Jump to content



προβλημα με bios


hatsumi1

Recommended Posts

καλημερα παιδια. εχω ενα προβλημα με το pc ενος πελατη στο μαγαζι που δουλευω. τα γεγονοτα εχουν ως εξης:

χτες ηρθε το μηχανημα με ιους. για να γλιτωσω το φορματ αποφασιζω να του βαλω ενα σκληρο δικο μας (καθαρο απο ιους) ως κυριο και να βαλω τον δικο του ως δευτερο να τον σκαναρει(με avg pro που εχω περασει στο δικο μου).

βαζω πρωτα τον δικο μου (μονο) για να τσεκαρω οτι ολα ειναι οκ. βαζω μετα και τους δυο και δεν εχω εικονα. ουτε post screen ουτε τιποτα. βαζω παλι τον δικο του μονο του. τιποτα παλι. μετα βαζω τον δικο μου μονο του και παλι δεν εχω ουτε post ουτε καν ηχο απο bios.και ερχομαι να ρωτησω τι στην ευχη μπορει να εχει συμβει; παιζει τιποτα με ιους που προσβαλλουν bios? :suicide:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή με ιούς έχω ασχοληθεί κάτι ψιλά..Παλαιότερα από ότι ξέρω υπήρχαν τέτοιοι ιοι και πραγματικά κατέστρεφαν PC.Αλλά η γνώμη μου είναι ότι πλέον αυτό είναι κατά 80% αδύνατο.Οπότε μάλλον κάτι άλλο παίζει..το οποίο πρέπει να βρεις!!!Ωστόσο παραμένει και το ριμάδι το 20% !!!

Επίσης : a virus can destroy your motherboard bios they altered the read only memory (rom) your mother board is dead maybe you can only use this again if you know how to program the bios...Από ένα search που έκανα.

Επιπλέον και μία πολύ καλή απάντηση! : A virus is a program that nestles itself into your computer. It is a piece of software, albeit one that is not easily removable. A virus can do things like wipe data off of your hard drive, invite more viruses, and generally corrupt the system.

The only way that a virus could affect your hardware would be if it deliberately ran it at it's limit until the hardware dies. A virus cannot physically do anything more than control (simple) mechanical functions of your hardware.

However, you still need to get it out! You can use free software such as ClamWin (www.clamwin.com) to find and delete most viruses. If you have a more serious problem (or would like extra re-assurance) you can but many commercial products online.

You should install antivirus software even if you don't have a virus, because you might not be able to once you do!

Link to comment
Share on other sites

καταρχας ευχαριστω για την απαντηση. η λογικη με την οποια φανταζομαι μπορει να δουλεψει καποιος ιος και να καταστρεψει bios ειναι η εξης: εχoυμε το winflash. απο τη στιγμη που το συγκεκριμενο μπορει και φλασαρει το bios μεσα απο ta windows, τοτε μπορει καποιο αλλο προγραμμα να σβηνει το bios και απλα να μην περναει καινουριο.το λεω αυτο γιατι σε μια dfi που ειχα παλιοτερα εκανα πατατια με flashαρισμα bios και ειχα τα ιδια συμπτωματα.

Link to comment
Share on other sites

Μπερδεύτηκα με τους σκληρούς. Το δικό σου σκληρό με τα win και τα προγράμματα τον έβαλες στου πελάτη; Δεν έκανες format; Κανονικά θα πρέπει να κάνεις ή format ή repair γιατί αλλιώς θα δεις μπλε οθόνη εκτός αν ο σκληρός ήτανε σε μηχάνημα που είχε ακριβώς το ίδιο hardware με του πελάτη. Πως ήτανε όλα ΟΚ βάζοντας μόνον ένα σκληρό δίσκο με drivers από hardware άλλου υπολογιστή; Επίσης ευκολότερο θα ήτανε να έβγαζες τον σκληρό του πελάτη και να τον έβαζες σαν δεύτερο στο μηχάνημά σου ή να κατεβάσεις από το internet μία δοκιμαστική έκδοση του panda για παράδειγμα και να την εγκαταστήσεις στο μολυσμένο σκληρό. Φιλικά στα γράφω από δική μου εμπειρία σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δοκίμασες να κάνεις bios reset και αν δε δουλέψει να δεις αν μπορείς να κάνεις από dos και όχι από win αναβάθμιση. Από win αναβάθμιση του bios δεν εμπιστεύομαι. Επίσης βγάλε κάρτα δικτύου και ότι άλλη κάρτα έχει σε pci θύρα, αποσύνδεσε οπτικό, card reader, σκληρό και άσε μόνον τις μνήμες και την κάρτα γραφικών, μήπως γίνεται κανένα μπέρδεμα και δε μπορεί να κάνει post το bios. Αν και πάλι δε γίνει τίποτα, βγάλε τις μνήμες και δες αν κάνει το χαρακτηριστικό bip η μητρική.

Αν ο σκληρός είχε ιό που κάνει ζημία στο bios, γιατί να μην την έκανε τη ζημία πριν φέρει ο πελάτης το υπολογιστή του σε εσένα; Δεν είναι λίγο περίεργο; :flex:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.