Jump to content



Μεταβίβαση


amateur

Recommended Posts

Καλημέρα,

Ένας από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές που είδε το αυτοκίνητο λέει το εξής:

Θέλει να το κάνει δώρο - έκπληξη στον αδερφό του. Δηλαδή να πάει σπίτι του, να του πει να κατέβει στην είσοδο και να το δει.

Θέλει όμως, και λογικά, να γλυτώσει τη διπλή μεταβίβαση, μία από εμένα σε αυτόν και μία από αυτόν στον αδερφό του.

Λέει ότι μου δίνει τα λεφτά αύριο, το πάει τη Πέμπτη στον αδερφό του και την Παρασκευή γίνεται η μεταβίβαση.

Όμως, παρόλο που φαίνεται σοβαρός κύριος, θέλω να είμαι καλυμμένος και εγώ καλυμμένος γιατί αν στο ενδιάμεσο συμβεί κάτι, εγώ θα τρέχω.

Τι μπορώ να γίνει ώστε και αυτός να κάνει την έκπληξη του αλλά και εγώ να είμαι εξασφαλισμένος απο τυχόν απρόοπτα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιο δικηγόρο από ένα τεχνολογικό φόρουμ. Θα είσαι πιο σίγουρος και θα μπορέσεις να αναζητήσεις ευθύνες αν κάτι πάει στραβά.

Προσωπικά σαν πρώτη σκέψη, θα σου πρότεινα να συντάξετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ για την αμεσότητα,

@o_polonos

Επειδή δε γνωρίζω μπορείς να μου δώσεις μία ιδέα τι είναι καλό να λέει να αναφέρεται στην υπεύθυνη δήλωση?

Δεν αναφέρομαι στα ποσά αλλά το πως ακριβώς θα περιγραφεί αυτή η διαδικασία αναλυτικά για να είμαι καλυμμένος

Link to comment
Share on other sites

θα γραψει οτι σου δινει το Χ ποσο για την αγορα του αυτοκινητου. Ως τοσο το αμαξι παραμενει στην κυριοτητα σου μεχρι να γινει μεταβιβαση στον αδερφο του.

ΣΕ αυτη τη περιπτωση εισαι καλυμμενος αν παρει το αμαξι κ κανει ληστεια η ξεκινησει να παταει γκριουλες στο δρομο.

Αλλα εδω που τα λεμε δεν εχεις προβλημα ειδικα αφου σου δινει τα λεφτα στο χερι. (βγαλε κ μια φωτοτυπια της ταυτοτητας και διπλωματος του)

Και στην τελικη τελικη μπορεις να του πας εσυ το αμαξι να του το παραδωσεις κατω απο το σπιτι του να το δει ο αδερφος του, και οταν γινει μεταβιβαση του δινεις τα κλειδια.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με την υπεύθυνη δήλωση δε σε προστατεύει 100%. Δηλαδή (χτύπα) ξύλο, αν ο τύπος πάρει το αμάξι και χτυπήσει πεζό θα τρέχουν στο δικαστήριο και τον οδηγό και αυτόν που γράφει η άδεια. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος. Αυτό με την υπεύθυνη δήλωση είναι μια γραπτή συμφωνία που κάνετε, όμως πάντα υπερισχύει ο νόμος. Το θέμα για εμένα είναι, αν τυχόν δεν αρέσει στον αδερφό του, θα σου το επιστρέψει; Δε θα έδινα το αυτοκίνητό μου σε κανένα χωρίς να είμαι μέσα. Καλύτερα να χάσω έναν πιθανό αγοραστή, παρά μία στις εκατό να μπλέξω. Αν πάει ένας και πέσει πάνω του; Θα το αγοράσει το αμάξι μετά; Θα μείνεις εσύ χωρίς αμάξι και ας σου το πληρώσει η ασφαλιστική του άλλου οδηγού; Μου έφαγε ο αδερφός μου τα αφτιά μια μέρα να πάρει το δικό μου αμάξι (για βόλτα γιατί το δικό του το είχε για σέρβις) και πήγε ένας και έπεσε από πίσω του. Ο κώλος μπήκε μέσα στο δικό μου αμάξι. Ανέλαβε ο άλλος την ευθύνη. Εγώ όμως έμεινα ένα μήνα χωρίς αυτοκίνητο χωρίς να έχω κάνει τίποτα και κάπου μέσα μου ήθελα να τα χώσω στον αδερφό μου (δεν έφταιγε αλλά με έπιανε το παράπονο) που έτρεχα στο λαμαρινά, στο μπογιατζή και μετά στην ασφαλιστική για να πάρω τα χρήματα. Γίνε καλύτερα κακός, περίεργος, παρά να έρθεις σε φάση να τα βάλεις με τον εαυτό σου. Αν ο άλλος ήτανε σωστός, δεν έπρεπε να στο ζητήσει. Αμάξι πουλάς. Αν είχες κινητό για πούλημα θα το έδινες σε κάποιον που δεν ξέρεις να το δείξει στον αδερφό του;

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω οτι σε μεταβιβάσεις αυτοκινήτου στις παρατηρήσεις της μεταβίβασης είναι σημαντικό να γράψετε....οτι

''ο αγοραστής έλαβε πλήρη γνώση της λειτουργικής κατάστασης του αυτοκινήτου και ο πωλητής ουδεμία ευθύνη φέρει για βλάβες ή επισκευές που θα χρειστούν μετά τη μεταβίβαση''

στο λέω γιατί αν δε το γράψεις υπάρχουν πολλά παραθυράκια να σε τρέχει ο άλλος οτι μου δωσες σκάρτο αμάξι και πάρτο φτιάξτο κλπ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.