Jump to content



Οδηγίες για εικονικό λειτουργικό


Giorgos16

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλο το forum. Θέλω να περάσω εικονικό λειτουργικό στο pc μου αλλά επειδή είναι πρώτη φορά δεν ξέρω πως να το κάνω. Γι'αυτό θα ήθελα όσο το δυνατόν αναλυτικότερες οδηγίες για την εγκατάσταση.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε το CpuZ και κανε ενα screenshot το tab του cpu για να δούμε αν ο επεξεργαστής σου υποστηριζει Virtualization.

Υστερα, εύκολα και γρήγορα φτιάχνεις ενα vm με Microsoft Virtual PC ή vmware για ποιο advanced χρήση

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα από το Virtual PC να χρησιμοποιήσεις το VirtualBox, που παίζει άνετα και με Linux. Αν ανοίξεις τον Wizard του θα καταλάβεις γρήγορα τι γίνεται ακριβώς, εν ολίγοις:

Το VirtualBox της Sun είναι ένα πρόγραμμα που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε έναν εικονικό υπολογιστή, διαθέτοντας ένα ποσοστό από τα στοιχεία του υπολογιστή μας, δηλαδή λίγη RAM, CPU και ένα εικονικό αρχείο που γίνεται ο δίσκος του virtual μηχανήματός μας.

Είναι ιδανικό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάποιο πρόγραμμα ή λειτουργικό, όπως πχ αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποια διανομή Linux. Μία ακόμα δημοφιλής εφαρμογή είναι η δημιουργία εικονικών μηχανημάτων για σερφάρισμα στο Internet, έτσι ώστε το PC μας να παραμένει απόλυτα ασφαλές.

Υποστηρίζει όλα τα γνωστά λειτουργικά και διαθέτει και Snapshots. Μη ξεχάσετε να περάσετε τα Virtual Machine Additions μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του εικονικού λειτουργικού συστήματος για καλύτερες επιδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.