Jump to content



Logitech Marathon M705 ή ΜΧ Performance?


psybill

Recommended Posts

Στο αρχαίο μου πλέον LX500 cordless desktop κάποια πλήκτρα άρχισαν να κολάνε, οπότε πάω για αλλαγή και σε πληκτρολόγιο αλλά και ποντίκι. θα πάω σε logitech με unifying receiver για να απαλλαγώ από επιπλέον καλώδια κτλ.

στο πληκτρολόγιο κατέληξα σχετικά γρήγορα. αν και στην αρχή κοιτούσα το K350, τελικά καταλήγω στο K340 που είναι πιο μαζεμένο, πιο "κλασάτο", και στην τελική έχω παρατηρήσει ότι τα πολλά προγραμματιζόμενα πλήκτρα δεν τα χρησιμοποιώ. το pc μου είναι "σαλονάτο" οπότε θα πηγαίνει καλύτερα στο χώρο.

στο ποντίκι τώρα που είναι και το θέμα μας. η επιλογές είναι δύο. το mx performance και το marathon m705. πρόκειται βέβαια για προιόντα διαφορετικής κατηγορίας τιμής, αλλά και διαφορετικής τεχνολογίας, αλλά και για τα δυο έχω τους προβληματισμούς μου.

για το mx performance, ο πρώτος και καλύτερος είναι φυσικά η τιμή του. αν μου έλεγαν πριν λίγο καιρό να αγοράσψ mouse των 95€ θα έβαζα τα γέλια. επίσης στα αρνητικά του θα βάλω και την συχνή φόρτιση. παρά τις ευκολίες που παρέχει για την φόρτιση, αλλά και την αποσπόμενη μπαταρία, δεν παύει να είναι μια εγνοια κάθε βδομάδα. στα θετικά βέβαια το μεγαλύτερο μέγεθος που σίγουρα θα "κάθεται" καλύτερα στα χέρια μου, και φυσικά η τεχνολογία darkfield που θα δουλεύει καλύτερα στο γραφείο χωρίς pad αλλά και στον καναπέ ή το τραπεζάκι του σαλονιού.

για το marathon σίγουρα στα θετικά βάζω την τιμή του (σχεδόν 50€ φτηνότερο από το άλλο), αλλά και την διάρκεια της μπαταρίας και ας μην φτάνει τα τρία χρόνια όπως λέει η logitech. αυτό που με προβληματίζει είναι κυρίως το μέγεθος. αν και δεν χαρακτηρίζεται αποκλειστικά ως notebook mouse, φοβάμαι μήπως πέσει μικρό για τα χέρια μου με αποτέλεσμα να γίνεται κουραστικό.

για games δεν συζητάμε αφού παίζω αποκλειστικά μόνο ότι παιζεται με gamepad.

τι θα διαλέγατε εσείς?

κάθε εμπειρία ή γνώμη καλοδεχούμενη!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν τίθεται μόνο το ζήτημα μεγέθους και αν θα σου κάτσει στο χέρι ψηφίζω το Performance MX. Βέβαια είναι και τα χρήματα στη μέση, οπότε προτείνω να πας σε κάποιο μεγάλο κατάστημα να δείς πως σου κάθονται στο χέρι και να επιλέξεις από το feeling.

Σπίτι έχω το MX 1000 και το Performance MX, και τα 2 μεγάλα αλλά τα αγκαλιάζεις με το χέρι. Το δεύτερο ωστόσο, δεν το έχω δουλέψει ακόμα, οπότε δεν μπορώ να βγάλω κάποιο ευκρινές συμπέρεσμα. Το καλό είναι ότι μπορείς να δουλεύεις και όταν φορτίζει...αλλά μην σε απασχολεί αυτό, όταν με το καλό ανάψει το κόκκινο θα σου μείνει χρόνος για να κλείσεις το pc, να πας για ύπνο και να το βάλεις να φορτίσει.:D

Link to comment
Share on other sites

Μιας και εχω αλλαξει ουκ ολιγα ποντικια τον τελευταιο καιρο και ακομα δεν εχω βρει αυτο που ικανοποιει τις απαιτησεις μου να πω 2-3 πραγματακια:

1) Το μεγεθος μετραει οταν αφορα πολυωρη χρηση. Δηλαδη, αν το ποντικι δεν καθεται σωστα στο χερι, θα αρχισουν σιγα-σιγα οι πονοι στον καρπο-δαχτυλα με αποτελεσμα να κουραζει πολυ.

