Jump to content



Πρόβλημα με ACER laptop


Sitios

Recommended Posts

Καλησπέρα. Ένα φιλαράκι αντιμετωπίζει πρόβλημα με το laptop του (ACER Aspire).

Πριν 3 μήνες περίπου, χάλασε, οπότε, το έστειλε στην αντιπροσωπεία. Από τότε δεν του το έχουν φτιάξει και τον έχουν συνέχεια στο περίμενε... και σήμερα του είπαν πως δε θα έχουν την κάρτα γραφικών που μπαίνει στο laptop διαθέσιμη πριν από τις 20 Απριλίου για να του αντικαταστήσουν την καμένη.

Η κάρτα που φοράει το laptop είναι η 8600M-GT. Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ. Για να του είπαν αυτό, σημαίνει ότι η κάρτα είναι ξεχωριστό κομμάτι πάνω στη μητρική? Δλδ επιδέχεται αλλαγή όπως πχ ένα ζευγάρι μνήμες? Πως μπορώ να ξέρω αν είναι embedded ή όχι?

Αν είναι χωριστό κουμπωτό κομμάτι, τότε αν έχετε κάποια 8600Μ-GT στην κατοχή σας, την αγοράζω. :)

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο τους όσους ασχοληθούν.

Link to comment
Share on other sites

Είναι ξεχωριστό hardware,

TKR-0100.gif

Θεωρητικά, εάν ακολουθεί πιστά το http://www.mxm-sig.org/ και η κάρτα που σκέφτεσαι να αγοράσεις αλλά και το laptop, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Έχουν ακουστεί διάφορες ασυμβατότητες όμως, στην θέση σου θα περίμενα να το φτιάξει η Acer.

Link to comment
Share on other sites

8600M-GT στο συγκεκριμένο είναι embedded....που σημαίνει κάρτα γραφικών μη διαθέσιμη=μητρική μη διαθέσιμη.

επίσης είναι στην ανάκληση που έχει δώσει η nvidia λόγω προβληματικόύ G86. κάνε αναζήτηση και θα βρεις το χαμό που έγινε στο ιντερνετ με αυτη την υπόθεση.

δυστυχώς μπλέξατε........acer+εγγυηση=ζήσε Μαη μου να φας τριφύλλι...

ελπίζω να ξεμπλέξετε εύκολα.

μόνη προειδοποίηση για το καλό σας να κρατάτε και να ζητάτε αναλυτικά χαρτιά παράδοσης παραλαβής από service με ημερομηνίες και υπογραφές......και ρίξτους και προκαταβολικά ένα καμπανάκι...οτι γνωρίζεις το χαμό με τα g86...και την ανάκληση που αν δε το ψάξεις δε στην κάνουν.

φοβέρισέ τους δηλαδή.

good luck

edit

παω να ξανακοιτάξω το θέμα του embedded ή όχι...νομίζω όμως οτι είναι ενσωματωμένη αυτή η GT στα acer.

Link to comment
Share on other sites

τελικά ο RootX έχει δίκιο......είναι όντως MXM και μπορεί να αντικατασταθεί.

απλά πίεσέ τους γιατί είναι τα ζώα μου αργά. Υπάρχει νομοθεσία που σε καλύπτει για το εύλογο χρονικό διάστημα που μπορεί να παραμείνει στο service για την επιδιόρθωση.

Link to comment
Share on other sites

@RootX@: Ευχαριστώ για το search που έκανες και την απάντηση που έδωσες. Κι εγώ το σκέφτομαι αν αξίζει να κάνουμε εμείς την αλλαγή της VGA αντί της ACER. Ένα έξτρα πρόβλημα είναι που μπορώ να βρω την κάρτα αυτή?

@greekfragma@: Παρομοίως, ευχαριστώ για το χρόνο και τις απαντήσεις σου. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να το τραβήξω τόσο το θέμα και κατά πόσο θα έχει αποτέλεσμα. Απλά για μένα, η ACER δεν υπάρχει πλέον σαν εταιρία

για τη μελλοντική αγορά ενός laptop.

Link to comment
Share on other sites

πλάκα μας κάνετε......5μήνες?.........2μήνες είναι η max περίοδος service...μετά τους 2 μήνες δικαιούσαι πλήρη αντικατάσταση με καινούριο laptop εφόσον αυτό χρονικά δε μπορεί να επιδιορθωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως δεν πρέπει να είναι μόνο με την MDI.

Το δικό μου laptop όταν μου παρουσίασε πρόβλημα το πήγα InfoQuest. Και εκεί κάνανε αρκετές μέρες για να μου πουν τι έχει απλά (που αναφορικά λένε ότι θα σου πουν σε 5 μέρες τι έχει και πόσο θα κοστίσει, και αν θες μετά τους απαντάς για την επισκευή ή όχι).

Μετά λοιπόν από 2 εβδομάδες που τους πήρα για τρίτη φορά, με κράτησαν στο τηλέφωνο γιατί ο "τεχνικός" τώρα γύρισε από "κάπου". Μιλώντας λοιπόν μου είπε ότι θέλει αλλαγή η mobo (το οποίο το ήξερα) και μετά απο 3 επανελλημένες ερωτήσεις για το πόσο θα κοστίσει μου απάντησε το τραγικό νούμερο των 1067 ευρώ.:fist:

Τελικά πήρα μία mobo από το ebay με 100 ευρώ και την έβαλα μόνος μου.

Μετά από όλα αυτά δεν θα πρότεινα σε κανένα να πάρει ACER laptop.:TD::TD::TD:

Υ.Σ. Το laptop ήταν εκτός εγγύησης.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.