Jump to content


Στο ψάξιμο για ψύξη


ant0

Recommended Posts

Χαιρετώ τους φίλους συν-Labίτες ,

τέλη Δεκεμβρίου έκανα αναβάθμιση στο PC μου και κατέληξα με αυτό της υπογραφής . Μάλλον όμως έχω θεματάκι με τις θερμοκρασίες .Με την μαμά ψύκτρα έχω στο OCCT 3.1 37 βαθμούς idle και 58-59 load .Η παλιά μου ψύκτρα ( scythe samurai z rev. b ) είναι ακόμα πιο αδύναμη ( χτυπάει 60άρι στα 20' ) .Ψάχνοντας στο forum για λύσεις σάστισα ...Ο Ερνέστος προτείνει Η50 , άλλος λέει νερό μόνο custom , o seb λέει δεν χρειάζεται νερό , βάλε 2 κιλά χαλκό , πανικός ... Αυτή τη στιγμή ψάχνω κάποια λύση για να ρίξω τις φωτιές κάτω από 50 βαθμούς σταθερά ( έρχεται και καλοκαίρι ) και αργότερα , όταν αρχίσει το σύστημα να ζορίζεται στα παιχνίδια , βάζω νεράκι custom cpu + gpu για oc .Μπορείτε να προτείνετε κάποια ψύκτρα λογικού μεγέθους (κάτω από 1 κιλό) και κόστους (30-40 ευρώ πρπ) ?

btw αυτή τη στιγμή το κουτί μου έχει 1 ανεμ. 20 εκ. πλαινό (μέσα) και 3 *12 εκ. (1 μέσα - 2 έξω).Μήπως να αλλάξω τις ροές και πως ?

:help1:

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να καιγεται στους 62... πολυ λιγους λες. Το ποτε μπαινει κοφτης δεν το ξερω. Τεσπα... νομιζω οτι στα χρηματα που ζητας η λυση ειναι μια ...

Scythe Mugen 2 rev. B

Για να παρεις κατι καλυτερο πρεπει να πας στα 50-60 euro για ψυκτρα-ανεμιστηρα, και θα δεις 2 βαθμους λιγοτερους, οποτε μαλλον δεν αξιζει...

Link to comment
Share on other sites

Mε την (λαπαρισμένη) H50 σε κουτάκι με χαμηλό αλλά "άμεσο" air-flow και Arctic Cooling MX3, έχω 32 idle και 40-42 load. Κάποιες στιγμές, στις πρώτες μέρες λειτουργίας είχα δει και 44 με πολύωρο Warhead. Aκόμη και με ανεβασμένα ρολόγια, δεν ανέβηκε πάνω από 1-2 βαθμούς. Επειδή είναι αλλαγμένος και ο ανεμιστήρας, δεν μπορώ αν εκφέρω γνώμη για επίπεδα θορύβου της Η50 γιατί απλώς δεν ακούγεται.

Τώρα, όσον αφορά τις αερόψηκτρες, μία Mugen2 είναι "κλασική" λύση, ειδικά να ανταλλάξει κάποιος τον ανεμιστήρα της με κάποιον πιο ποιοτικό/ήσυχο. Δυστυχώς, δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται θερμικά με τον εν λόγω επεξεργαστή, αλλά ως ψήκτρα λάμπει με εξαιρετικό λόγο τιμής/απόδοση.

Το ζήτημα φίλε Ant0 είναι ότι κάθε σύστημα έχει και δικά του χαρακτηριστικά, οπότε ακόμη και η αλλαγή μιας παραμέτρου αλλάζει όλα τα δεδομένα καθιστώντας τις συγκρίσεις (ψιλο)άκυρες... Μόνο ως χοντρικός μπούσουλας μπορούν να λειτουργήσουν οι μαρτυρίες των χρηστών.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις .Η scythe mugen είναι μια απ' τις λύσεις που σκεφτόμουν .Αν είναι να δώσω 60 ευρώ γιά ψύκτρα μήπως να δώσω 65 για το Η50 και να τελειώνω ?

@Ερνέστος

Τι εννοείς "λαπαρισμένη" ? Έχεις τπτ φωτο για να καταλάβω πως το έχεις στήσει ?

Link to comment
Share on other sites

Λαπαρισμενη εννοει οτι εχει τριψει την βαση του block με γιαλοχαρτο πανω σε λεια επιφανεια, ετσι ωστε να γινει ισια τελειως και να παταει καλυτερα στο cpu.

Παντως η H50 στα reviews δεν βγαινει τπτ ιδιαιτερο...

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/corsair-h50_7.html#sect0

Link to comment
Share on other sites

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=2737&page=308

Εδώ μπορείς να δεις λίγο το κουτί, δυστυχώς από το εσωτερικό του συγκεκριμένου συστήματος δεν έχω βγάλει ακόμη γιατί γίνεται πανικός μέσα σε τόσο μικρό χώρο και λείπουν και τα LEDάκια.

Τώρα, όσον αφορά τα reviews έχω πάψει να ασχολούμαι γιατί παίρνεις υποτίθεται κάτι κορυφαίο (σύμφωνα με κάποια reviews) και σου βγαίνει μάπα ή αντίστροφα παίρνεις κάτι που "θάβουν" και δοκιμές και σε σένα δουλεύει άψογα. Γενικά, ο καθένας λέει τα δικά του, σημασία έχει πως δουλεύει τελικά το κάθε προϊόν στο δικό σου σύστημα. Για μένα η H50 ήταν μονόδρομος για χωροταξικούς λόγους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και υποδεέστερες υλοποιήσεις δε δουλεύουν εξίσου καλά:

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=71534

Όσον αφορά το λαπάρισμα, ο qbiefox έδωσε το ρεζουμέ.

Αnt0, αρκετές πληροφορίες για την Η50 θα βρεις και στην οικεία παρουσίαση του προϊόντος εδώ στο φόρουμ:

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=70540

Link to comment
Share on other sites

@ Ερνέστος

Φίλε τα κυβάκια σου τα σπάνε ! Τελείως star trek λέμε ! :clap:

Τώρα στα δικά μου ...

Μόλις παρέλαβα την scythe mugen 2 rev. b . Το Σαββάτο την βάζω και από βδομάδα σας λέω εντυπώσεις . Πάντως από το μέγεθος και μόνο αν κρίνω , τον phenom τον έχει για κολατσιό (άσε που γράφει 140 watt TDP στο κουτί - ο phenom είναι μόλις 125 ) .

Link to comment
Share on other sites

Νέες θερμοκρασίες με την mugen 2 :idle 33 load 45 (OCCT3.1).Μόνο πρόβλημα οτι αναγκάστηκα να βγάλω τον πλαινό 20άρι ανεμιστήρα γιατί έβρισκε η φτερωτή στην ψύκτρα .Με τέτοια αποτελέσματα όμως μικρό το κακό .Ώρα για Amd overdrive τώρα !!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.