Jump to content


Γνώστης για web designing.


_K_Marios_

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κανεις που να ξέρει πώς λειτουργουν ακριβως η φορμες που συμπληρώνουμε στα διάφορα site. δηλαδη πως και που αποθηκευονται η πληροφοριες σε τι μορφή και πως στέλνοντε τα αυτοματοποιημενα mails.

Link to comment
Share on other sites

Σε τι είδος φόρμας αναφέρεσαι ακριβώς;

Μια φόρμα αποστολής email δεν αποθηκεύει κάτι κάπου. Απλά κάνει αποστολή των στοιχείων της φόρμας σε ένα email.

Μπορείς επίσης να συνδέσεις μια φόρμα με μια βάση δεδομένων και τα δεδομένα να αποθηκεύονται σε κάποιο table tης DB.

Όταν λες αυτοματοποιημένα email, εννοείς auto-responder; Εάν ναι, αυτό μπορείς να το κάνεις εύκολα μέσα από το Control Panel του webhost σου, ο οποίος σου παρέχει και τις υπηρεσίες του mail server του.

Link to comment
Share on other sites

Η φόρμα στέλνει τα data της με δύο τρόπους σε κάποια άλλη "σελίδα" (μπορεί να είναι και σκέτος κώδικας που κάποια στιγμή κάνει redirection σε κανονική σελίδα). Η "σελίδα" αυτή δηλώνεται στις παραμέτρους της φόρμας (στο <form ..... > ).

1) GET: τα data στέλνονται ως παράμετροι στο URL της σελίδας που καλείς.

2) POST: ο browser τα πακετάρει και τα στέλνει "υπογείως" μαζί με το request στη σελίδα που ορίζει η φόρμα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η σελίδα που καλείται αναλαμβάνει να χειριστεί τα data που της στάλθηκαν, αλλά αυτό γίνεται με κώδικα (ASP, PHP, κτλ) στο server. Μπορεί να τα βάλει σε μια database, να στείλει ένα email καλώντας συγκεκριμένες συναρτήσεις που παρέχει η γλώσσα, και γενικά να τα επεξεργαστεί. Όταν τελειώσει η επεξεργασία συνήθως έχει παραχθεί (με κώδικα) μια σελίδα που αποστέλετε στο χρήστη ως αποτέλεσμα του submit που έκανε.

Κάπως έτσι πάει σε γενικές γραμμές.

Αν η φορμα είναι για email, καλύτερα κάντο με POST - είναι λίγο πιό ασφαλές.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.