Jump to content


Ασυμβατότητα XP MODE WINDOWS 7 - HELP!!!


spal

Recommended Posts

Έχω πρόβλημα με το XP MODE στα WINDOWS 7 και θέλω τα φώτα σας.

Έχω μια επιχείρηση με μηχανογραφημένο λογιστήριο και όπως καταλαβαίνετε, χρησιμοποιώ λογιστική & εμπορική εφαρμογή σε DOS περιβάλλον. Έχω τα windows XP SP3 και όλα μια χαρά. Κατέβασα δοκιμαστικά τα windows 7 ultimate, προκειμένου να δοκιμάσω τα παραπάνω DΟS προγράμματα, αν δουλέυουν μέσω XP mode, πριν προβώ σε αναβάθμιση του λειτουργικού και επίσημα.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής : Ενώ στα κανονικά ΧΡ, όταν πατάω Ctrl+enter, η οθόνη του dos μεγιστοποιείται, ενώ όταν βρίσκομαι σε περιβάλλον XP mode, η οθόνη του dos προγράμματος δεν μεγιστοποιείται, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δουλέψω στο μικρό παραθυράκι που μου εμφανίζει το πρόγραμμα (ούτε το παράθυρο αυτό δεν μπορώ μεγαλώσω με το ποντίκι).

Πήρα την τηλεφωνική υποστήριξη της Microsoft και μου είπε ένας υπάλληλος, ότι πιθανόν η εφαρμογή αυτή του DOS να είναι βαριά και με δεδομένο ότι το XP mode χρησιμοποιεί virtual gpu και όχι την gpu του υπολογιστή, να μην μπορεί να σηκώσει το πρόγραμμα.

Πιστεύω ότι τα προγράμματα DOS και δη τα συγκεκριμένα, δεν είναι δυνατόν να είναι βαριά (απλή εμπορική και λογιστική εφαρμογή είναι). Οπότε πια η χρησιμότητα του XP mode για τις επιχειρήσεις (και είναι πολλές) που χρησιμοποιούν τέτοια προγράμματα?

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα αυτό ή όχι παιδιά?:wall::wall::wall:

Y.Γ. Το σύστημά μου είναι τελευταίας γενιάς (intel I7 940), οπότε δεν πιστεύω ότι είναι θέμα hardware.

Link to comment
Share on other sites

Αν σκεφτείς ότι ακόμη και η επίσημη υπστήριξη της microsoft δεν ήξερε γιατί συμβαίνει αυτό φαντάσου!!! Βασικά αυτό που μου περνάει από το μυαλό είναι ότι ούτε στα Vista και ούτε και στα 7 το dos παράθυρο μεγιστοποιείται. Σκέψου άλλωστε το XP mode είναι μια VM και όχι αυτούσιo μηχάνημα με XP.

Στην θέση σου θα ζητούσα τεχνική υποστήριξη από τον κατασκευαστή της εφαρμογής, θα δοκίμασα με Windows XP SP2 στο XP mode ενώ θα πειραματιζόμουν με τις ρυθμίσεις graphics του XP mode.

Στην χειρότερη περίπτωση μπορείς να δοκιμάσεις και άλλο virtualisation λογισμικό.

Link to comment
Share on other sites

Για κάνει maximize μια guest εφαρμογή σε κάποιο vm, θα πρέπει πρώτα το container του vm να είναι maximized στον host... δεν ξέρω για το xp mode αν υποστηρίζει το maximize στο container του, όπως το microsoft virtual pc στο οποίο είναι βασισμένο... αν θυμάμαι καλά στο xp mode εγκαθιστά κανονικά τα xp στα 7, οπότε δες αν από το start menou, μπορείς να τρέξεις το virtual pc σαν εφαρμογή, να το κάνεις maximize και να τρέξεις την εφαρμογή σου από εκεί...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω να σε βοηθήσω για το XP mode. Ξέρω όμως οτι ψάχνοντας πώς να τρέξω παλιά προγράμματα χωρίς να πληρώσω για την Professional έκδοση των 7 (από την οποία δεν χρειαζόμουν κάτι άλλο) βρήκα το VMware. Αντίστοιχη δουλειά κάνει, ίσως και καλύτερα. Πολύ βολικό, πολύ γρήγορο (σε πιο "φτωχό" μηχάνημα από το δικό σου κιόλας).

Υπάρχει συγκεκριμένα το VMware player το οποίο είναι δωρεάν και από την τελευταία του έκδοση σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις virtual machine (ενώ πριν γινόταν μόνο στην επί πληρωμή έκδοση). Εννοείται βέβαια οτι βάζεις ό,τι λειτουργικό θέλεις πάνω... Για κοίταξέ το! :)

http://www.vmware.com/products/player/

Επίσης μέχρι στιγμής τρέχω την RC έκδοση των Seven, στην οποία δεν μπορεί να μπει το XP mode που κυκλοφορεί τώρα... (βασικά το windows virtual pc δεν μπορεί να μπει).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.