2) Η μπαταρια μετραει. Ο λογος που εδωσα ενα απο τα κορυφαια ποντικια (mamba) ηταν ο χρονος χρησης ο οποιος ηταν πολυ μικρος για τα δικα μου δεδομενα. Χρειαζομαι αποκλειστικα ποντικι ασυρματο και δεν εχω την πολυτελεια να το συνδεσω σε καλωδιο για φορτιση κατα την διαρκεια που το χρησιμοποιω.

3) Αποκριση. Δυστυχως μιλαμε για ασυρματο. Οποτε στο θεμα της αποκρισης δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο το Mamba αλλα... το performance MX πιστευω οτι θα πλησιαζει αρκετα.

4) Σε περιπτωση ασυρματου πληκτρολογιου και ποντικιου εχε στα υπ'οψιν τους δεκτες. Το να εχεις 2 δεκτες, εναν για ποντικι και εναν για πληκτρολογιο ειναι λιγο καπως, γιατι υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπισεις αλληλεπιδρασεις μεταξυ τους.

Και κατι που μπορει να φανει απιθανο αλλα μου εχει συμβει.

Αυτη την στιγμη στο σπιτι εχω ενα ασυρματο σετακι της MS το οποιο συμφωνα με τα λεγομενα του κατασκευαστη δουλευει στα 2.4GHz wireless. Οταν εχω ανοιχτο το wireless του router (Linksys WAG200G) και το λαπτοπ, το ποντικι επιρρεαζεται στην λειτουργια του οταν το λαπτοπ κανει download κατι απο το δικτυο. Ειναι τραγελαφικο μεν, αλλα μου εχει συμβει ουκ ολιγες φορες, σε σημειο να μην μπορω να δουλεψω και τα 2 ταυτοχρονα.

Link to comment
Share on other sites

Οπως ηδη ειπωθηκε ειναι πολυ δυσκολο να σου κατσει καλα στο χερι το μικρο mouse. Ειδικα αν το χρησιμοποιεις πολλες ωρες πιστευω θα το μετανιωσεις..

@jax δοκιμασες να αλλαξεις channel απο το router? Παρομοιο προβλημα ειχα με το mouse μου και το κινητο οταν το συνεδεα στο router..

Link to comment
Share on other sites

με σπρώχνετε στη σπατάλη ε?:pleasantry:

η λογική λέει το marathon αλλά αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να αγνοήσω το performance.

θα το σκεφτώ και σήμερα και αύριο κάνω την παραγγελία!!

ευχαριστώ όλα τα παιδιά που απάντησαν...

Link to comment
Share on other sites

Σαν feeling πως σου φαίνεται το ποντίκι?

κόιταξε, όπως είπα και στο άλλο Thread ψάχνω ακόμα τα πατήματα μου, οπότε είναι δύσκολο να καταλήξω σε συμπεράσματα. και μόνο ότι είναι πολύ πιο μεγάλο και με διαφορετικό σχήμα απ΄ ότι είχα μέχρι σήμερα χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής. π.χ. έπιασα πολλές 2-3 τον εαυτό μου να κραταέι το ποντίκι με λάθος τρόπο λόγω της συνήθειας. επίσης αλλάξω συνεχώς τις τιμές στο sensitivity για να δω τι με βολεύει περισσότερο.

κατά τα άλλα πολύ εντυπωσιακό και ποιοτικό mouse, και πιστεύω ότι σε 1-2 βδομάδες θα κολήσει τέλεια στο χέρι μου.

ps: στα θετικά και το σχόλιο της καλής μου χωρίς βέβαια να γνωρίζει την πραγματική του τιμή.

"καλά ε, το ποντίκι είναι μ@μ@το!!":P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.