις dual channel. Σε Ιntel ισχυει το ιδιο και το αυτο απλα σε X58 και Core i7 δεν ειμαι σιγουρος ας απαντησει καποιος που το κατεχει.Σιγουρα εκει ομως σε ενδιαφερει να κανεις triple channel με 3 ή 6 dimms μνημης.Το ganged-unganged δεν εχει να κανει με την διευθετηση των μνημων στις θεσεις της μητρικης αλλα με επιλογη του bios η οποιο οριζει τον εσωτερικο controller(imc) του επεξεργαστη για τις μνημες σε 2x64bit ευρος ή 128bit ευρος. Μεγαλες διαφορες δεν υπαρχουν και τα δυο ειναι dual channel διευθετισεις!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

παιδιά πρόσφατα απέκτησα την asus sabertooth x58 και στο manual λεει ότι μπορείς να έχεις triple channel με τεσσερα ντιμάκια μνήμης τοποθετημένα στις σωστες σλοτς. γνωρίζει κανείς τι λέει ένα τέτοιο configuration από πλευράς απόδοσης;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.