Jump to content



LG Flatron M2794D-PZ FULL HD, Hdmi to Hdmi και DVI to HDMI


umarth777

Recommended Posts

Πήρα δύο καλώδια. Ένα ΗDMI to HDMI και ένα DVI to HDMI

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18792&cat=0&page=1

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17477&cat=0&page=1

με το που τα σύνδεσα στην οθόνη μου (δύο υπολογιστές στην ίδια οθόνη), το αποτέλεσμα ήταν φρικτό.

Οι ταινίες οκ φαίνονται καλά, αλλά από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι χάλια τελείως! Χρώματα χάλια, γράμματα διπλά, σκιές και... και... και...

η οθόνη είναι η LG Flatron M2794D-PZ.

Την αναλογία της οθόνης την έβαλα σε μόνο σκαναρ. γιατί σε 16:9 μου έτρωγε κομμάτια. Η ανάλυση της κάρτας γραφικών παραμένει 1920Χ1080. Η οθόνη είναι full HD.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει?

Link to comment
Share on other sites

στο default είναι. Οι άλλες επιλογές (που μπορώ να πατήσω γιατί υπάρχουν και άλλες που ΔΕΝ μπορώ) είναι: 16:9, 4:3, 14:9, Ζοομ1 και Ζοομ2 (βασικά ή μία και μόνη που δεν μπορώ να πατήσω είναι εκείνη που λέει: κανονική)

Link to comment
Share on other sites

το καλώδιο δύσκολο να φταίει. Αν είδες τα link που έχω βάλει πάνω, το ένα τουλάχιστον από τα δύο είναι κορυφαίας εταιρείας στο χώρο και 18 ευρώ για 1,5 μέτρα... ε δεν θα το έλεγα και της πλάκας!

Link to comment
Share on other sites

Έχω και εγώ την ίδια οθόνη και θα σου πω τα εξής:

1ον)Είναι καλύτερα για ταινίες να συνδέεις σε θύρα HDMI της οθόνης (όπως και εχεις κάνει), αλλά για οποιαδήποτε άλλη χρήση και για την αποφυγή των προβλημάτων αυτών θα πρέπει να συνδέσεις το PC σε θύρα DVI της οθόνης!!!Δλδ πάρε ένα καλώδιο DVI to DVI(αν και η οθόνη έχει μέσα στα παρελκόμενα) και σύνδεσε με αυτό το PC με την οθόνη και το πρόβλημα θα λυθεί!Και στις ταινίες καιμία διαφορα!Δοκίμασέ το και πες!

2ον)Εγώ έχω συνδέσει με καλώδιο DVI to HDMI το PC με την τηλεόραση μου και δεν έχω κάνα τέτοιο πρόβλημα.Αλλά πρόσεξε το καλώδιο είναι από θύρα DVI του υπολογιστή σε θύρα HDMI της οθόνης και όχι το ανάποδο.

κ

3ον)Αφού κάνεις αυτό που σου είπα δοκίμασε άλλες θύρες από την κάρτα γραφηκών αλλά και στην οθόνη.Θέλει λίγο πάλεμα αλλά αυτό κάντο στο τέλος γιατί ίσως είναι ψιλοανόφελο!

Αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε και λέμε:

Έχω φτάσει στο σημείο να συνδέσω με 4 καλώδια, δύο υπολογιστές σε μία οθόνη!

Δηλαδή, τον καινούργιο υπολογιστή τον έχω συνδέσει από την θύρα HDMI (της κάρτα) με καλώδιο HDMI σε HDMI με τη μία θύρα της οθόνης (HDMI 1). Ταυτόχρονα, από τη θύρα DVI (της κάρτας) με καλώδιο DVI σε DVI στη θύρα DVI της οθόνης.

Τον παλιό υπολογιστή, από τη θύρα DVI (της κάρτας, DVI 1) με καλώδιο DVI σε HDMI στη θύρα HDMI της οθόνης (HDMI 2) και από την δεύτερη θύρα DVI (DVI 2) που έχει η κάρτα με αντάπτορα σε VGA με καλώδιο VGA σε VGA στη θύρα VGA της οθόνης.

Τελικό συμπέρασμα, και οι δύο υπολογιστές παίζουν τέλεια με τα καλώδια DVI σε DVI και VGA σε VGA. Όπου υπάρχει HDMI τα χρώματα, η φωτεινότητα, η αντίθεση, η οξύτητα και τα συναφή... ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝ!!!

Link to comment
Share on other sites

Στο είπα και πριν αυτό ότι συμβαίνει με το HDMI, δεν στο πα?

Λοιπόν, γιατί θέλεις να χρησιμοποιήσεις το HDMI όμως δεν μπορώ να καταλάβω!Με το DVI μια χαρά μπορείς να κάνεις την δουλειά σου!

Πες μου για τι χρήση θες τον κάθε έναν υπολογιστή?Για τι χρήση τον καινούριο και για τι χρήση τον παλιό?Έτσι ώστε να σου πω τι και πως άμα είναι!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αφού είναι υπολογιστές θέλω να τους χρησιμοποιώ σαν υπολογιστές, δηλαδή, προγράμματα, surfing, παιχνίδια ΚΑΙ ταινίες και όχι μόνο για ταινίες σαν να ήταν blue ray players. Τα Hdmi καλώδια τα πήρα γιατί πίστευα ότι θα είχαν την ίδια ή ΚΑΙ καλύτερη ποιότητα από τα DVI ή τα VGA καθώς επίσης και γιατί είναι πιο λεπτά και είναι και σε πιο κοντινές θύρες στο Input οπότε πατάω λιγότερες φορές το κουμπί δεξιά :p

Το θέμα είναι ότι τα πήρα που τα πήρα... πλήρωσα και 30 ευρώ :( είναι κρίμα το αποτέλεσμα να είναι τόσο κακό!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς με τα HDMI θα έχεις αυτά τα προβλήματα.Τα HDMI προβλέπονται μόνο για ταινίες να δείχνουν καλύτερα και αυτό με απειροελάχιστη διαφορά!

Σε συμβουλεύω να βάλεις τα DVI και να τελειώνεις.Η ποιότητα είναι ίδια και δεν θα έχεις τα προβλήματα!

Link to comment
Share on other sites

Η ποιότητα είναι τελείως χάλια και δεν ξέρω αν φταίει μόνο το καλώδιο hdmi ή και η θύρα. Σίγουρα με τα DVI και VGA κάνω μια χαρά την δουλειά μου και με το παραπάνω. Παρόλα αυτά πήρα τηλέφωνο την LG και μου είπε ότι θα έρθει να την κοιτάξει και θα φέρει άλλη στη θέση της. Ενδιαφέρον. Την Τρίτη θα έχουμε νέα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.